Fehmi Koru: İktidar adaylarından birinin emeklilere müjdesi beni şaşırttı

Fehmi Koru: İktidar adaylarından birinin emeklilere müjdesi beni şaşırttı

Fehmi Koru: İktidar adaylarından birinin eme... Gafı daha büyük bir gaf izledi.

Sandık başına gitmeye gün sayılan bir ortamda, politikacılar, sürekli bir kesimin adını dillerinden düşürmüyorlar.

Evet bildiniz, emeklilerin…

Muhalefet adına konuşanların dillerinin ‘emekli’ sözcüğüne alışık olması doğal; sayılarının 16 milyon olduğu, dokuz milyonunun 10 bin TL veya daha az bir maaşla günlerini gerçirmek zorunda kaldığı emekliler kitlesi, istedikleri takdirde, bu seçimin kaderini belirleyebilir. Muhalefet sözcüleri, bu sebeple, emeklilerin hatırını sorup duruyorlar.

Peki ya iktidar sözcüleri?

Onlar şu yakınlara kadar ‘susarak konuyu unutturma’ yöntemini benimsediler; bence akılcı bir siyasi taktikti bu. ‘Emekli’ sözcüğünün hangi amaçla olursa olsun telaffuz edilmesi, o kitlenin içinde yer alanlara sorunu bir kez daha hatırlatacağı için, muhalefetin ekmeğine yağ sürmekten başka bir işe yaramaz.

Bence, hükümetin dün durduk yere duyurduğu ‘‘Emeklilere bayram ikramiyesi 2-5 Nisan tarihleri arasından ödenecek’’ erken haberi bir siyasi gaf. ‘Bayram ikramiyesi’ bir müjdeyse, bugünün şartlarında üçbin TL’lik bir ödemenin ‘ikramiye’ olarak algılanması neredeyse imkansız.

Mütevazı bir lokantada yenilecek bir aile yemeğinin faturası ya da temel gıda maddelerinden oluşacak bir market alış-verişinin karşılığı o rakam…

Gafı daha büyük bir gaf izledi.

İktidarın Ankara büyükşehir belediye başkan adayı Turgut Altınok, kendisinden beklenen, başkanlığına talip olduğu il için neler yapabileceğini ikna edici biçimde halkla paylaşmak olduğu halde, birdenbire ‘emekliler’ konusuna giriş yaptı.

Daha önce de, seçilirse hükümetin Ankara’nın yüzünü güldürecek müdahalelerde bulunacağını duyurmuştu Altınok. Herhalde AK Parti genel başkanı da olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, yerel yönetim de iktidara ait olmazsa hizmet gelmeyeceği yolundaki açıklamasına destek olarak…

O da bir gaftı. Nedeni basit: Ankaralılar, onun açıklamasından, kampanyası boyunca sürekli ‘‘Hiç bir şey yapmadı’’ diye eleştirdiği şimdiki başkan Mansur Yavaş’ın, beş yılı eli kolu bağlı geçirdiği sonucunu çıkartmışlardır sanıyorum.

İktidarın önünü kestiği bir belediye başkanı, en fazla, olsa olsa, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun ilk beş yılındaki kadar çalışabilir. 

Rakip adayların mazeretlerini kendi eliyle rakiplerine sunmuş oldu iktidarın belediye başkan adayı…

En son ‘emeklilere son müjde’ yine Turgut Altınok’tan geldi.     

Okuyalım: 

‘‘Emeklilerimize her türlü desteği veriyoruz. Biliyorsunuz TBMM kapalı ve emeklilerle ilgili karar Meclis’te alınıyor. Cumhurbaşkanımız ile konuştum, emeklilerle ilgili bütçe imkanlarına göre iyileştirme yapılacak. / İki gündür Sayın Cumhurbaşkanımız ile beraberdik. Yine çözerse Cumhurbaşkanı Erdoğan çözer. Durumu konuştuk, olayların farkında. Hiçbir emeklimizi Ankara’da mağdur etmeyeceğiz.’’

Politikacıların, özellikle de halkın karşısına oyunu talep etmek üzere aday olarak çıkanların, vaatlerini yerine getirme konusunda kararlılığını belli etmesi gerekir. Halk, karşısına gelen adayın, doğruluktan şaştığını bir kez fark etti mi, onun başka vaatlerini de inanılmaz bulmaya başlayabilir.

Yukarıda alıntıladığım açıklama, içerisinde, öyle bir sakıncayı barındırıyor. Çünkü, aynı konuda, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kesin ifadelerle yaptığı bir açıklamaya tamamen ters düşüyor Altınok’un bu ‘müjdesi’

Ne demişti Cumhurbaşkanı Erdoğan, hatırlayalım:  

‘‘En düşüğü 10 bin lira olan emekli maaşı, ömrünü kendisinin ve ailesinin geçimi için harcamış vatandaşlarımız için yeterli mi? Elbette değil. Peki, emekli maaşlarını arzu ettiğimiz düzeye nasıl yükselteceğiz? Devlet ve millet olarak daha fazla çalışacak, daha çok gelir elde edecek, ortaya çıkan kazançtan da emeklilerimize hak ettikleri parayı vereceğiz. Şimdi birileri çıkıyor, ‘Emekli maaşlarına 7 bin lira, 10 bin lira seyyanen ekleyelim’ diyerek kendi akıllarınca emeklilerimizi tahrik ediyor. Bakınız, bizim ülkemizde hâlihazırda 16 milyon emeklimiz var. Emekli maaşlarına 7 bin lira eklemek demek bütçeden yaklaşık 1,4 trilyon liralık, 10 bin lira eklemek demek 1,9 trilyon liralık bir kaynağı buraya aktarmak demektir. (..) Yani, 2024 yılı boyunca ülkemizde tek çivi çakmasak, tüm yatırım bütçesini buraya aktarsak bile bu gideri karşılamaya yetmiyor.’’

Görüldüğü gibi, Cumhurbaşkanı Erdoğan, açık seçik ifadelerle, şu aşamada emeklilere herhangi bir zam yapılmasının mümkün olmadığını duyuruyor. Gerekçesi de, Turgut Altınok’un inanmamızı istediği gibi, TBMM’nin tatilde olması değil; bütçe gerçeklerinin buna imkan vermemesi. 

‘‘Cumhurbaşkanımızla konuştum, iyileştirme yapılacak’’ denildiğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması havada kalmış oluyor.

Sanıyorum, esas havada kalan, Turgut Altınok’un sözleri… 

Maaşların geçinilebilecek kadar artmasının yolunu da Cumhurbaşkanı Erdoğan aynı açıklamada bildirmişti:

Herkes şimdiye kadarkinden daha fazla çalışacak…

Daha çok gelir elde edilecek…

Ortaya çıkan kazançtan bir miktarı, zamanı geldiğinde, emekliye zam olarak intikal ettirilecek…

Yani?

Emekliler uzun bir müddet daha şimdiki maaşlarıyla idare etmek zorundalar… 

Bayağı uzun bir müddet hem de…

"Fehmi Koru: İktidar adaylarından birinin emeklilere müjdesi beni şaşırttı" haberi, 20 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 20 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Fehmi Koru: İktidar adaylarından birinin emeklilere müjdesi beni şaşırttı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Fehmi Koru: İktidar adaylarından birinin emeklilere müjdesi beni şaşırttı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:Fehmi Koru

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:50 MotoGP Jerez'de Bagnaia'nın Zaferi: Marquez Podyuma Geri Döndü!
  2. 19:40 WCK, Gazze'de Yardım Faaliyetlerini Yeniden Başlatıyor
  3. 19:13 ABD İç Yazışmasında: İsrail'in ABD Silahlarını Kullanımı Hukuka Aykırı mı?
  4. 19:13 ABD İç Yazışmasında: İsrail'in ABD Silahlarını Kullanımı Hukuka Aykırı mı?
  5. 19:02 Üniversitelerde Filistin'e Destek Protestoları Dünya Çapında Yayılıyor
  6. 18:57 Rotterdam'da McDonald's Önünde İsrail Protestosu
  7. 18:40 Çamaşır Yıkarken Herkes Aynı Hatayı Yapıyor: Bu Ürünü Ayrı Yıkamalıymışız!
  8. 18:38 Göztepe Efsanesi Yeniden Süper Lig'de! 2 Yıllık Hasret Bitti!
  9. 18:38 Yaşlanma Sorunu Çözüldü Mü? Eczacı Müderrisoğlu Gençlik Formülünü Açıkladı!
  10. 18:38 Türkiye'den Tarihe Geçecek Hamle: Doları Sarsacak Dev Gelişme Ortaya Çıktı!
  11. 18:26 Türkiye, Rusya'ya Bağımlılığı Azaltmak İçin ExxonMobil'den LNG Satın Almayı Planlıyor
  12. 18:17 İsrail'in Batı Şeria ve Kudüs Baskınları Artıyor: 15 Filistinli Gözaltında
  13. 18:10 Ukrayna Başkomutanı: Rusya İle Cephe Hattında Durum Kritik
  14. 18:05 Türkiye'de İç Hat Uçuşlarında Ekonomi Biletlerine Yüzde 30 Zam!
  15. 18:01 Tokat Veteriner Hekimler Odası Kedi Güzellik Yarışması: Göz Kamaştıran Kedilerin Zaferi!
  16. 17:56 Gazze Şeridi'nde İsrail'in Savaş Planları: Refah İşgali Gündemde
  17. 17:50 Yeşil Parti'nin Başkan Aday Adayı Jill Stein Filistin Protestosunda Gözaltına Alındı
  18. 17:45 Fiorentina, Galatasaray'ın Yıldızı Kaan Ayhan İçin Hamle Yapıyor!
  19. 17:41 Elon Musk'un Çin Ziyareti: Tesla'nın Otonom Sürüş Hedefi ve Çin Pazarındaki Zorluklar
  20. 17:37 Fenerbahçe'de İsmail Yüksek'in Sakatlığı: Ligde Devam Edemeyecek!
Medya Haberleri