Fazıl Say'dan, "özür dileyen" İnce'ye: Mağara adamı söylemini ve trollerini alsın gitsin, adını bir daha duyma

Fazıl Say'dan,

Fazıl Say'dan, "özür dileyen" İnce'ye: Mağar... "Mağara adamı söylemini ve trollerini alsın gitsin, adını bir daha duymak istemiyoruz"

Piyanist Fazıl Say, cumhurbaşkanı adayı Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin sanatçılarla ilgili sarf ettiği "sözde sanatçılar" ifadesinden dolayı özür dilemesinin ardından "Mağara adamı söylemini ve trollerini alsın gitsin, adını bir daha duymak istemiyoruz" dedi. 

İnce, geçtiğimiz günlerde bir açıklamasında, "sözde sanatçılar" ifadesini kullanmıştı. Fazıl SayGenco ErkalGonca VuslateriŞahan Gökbakar ve Gökhan Özoğuz ve birçok sanatçı, İnce'nin bu sözlerine tepki göstermişti.  İnce, gelen eleştirilerin ardından sosyal medya hesabından bir özür mesajı yayımladı. İrlanda asıllı ABD'li yazar John Steinbeck'ten bir alıntı yapan İnce, "sözde sanatçılar" ifadesinden dolayı bütün sanatçılardan özür dilediğini söyledi.

İnce'nin özür dilemesinin ardından Fazıl Say da Twitter hesabından İnce'nin özrüne ilişkin olarak şunları yazdı:

"Ne özür istiyoruz ne de af. Hiç bir şey istemiyoruz. Mağara adamı seviyesi söylem ve trollerini de alsın gitsin istiyoruz. Aydınlık ve güzel bir geleceğe uzandığımız yolda 'gölge etmesin' yeterlidir. Çekilsin yolumuzdan. Adını bir daha duymak istemiyoruz. Utanç yaşattı."

Ne olmuştu?

İnce, 100 bin imza toplama sürecinde kendisine gelen adaylık eleştirileriyle ilgili olarak “Sırça köşklerde yaşayanlar, salon siyasetçileri oturdukları yerden benim aleyhimde tweet atan sözde sanatçılar bu zorlukları gördünüz mü? Boğazda viskisini yudumlarken memlekete yol gösterenler… “ demişti.

İnce'nin 'sözde sanatçılar' ifadesine tepki gösteren Say, "Kim ulan sözde sanatçı İnce, Kim? Kime ne diyorsun ? Viskisini yudumlayanlarmış? Sana ne? Kahvemi yudumluyorum ya da su içiyorum sana ne?Ne içeceğimizi bu yaşımızda ne yazacağımızı sana mı soracağız? Korede hayvanat bahçesinde Goril’in şartları düzelsin diye 130 bin imza var" ifadesini kullanmıştı. 

İnce bunun üzerine özür dilemiş, şunları söylemişti:

"John Steinbeck, 'Bir insana dengesini kaybettirip, sonra da normal davranmasını bekleyemezsiniz' der. Üzerimize çok gelindi. Normalde hiç kullanmadığım bir ifade olmasına rağmen basın toplantısında ağzımdan 'sözde sanatçılar' şeklinde bir ifade çıktı. Üzülerek gördüm ki bunu üzerine alınan kıymetli sanatçılarımız olmuş. Bu ifade nedeniyle, bırakın adı geçen kıymetli sanatçılarımızı, ülkemin bütün sanatçılarından özür diliyorum. Ne derlerse desinler, ne yaparlarsa yapsınlar, sanatçıların başımızın üzerinde yeri vardır."

İnce, Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'ye yaptığı açıklamada da sözlerinin maksadını aştığını belirterek, "Fazıl Say’ı keyifle dinlerim. Bizim yüz akımız, bir sanatçımız. Ben onu kastetmedim ama o bana bazı laflar etti. Üstüne alındı ama ben onu kastetmedim. O niye üstüne alındı ki? Ben onu kastetmedim, o üstüne alındı. Sonra video gönderdim ona, bak seni kastetmedim dedim. İzlemem dedi. Tavrı hoş değildi. Sanatçılarımızın gözlerinden öpüyorum. Fazıl Say’ı ayırıyorum. Ama belediye bağlantılı olanlar hariç. Fazıl Say benim videomu izlemeye tenezzül etmemiş ama ben onun konserlerini keyifle dinliyorum. En son Kaz Dağları’nda dinlemiştim. Buradan Fazıl Say’a selamlarımı iletiyorum" demişti.

 

"Fazıl Say'dan, "özür dileyen" İnce'ye: Mağara adamı söylemini ve trollerini alsın gitsin, adını bi." haberi, 28 Mart 2023 tarihinde yazılmıştır. 28 Mart 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Fazıl Say'dan, "özür dileyen" İnce'ye: Mağara adamı söylemini ve trollerini alsın gitsin, adını bi.. haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Fazıl Say'dan, "özür dileyen" İnce'ye: Mağara adamı söylemini ve trollerini alsın gitsin, adını bi.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:42 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Emeklilerle ilgili birtakım hazırlıklar var
  2. 10:37 Reklam Kurulu’ndan aldatıcı reklamlara 3,5 ayda 94 milyon TL ceza
  3. 10:31 AK Partili Yenişehirlioğlu'ndan 'Rolex' açıklaması: Helal yoldan edindim
  4. 10:22 Türkiye yazarı Necmettin Batırel: Döviz can çekişiyor, TL destan yazıyor
  5. 10:14 Algı testi: Resimdeki S harfini 6 saniyede tespit edin
  6. 09:58 Sarıyer'de TEM Otoyolu'nu kilitleyen kaza: 4 kişi yaralandı
  7. 09:52 Dilan Polat, Erdoğan’a yazdığı mektubu neden göndermedi: İşte yanıtı
  8. 09:45 Erdoğan imzaladı: O isimler gece yarısı görevden alındı
  9. 09:41 Metin Akpınar'ın kızı "Annem Ümit Besen yüzünden hapse girdi" dedi, cevap gecikmedi
  10. 09:34 Ali Yerlikaya duyurdu: 'Odacılar' suç örgütü çökertildi: 34 kişi yakalandı
  11. 09:28 2024 Çin GP: Yılın ilk sprint yarışını Max Verstappen kazandı
  12. 09:25 Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, bugün Türkiye'ye geliyor
  13. 09:18 Soldaki AK Parti'li İlçe Belediye Başkanı Sağdaki Almanya Başbakanı
  14. 09:15 Resmi Gazete'de yayımlandı: Prof. Dr. Ömer Çınar AYM üyesi seçildi
  15. 08:57 Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı
  16. 08:53 Fiyat yarı yarıya düştü: Yeni Tesla Model Y Türkiye'de satışta
  17. 08:46 İzzet Yıldızhan, 23 yıllık eşiyle ilk kez ortaya çıktı
  18. 08:41 Ozan Akbaba’nın “Çırak” dizisine yeni oyuncular katıldı
  19. 08:35 Erdoğan “Kâr amacı güdülmüyor” demişti: Tarım Kredi Market’in 2023’te kâr ettiği ortaya çıktı
  20. 08:29 AK Partili Nihat Zeybekci: Bebek katliamını kınıyoruz ama İsrail'le ticaret anlaşmamız var
Gündem Haberleri