'Fatih Terim Fonu' vurguncusu Seçil Erzan, her şeyi anlattı: Futbolculara ödeme yapmak için tefecilerden para

'Fatih Terim Fonu' vurguncusu Seçil Erzan, her şeyi anlattı: Futbolculara ödeme yapmak için tefecilerden para

'Fatih Terim Fonu' vurguncusu Seçil Erzan, h... Fatih Terim adını verdiği ‘fon’ yardımıyla çok sayıda Galatasaraylı futbolcu ve iş insanından 44 milyon dolar para toplamakla suçlanan Seçil Erzan “Yüksek faiz vaadi ile aldığım paraları iade edebilmek için tefecilerden para aldım” dedi.

Özel bir bankada şube müdürü olarak çalışan Seçil Erzan ve yardımcısı Asiye Öztürk’ün yanı sıra Ali Yörük, Atilla Yörük, Hüseyin Eligül, Kerem Can ve Nazlı Can hakkında ‘dolandırıcılık’ suçlaması ile dava açıldı. Mahkemeye sunulan 62 sayfalık iddianamede, önemli ayrıntılar yer aldı. Bankacı Seçil Erzan'ın 66 yıldan 216 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Halk TV'nin haberine göre futbolcu ve iş insanlarından yüksek faiz vaadi ile 44 milyon dolar para almakla suçlanan Erzan, geri ödemeleri yapabilmek için tefecilerden birçok kez para aldığını ifade etti.

TEFECİDEN PARA ALDI

Ofisi Bakırköy Florya’da bulunan ve tefecilik yapan S. A. isimli bir kişiden birçok kez para aldığını anlatan Seçil Erzan “S. A. isimli tefeciden Mojtaba Hakani ile birlikte gidip 10.000.000 TL para aldım. 14.000.000 TL para olacak şekilde geri ödedim.

S. A. bu 10.000.000 TL parayı Denizbank'taki odamda, bana, yanında Mojtaba’nın bulunduğu sırada teslim etti. Karşılığında da 14.000.000 TL'lik Mojtaba ile birlikte senet imzaladım ancak 14.000.000 TL'yi S. A.’ya elden ödedim. Ayrıca S. A. bana 1.350.000 USD daha para vermişti. Sonrasında ben 2.650.000 USD şeklinde çok daha fazla bir parayı S. A.’ya ödedim. Bu zamana kadar S. A.'ya çok fazla faiz ödedim” dedi.

‘BENİ YURTDIŞINA KAÇIRMAK İSTEDİ’

Para aldığı kişilerden Atilla B.’nin kendisini yurtdışına kaçırmaya çalıştığını öne süren Erzan, ben Atilla B.’nin n bana verdiği oranın çok üzerinde 1.000.000 dolar parayı kendisine ödedim. Ayrıca Atilla B.’den kesinlikle fon adı altında para almadım. Tam olarak Atilla B.’den faiziyle para satın aldım. Çünkü fon adı altında ikna ettiğim insanlara para ödemek zorundaydım.

Fakat Atilla B. bana verdiği parayı yüzde 50 faiziyle geri almıştır. Atilla B., Şırnak Cizre'ye mart ayı içerisinde beni kaçırmak için uçak bileti almıştı. Daha doğrusu bana zorla Şırnak C.'ye telefonla uçak bileti aldırmıştır. Ben o sırada müştekilerden para da toplamıştım. Atilla Baltaş o paralarla beni yurt dışına kaçırmak istemişti” diye konuştu.

SEMİH KAYA’NIN MENAJERİ TEHDİT ETTİ

Eski milli futbolcu Ayhan Akman için “Ayhan Akman verdiğinden fazlasını almıştır” diyen Erzan, ifadesinin devamında Semih Kaya’nın menajeri Fırat Özdemir tarafından tehdit edildiğini öne sürdü. Erzan “Fırat Özdemir bana sürekli ‘Senin sonun iyi değil. Seni Türkiye'de yaşatmazlar. Benim çok tanıdığım var. MİT başkanını tanıyorum’ diyerek beni tehdit etti” ifadelerini kullandı.

DOLAR DOLU ÇANTAYI TAŞIYAMADIM

Erzan’a 2 milyon 910 bin dolar veren Galatasaray Kulübünün eski yöneticisi İsmail İbrahim Çağlar’ın asistanı Sanem Oktay’ın ifadesi de iddianamede yer aldı. Oktay, para teslimine ilişkin “13 Mart 2023 günü saat 15:00 sıralarında çalıştığım esnada patronum İsmail İbrahim Çağlar beni aradı.

Bana, Avukat Candaş Gürol isimli şahsın bana bir çanta getireceğini ve bu şahıstan çantayı alarak Levent Büyükdere Denizbank Şube Müdürü olan Seçil Erzan isimli şahsa bu çantayı teslim etmem konusunda beyanlarda bulundu.

Ben bu esnada çantanın içerisinde para olduğunu anladım çünkü İsmail İbrahim Çağlar’ın belirli bir parasının Avukatı olan Candaş Gürol’da emaneten olduğunu biliyordum” dedi. Av. Gürol’un para dolu çantayı ofise getirdiğini anlatan Oktay, dolar dolu çantayı yerinden kaldırmakta zorlandığını anlattı.

EN YÜKSEK TUTAR ARDA TURAN’DAN

*Arda Turan: 7 milyon 500 bin dolar
*Semih Kaya: 3 milyon 200 bin dolar
*Bülent Çeviker: 2 milyon 198 bin dolar
*Selçuk İnan: 1 milyon 535 bin dolar

*Fernando Muslera: 500 bin dolar
*Emre Çolak: 3 milyon 212 bin dolar
*Ömer Kahraman: 750 bin dolar
*Buse Terim Bahçekapılı: 300 bin dolar
*Nur Erkasap: 75 bin dolar.

"'Fatih Terim Fonu' vurguncusu Seçil Erzan, her şeyi anlattı: Futbolculara ödeme yapmak için tefeci." haberi, 26 Ekim 2023 tarihinde yazılmıştır. 26 Ekim 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan 'Fatih Terim Fonu' vurguncusu Seçil Erzan, her şeyi anlattı: Futbolculara ödeme yapmak için tefeci.. haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Fatih Terim Fonu' vurguncusu Seçil Erzan, her şeyi anlattı: Futbolculara ödeme yapmak için tefeci.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 18 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
(1) Yorum
SON HABERLER
  1. 09:26 TEM'de ruhsatsız benzinlik: Firmanın yönetiminde AKP'li isimler var
  2. 09:18 Uyuşturucu alırken yakalanmıştı: Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı Feyza Civelek'i torbacısı sattı
  3. 09:15 Bakan Yerlikaya: 20 ilde düzenlenen ‘Sibergöz-39’ operasyonlarında 74 şüpheli gözaltına alındı
  4. 08:56 Bugün İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatılacak
  5. 08:54 Keçiören Belediyesi’nin, TÜGVA’nın ardından Yeni Dünya Vakfı’na da ayrıcalık sağladığı ortaya çıktı
  6. 08:50 Kızlı erkekli konserler istemiyorum: Rektörlük bahar şenliğine izin vermedi
  7. 08:43 Arka Sokaklar’ın sezon final tarihi belli oldu
  8. 08:38 Ceyda Düvenci’ye ihanet iddiası soruldu
  9. 08:32 Erdoğan'dan Aile Bakanlığı'na çok sayıda atama: Kadının Statüsü Genel Müdürü görevden alındı
  10. 08:27 5 yaşındaki Minik Gökçe’nin şüpheli ölümü: Minik Gökçe'nin son sözü 'anne beni bir şey ısırdı' oldu
  11. 08:23 Eşinden habersiz bunu yapan yandı: Artık boşanma sebebi sayılacak
  12. 08:16 Murat Ağırel yazdı: Mahkemeden Barış Terkoğlu’na özel ceza
  13. 08:13 Ahmet Türk: Normalleşme umut verdi ama bir şey çıkmadı
  14. 08:09 Erdoğan 28 Şubat davası mahkumu yaşlı generallerin serbest kalmalarını sağladı, sevindim ama
  15. 08:05 Sağanak, toz taşınımı, heyelan: Hafta sonu planı yapanlara Meteoroloji uyarısı
  16. 03:51 Özel 'yeni anayasa' ile ilgili konuştu: "Çok uzağız"
  17. 03:47 Ali Koç, imzaları Yüksek Divan Kurulu'na teslim etti ve seçimler için mesaj verdi
  18. 03:45 Beşiktaş, 18 milyon euroluk gol makinesi transferi için hazırlıklara başladı!
  19. 00:57 1300 TL değerindeki oyun ücretsiz! Ancak oyun Türkiye dahil 10 ülkede yasaklı: İşte sebebi
  20. 00:56 Ankara'da trafiğe çıkacak olanlar için uyarı: Belirli yollar kapanacak
Gündem Haberleri