Fehmi Koru yazdı: Gazze hastanesine füzeli saldır; o olayla ilgili yalandan diğer savaş yalanlarına bir özel b

Fehmi Koru yazdı: Gazze hastanesine füzeli saldır; o olayla ilgili yalandan diğer savaş yalanlarına bir özel b

Fehmi Koru yazdı: Gazze hastanesine füzeli s... Hastaneyi kim bombaladı?

Fehmi Koru

Gazze’deki El-Ehli Hastanesi bombalandı ve hastanede yatan 100’den fazla hasta ile sayısız doktor ve görevli yaşamını kaybetti.

Hastaneyi kim bombaladı?

Hamas, hiç tereddüt etmeden, zaten her gün füzelerle canlar almakta olan İsrail’i suçladı.

İsrail ise, bir hastaneyi hedef almanın imaj sıkıntısı yaratacağı kaygısıyla, dünyaya, karşı tarafın suçlu olduğunu duyurdu. Hamas diyemedi, onun rakibi İslami Cihad örgütünü suçladı.

Görevi İsrail’i savunmak olan ordu sözcüsü, o gün bu gündür, kendilerini suçlayan medyayı yalancılara hizmet etmekle suçlayıp duruyor.

Aynı sözcü, savaşın başından itibaren ‘Hamas yanlısı’ yayın yaptığını iddia ettikleri BBC kanalına çıktı ve orada bu iddialarını bir kez daha tekrarladı.

El-Cezire televizyon kanalı, “İşte görüyorsunuz bombalama bizim işimiz değil, kendi aralarındaki çekişmenin sonucu; İslami Cihad örgütünün fırlattığı füze hastaneyi vurmuş” tezi için kendi muhabirlerinin çektiği görüntüleri kullanan İsrail’in yalan söylediğini, aynı görüntüleri kanıt göstererek sergiledi.

Dünya kamuoyu tam ortasından olmasa da bu mevzuda ikiye bölünmüş durumda.

Türkiye’de de bazıları İsrail’in ve ona destek veren Batılı ülkelerin iddiasının gerçekliğine inanıyor.

İki taraftan biri yalan söylüyor, fakat hangisi?

İngiliz başbakanı Rishi Sunak tam bu konunun tartışıldığı ortamda İsrail’deydi ve Netanyahu ile yan yana poz vererek İsrail’in kendini savunma hakkı olduğu tezini bir kez daha ısıttı.

Rishi Sunak gerçeğin yanında poz verdiği politikacı tarafınca şimdiye kadar onlarca kere eğilip büküldüğünü ve o kişinin çıkarı için hiç çekinmeden yalanlar söyleyebildiğini bilir.

Netanyahu ülkesi yasalarına aykırı davrandığı mevzularda zaten sıkılmadan yalan söylemesiyle meşhur ve bu yüzden yargı tarafınca hesaba çekiliyor.

İngiliz başbakanının bir selefi de –Tony Blair-, gene şimdikine benzer bir ortamda -11 Eylül 2001 sonrasında- savaşa gidilirken, ABD ile birlikte Irak’a saldırabilmek için, TV ekranlarında yalanları peşi sıra gündeme taşımıştı.

Halk Irak’ın elinde kimyasal silah bulunduğunu ve nükleer silah yapımına az kaldığını söyleyen politikacılarca inandırılmaya çalışılmıştı.

Gerçekleri bilen ve çekinmeden söyleyen bir bilim insanı da -adı: David Kelly-, o günlerde, yürüyüş için çıktığı evine bir daha dönmemiş, cesedi günler sonra bir kayanın altında bulunmuştu.

Öldürüldüğü ciddi biçimde tartışılır o bilim insanının…

Benzer yalanlar ABD’de de politikacılar tarafınca gündem belirleyecek ve yalnızca Amerikan kamuoyunu değil dünya kamuoyunu da savaştan yana şartlandıracak sıklıkla söylenebilmişti aynı dönemde

Colin Powell gibi ülkesinde genelkurmay başkanlığı yapmış, geleceğin ABD başkanı gözüyle bakılan asker kökenli biri, dışişleri bakanı olarak, Birleşmiş Milletler genel kurulunda, kendisine CIA tarafınca verilmiş bilgilerle hazırlanmış bir konuşma yaparak, aynı yalanları tekrarlamıştı.

Anılarında yalana alet edilmekten duyduğu pişmanlığa da yer verir Powell…

Batılı ülkeler ve Batılı politikacılar yalansız yapamazlar.

Savaşların çoğu ya yalan gerekçelerle çıkmış ya da savaş sırasında devreye sokulan yalanlarla kazanılmıştır.

Warren F. Kimball adlı Amerikalı yazarın, ‘Forged in War: Roosevelt, Churchill and the Second World War’ adlı eserinde, İkinci Dünya Savaşı sürerken, savaşan ülkelerin politikacılarının birbirlerine ve halklarına söyledikleri yalanların örnekleri sunulur.

Bu işin uzmanlarından sayılan İngiliz devlet adamı Winston Churchill, “Gerçek pantolonunu giyene kadar yalan dünyanın yarısını dolaşır” sözünü tekrarlardı.

[Sözün bizzat Churchill’e ait olduğunu söyleyen kaynaklar var ise da, o söz Amerikalı yazar Mark Twain’e aittir. Twain, pantolon yerine postal sözcüğünü kullanmıştır.]

Churchill “Sakın savaş sırasında söylediklerimize inanmayın” anlamına gelecek şu vecizenin de sahibidir: “Savaş sırasında, gerçek o kadar değerlidir ki, onu daima yalanlarla korumak gerekir.”

Gazze’de her gün onlarca, bazı günler yüzlerce insanın ölümüne yol açan ve şehitlerin sayısının toplamda bini aşmasına sebep olan İsrail, attığı füzelerden biri bir hastaneye denk gelir ve 100’ün üzerinde insan o saldırıda ölünce, “Ben yapmadım, onlar yaptı” yalanına da sarılabiliyor…

Bir taşla birden fazla kuş vurmak amacıyla…

İlk, hastaneye kendisinin füze göndermek istemeyeceği yalanı söz konusu. Sonra gönderdikleri füzenin yol açtığı ölümlerin sebebinin kendileri olmadığı yalanı. Daha sonra da, Hamas’ın yaralılarını tedavi eden hastaneyi bir başka Gazze örgütünün hedef aldığı yalanı ve böylece iki örgütü birbirine düşürme hesabı…

Etrafta buna inananlar olduğuna göre kısmen de olsa başarılı sayılabilir.

Daha pek çok savaş yalanına kendinizi hazırlayasınız diye bu yazı yazıldı.

Fehmi Koru

"Fehmi Koru yazdı: Gazze hastanesine füzeli saldır; o olayla ilgili yalandan diğer savaş yalanların." haberi, 20 Ekim 2023 tarihinde yazılmıştır. 20 Ekim 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Fehmi Koru yazdı: Gazze hastanesine füzeli saldır; o olayla ilgili yalandan diğer savaş yalanların.. haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Fehmi Koru yazdı: Gazze hastanesine füzeli saldır; o olayla ilgili yalandan diğer savaş yalanların.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 07 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 13:49 Galatasaray, 23 bin taraftarıyla deplasmanda olacak!
  2. 13:42 Gece Boyu Refah'a Yönelik Saldırılar Devam Etti
  3. 13:38 Hülya Avşar'dan sonra ayrıldı! İrem Derici, Gökhan Fırat’ı her yerden sildi!
  4. 13:34 Annelerin tercih ettiği bebek bezi markası iflas etti! Ünlü adlar tanıtım yüzü olmuştu
  5. 13:33 Hindistan Siyasi Skandalı: Modi'nin Müttefiki Cinsel Saldırı İddialarıyla Kaçtı
  6. 13:32 Antalya’daki teleferik kazasının iddianamesi tamamlandı: 27'şer yıla kadar hapis!
  7. 13:31 2024'ün İlk Çeyreğinde Kredi Kartı Harcamalarında Patlama: Gıda ve Temel İhtiyaçlar Öne Çıkıyor
  8. 13:30 Zeynep Bastık'ın Gecelikle Görüntü Çekti! "Gecelikle beste mi yapıyorsun?
  9. 13:30 7 yıl sonra bir ilk yaşandı: Kuveyt Emiri Es Sabah Ankara'da
  10. 13:27 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz açıkladı: İsrail savaş suçlarına bir yenisini daha ekledi
  11. 13:27 Almanya ve Japonya, Çin'e Karşı İşbirliğini Güçlendiriyor
  12. 13:23 Fenerbahçe'nin eski yıldızından Megafon tepkisi! ''Ben hayatımda böyle bir olaya tanık olmadım...'
  13. 13:21 Boeing'in 787 Dreamliner Soruşturması: Denetim Eksiklikleri ve İstifa Dalgası
  14. 13:17 7 Mayıs 2024 Güncel Altın Fiyatları
  15. 13:14 Döviz Kurlarındaki Güncel Durum
  16. 13:09 İliç Maden Ocağı Faciası: TBMM'de Sunum ve Sonrası Çalışmalar Masaya Yatırıldı
  17. 13:03 Türk Futbol Devlerinin Eski Sponsoru İflas Etti
  18. 13:01 "Bu bir resmi nikah töreni, duayı evinizde yapabilirsiniz" dedi! Sosyal medya yıkıldı!
  19. 12:57 İnternet siparişlerinin gözdesiydi, milyonlarca dolarlık borçla yerle bir oldu!
  20. 12:57 Kastamonu'da Sulama Kanalında Başsız Ceset Bulundu: 3 Kişi Gözaltında
Medya Haberleri