Fatih Portakal: Endişe duyuyorum

Fatih Portakal: Endişe duyuyorum

Fatih Portakal: Endişe duyuyorum 2011’den bu yana tuttuğu notları 'Aklımla Dalga Geçme' adlı kitabında toplayan Fox TV’nin ana haber spikeri Fatih Portakal, "Toplum olarak duvara çarpma noktasına nasıl geldiğimizi anlattım. Darbe başarılı olsaydı büyük...

2011’den bu yana tuttuğu notları 'Aklımla Dalga Geçme' adlı kitabında toplayan Fox TV’nin ana haber spikeri Fatih Portakal, "Toplum olarak duvara çarpma noktasına nasıl geldiğimizi anlattım. Darbe başarılı olsaydı büyük kıyım yaşanırdı" dedi. "Bir sabah kapım çalınır diye endişe duyuyorum" diyen Portakal, "15 Temmuz sonrasında, yanlışlıkla beni de sorgulamak için alırlar diye eşime içinde öyle bir anda araması gerekenlerin telefon numaralarının olduğu bir liste verdim. Doğan Şentürk'ün avukatımın ve bazı arkadaşlarımın telefon numaralarıydı bunlar" açıklamasında bulundu.

Fatih Portakal'ın Sözcü'den Yüksel Şengül'e verdiği söyleşi şöyle:

Aklımla Dalga Geçme nasıl oluştu, yazmaya nasıl karar verdiniz?

2011’den bu yana aldığım notlardan oluşan bir kitap oldu bu. Ekonomiden AB ilişkilerine, iç siyasetten dış siyasete kadar pek çok konu yer alıyor. Kitaba girenler ise son 44 ay içinde aldığım notlardan oluştu.

Yorumlarınız da var…

Ben yazdıklarıma ''Kıymetli düşüncelerim’ diyorum. Romalı devlet adamı Marcus Tillus Cicero, iki bin küsur yıl önce “Sorgulamanın olduğu yerde özgürlük vardır'' demiş. Şüphelendikçe zihnimi taze tuttuğumu, sorguladıkça özgür olduğumu hissediyorum. Bu bir zihin jimnastiğidir.

Kitabın hedefi?

Bu kitapla, zamanın kaçınılmaz sonucu olan sıfırlanan zihinleri yeniden harekete geçirmeyi hedefliyorum. Kitabı okuyanlar, toplum olarak duvara çarpma noktasına nasıl geldiğimizi anlayacaklar. 15 Temmuz duvara tosladığımız tarihtir.

Kitabı ithaf ettiğiniz kişiler, teşekkür etti mi? Kitabı, aklımızla dalga geçmeye çalışanlara ithaf ettiğinizi açıklamıştınız.

(Gülüyor) Evet, bu kitabı aklımla dalga geçmeye çalışanlara ithaf ettim ama kimse üzerine alınmadı ki…

Üç ay önce Milli Eğitim Bakanlığı'na “Nutuk ders kitabı olsun'' önerisini sundunuz… Cevap geldi mi?

Tüm samimiyetimle Nutuk'un ders kitabı olması gerektiğini söyledim ve Milli Eğitim Bakanlığı'na bu önerimi sundum. Ancak, üç ay geçse de cevap gelmedi. Bence, bu ülke gençliği Ulu Önder'imizin yazdıklarını mutlaka öğrenmelidir.

NUTUK YETER

Siz ilk ne zaman okudunuz Nutuk’u?

Çocukken Nutuk’u okumaya çalıştım ama dili ağır geldiği için anlamakta güçlük çekmiştim. Geçen Kurban Bayramı’nda Necati Cumalı’yı okudum. Cumalı şöyle diyordu: “Atatürk’ü anlamak için sadece Nutuk’u okumak yeterlidir.'' Böylece Nutuk’u ekrana taşımaya karar verdim.

Size sert eleştiriler yapılıyor mu?

Eleştiriler hep belden aşağı oluyor. İtibar erozyonuna uğratma çabaları. “Doğru dürüst cümle kuramıyor'' desinler, “Ha bire tekliyor'' desinler.

Fatih Bey, 15 Temmuz darbe girişimi başarılı olsaydı, ne olurdu?

15 Temmuz darbe girişimi başarılı olsaydı bu ülkede kan gövdeyi götürürdü, büyük bir kıyım yaşanırdı. Ben ve benim gibi düşünenler yok olup giderdi.

Hükümet yaşananlardan ders aldı mı?

Ne yazık ki hiçbir ders almamış görünüyorlar. Alsalardı, tepedeki herkes Darbe Araştırma Komisyonu’na ifade verirdi. Bakın, şimdi de başka cemaatlere yol açtıkları söyleniyor.

Mesela?

Mesela, Menzil grubunun adı geçiyor. Bakın, kitapta Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş devlet yapılanmasıyla ilgili olarak darbeden hemen sonra şöyle konuşuyordu: “Üç prensipte kadrolar millete açılacak. Ehliyet, liyakat ve sadakat… Artık siyaset, düşmanlık dilinden rekabet diline dönecek.'' Bugün o sözlerin inandırıcılığı giderek kayboluyor. Çünkü yargıda, sağlıkta, eğitimde yine kronik cemaatleşmenin sürdüğü duyumları alıyoruz. 30 yıl sonra bu kez sözü edilen cemaat grubu darbe girişiminde bulunursa ne olacak? Biz hep bu acıları, yaşamak zorunda mıyız!

Vereceğiniz son bir mesaj var mı?

Bu röportajı Atatürk’ün devleti yönetenleri uyardığı Nutuk’taki şu sözüyle bitirmek istiyorum: Efendiler, milletimizi hayal alemine sürüklemeyiniz…

ENDİŞE DUYUYORUM

“Endişelerle, korkularla yapıyoruz görevimizi… Ancak bu duyguların bizi esir almasına da izin vermiyoruz'' demişsiniz…

Evet, ben de korkuyorum. Hiçbir suçum olmadığı halde, sabaha karşı kapım çalınır mı endişesini duyuyorum. Ancak başımı yastığa koyunca vicdanımın rahatlığı, kalbimdeki korkuları alıp götürüyor. Endişem, eşimin, annemin, yakınlarımın üzüntüleri olur.

Böyle hissedenlerin sayısı çoğalıyor…

Eleştiriye tahammül olmadığı için, eleştiren insan kalmadı. Oysa eleştiri kötü bir şey değil ki. Ego patlaması yaşayanlar ne yazık ki kendilerinin hatasız olduğunu sanıyorlar.

İktidar baskısıyla bir gün görevinize son verilse nereye gidersiniz?

Yaptığım işten çıkarılıp, kapının önüne de konulabilirim, içeri de atılabilirim. Sevenlerim ''Fatih Bey, çok konuşmayın, sizi de içeri alacaklar’ diyor. İnsanların algısına bakar mısınız! Böyle bir ortam oluştu ne yazık ki. Ben kötü bir şey yapmıyorum ki, işimi yapıyorum. Şirket, işten çıkarırsa da canı sağolsun, burası benim babamın şirketi değil zaten. Ancak şu anda hiçbir sıkıntım yok.

EŞİME BİR LİSTE VERDİM

Eşiniz Armağan Portakal ile birlikte İstanbul’a geldiğinizde balık restoranı açmak istemişsiniz…

(Gülüyor) Egeli olan herkesin kafasında bu vardır. Ben de bir Egeli olarak bir gün balık restoranı açmayı düşünüyorum. Benim her zaman B ve C planlarım vardır. Plansız olmaz.

Karım Armağan'la gurur duyuyorum. 20 yıllık evliyiz ve eşimin desteğini her zaman arkamda hissettim. 15 Temmuz sonrasında, yanlışlıkla beni de sorgulamak için alırlar diye eşime içinde öyle bir anda araması gerekenlerin telefon numaralarının olduğu bir liste verdim. Doğan Şentürk'ün avukatımın ve bazı arkadaşlarımın telefon numaralarıydı bunlar. O kağıt hala eşimin çantasında duruyor. Bütün bunların bir gün biteceğine inanmak istiyorum. Geçecek…

"Fatih Portakal: Endişe duyuyorum" haberi, 09 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 09 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Fatih Portakal: Endişe duyuyorum haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Fatih Portakal: Endişe duyuyorum 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  2. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  3. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  4. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  5. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  6. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  7. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  8. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  9. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  10. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
  11. 10:24 Eşitsizlik artıyor: Türkiye'de yüzde 1’lik kesim servetin yüzde 40’ını alıyor
  12. 10:20 İspanyol basını: Fenerbahçe'nin La Liga'da yer almasına hukuki engel
  13. 10:07 Orkun Kökçü, Beşiktaş Teklifini Geri Çevirerek Avrupa Macerasına Devam Ediyor
  14. 10:01 Japonya'da Sağlık Skandalı: Kobayashi Pharmaceutical Co.'nun Ürünü Ölümlere Neden Oluyor
  15. 09:57 2024 Ramazan Bayramı Öncesi Bayram Şekeri Fiyatlarında Yüzde 50 Artış: Pazarı Nasıl Etkiliyor?
  16. 09:56 Özgür Özel: 11 büyükşehire 3, 4, 5 büyükşehir eklememiz mümkün
  17. 09:53 Volvo'nun Çinli Şirkete Satılması: İnovasyon ve Sürdürülebilirlikte Yeni Dönem
  18. 09:51 Emeklilere 'ek gelir için simit satma' tavsiyesi veren MHP’li vekil ihale üstüne ihale almış
  19. 09:48 Fenerbahçe, Levent Mercan İçin Transfer Girişiminde Bulundu!
  20. 09:47 Emekliler dikkat: Ödemeler bugün başlıyor
Otomotiv Haberleri