Fatih Erbakan'dan muhalefete: Takmışlar kafayı bir parlamenter sisteme; 6’nız değil 16’nız bir araya gelse gen

Fatih Erbakan'dan muhalefete: Takmışlar kafayı bir parlamenter sisteme; 6’nız değil 16’nız bir araya gelse gen

Fatih Erbakan'dan muhalefete: Takmışlar kafa... "6'nız değil 16'nız bir araya gelse yine de bir şey yapamazsınız"

"Takmışlar kafayı bir parlamenter sisteme. Gece parlamenter sistemle yatıyor, gündüz parlamenter sistemle kalkıyorlar. " diyerek muhalefete yüklenen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Mevcut iktidarın mutlaka değişmesi lazım. Ancak diğer taraftan dönüyorsun bu muhalefetin içerisinde 28 Şubat sürecinde tanklara selam duran zihniyete sahip insanlar var. Şimdi de önümüzdeki günlerde 6 tanesi bir araya geleceklermiş. Belli bir mutabakat imzalayacaklarmış da bir şey yapacaklarmış da... Bu zihniyetle, bu iş batırma belgeleriyle 6’nız değil 16’nız bir araya gelse gene de bir şey yapamazsınız" dedi.

Erbakan, partisinin Altındağ İlçe Başkanlığı 2'nci Olağan Kongresi'ne katıldı. Türkiye'nin ekonomisinin kötü yönde gittiğini ifade eden Erbakan, şu ifadeleri kullandı:

  "Milli Görüşçüler olarak yoksulluğa, geçim derdine çok büyük önem veriyoruz. Ocak ayında enflasyon rakamları açıklandı. Adeta iktidar partisinin bir birimi gibi hareket eden Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı orana göre dahi Türkiye'de yıllık enflasyon ocak ayında yüzde 48,69 seviyesine geldi. Yani TÜİK'in resmi olarak açıkladığı enflasyonla dahi asgari ücrete yapılan zam daha insanların eline geçmeden buhar oldu gitti. Neden; çünkü yıllık enflasyon yüzde 50. Siz 'bir sene için asgari ücrete zam yaptım' diye böbürleniyordunuz ancak yapmış olduğunuz zam sizin kendi biriminiz olarak çalışan TÜİK'in resmi enflasyon oranına göre dahi buhar oldu, yok oldu bitti" 

"Bağımsız araştırma grupları yıllık enflasyonu yüzde 115 hesaplıyor"

Erbakan, açıklanan enflasyon oranının son 20 yılın en yüksek seviyesinde olduğunu belirterek konuşmasına şöyle devam etti:

"Bir de tablonun diğer bir acı tarafı var. Bağımsız araştırma gruplarının, akademisyenlerin ortaya koyduğu ve gerçek enflasyona çok daha yakın olan bir diğer oran. Yüzde 115 olarak hesaplıyor, bağımsız araştırma grupları Türkiye'deki yıllık enflasyonu. Aylık enflasyon yüzde 15,52. Aylıkla yıllığı karıştırmayın. Aylık enflasyonumuz zaten yıllık enflasyon kadar olmuş. Yüzde 15,52 aylık enflasyon, yüzde 115 de yıllık enflasyon. Bunun manası işçiye, memura, emekliye yapılan bütün maaş zamlarının hepsi buhar oldu, uçtu gitti ve işçi, memur, emekli yine açlığa, yine sefalete mahkum edildi. Bu ortamda elbette yoksulluk olur. Elbette geçim sıkıntısı olur. Elbette ki insanlar açlık çekerler, fakirlik çekerler. Bizi kıskanan ülkelerde enflasyon ne kadar? Bizi kıskanıyor dediğimiz Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) enflasyon yüzde 7. Avrupa Birliği ortalaması yüzde 5. Almanya'da yüzde 5,3, Fransa'da yüzde 3,4, bizi kıskanan diğer bir ülke İtalya'da ise yüzde 4,2."

"6'nız değil 16'nız bir araya gelse yine de bir şey yapamazsınız"

Partisinin vaatlerinden bahseden Fatih Erbakan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu iktidarı değiştireceğiz lakin yerine kimi getireceğiz? Bu malum muhalefet partilerini mi? Şu malum Ana Muhalefet Partisi'ni, CHP'yi mi? Şu her akşam televizyonlarda cilalayıp parlattıkları yeni kurulan partileri mi getireceğiz? Aman ha aman, sakın ha sakın. Neden böyle diyorum? Takmışlar kafayı bir parlamenter sisteme. Gece parlamenter sistemle yatıyor, gündüz parlamenter sistemle kalkıyorlar. Yok güçlendirilmiş parlamenter sistem, yok benim ki daha güçlü parlamenter. Sanki bütün işin sıkıntıları, sebebi sistemmiş gibi. Biz bunlara partimizi kurduğumuz günden beri diyoruz ki; 'Bırakın bu işleri. Mesele sistem meselesi değil. Mesele zihniyet meselesi.' Mevcut iktidarın mutlaka değişmesi lazım. Ancak diğer taraftan dönüyorsun bu muhalefetin içerisinde 28 Şubat sürecinde tanklara selam duran zihniyete sahip insanlar var. Şimdide önümüzdeki günlerde 6 tanesi bir araya geleceklermiş. Belli bir mutabakat imzalayacaklarmış da bir şey yapacaklarmış da... Bu zihniyetle, bu iş batırma belgeleriyle 6'nız değil 16'nız bir araya gelse gene de bir şey yapamazsınız"

"Fatih Erbakan'dan muhalefete: Takmışlar kafayı bir parlamenter sisteme; 6’nız değil 16’nız bir ara." haberi, 06 Şubat 2022 tarihinde yazılmıştır. 06 Şubat 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Fatih Erbakan'dan muhalefete: Takmışlar kafayı bir parlamenter sisteme; 6’nız değil 16’nız bir ara.. haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Fatih Erbakan'dan muhalefete: Takmışlar kafayı bir parlamenter sisteme; 6’nız değil 16’nız bir ara.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  2. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  3. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  4. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  5. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  6. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  7. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  8. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  9. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  10. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  11. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  12. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  13. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  14. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  15. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  16. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  17. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  18. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  19. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
  20. 20:59 Sağlık Bakanı Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de Kökten Değişim Getiriyor
Politika Haberleri