Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: 6 ay sonra muhtemelen yabancı bir hocayla çalışacağız

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: 6 ay sonra muhtemelen yabancı bir hocayla çalışacağız

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: 6 ay sonra muhte... Fenerbahçe, kadrosunda bulunan genç oyuncuları İsak Vural, Arda Güler, Melih Bostan, Osman Ertuğrul Çetin, Muhammed Gümüşkaya ve Ferdi Kadıoğlu için Ülker Stadyumu 1907 Tribünü'nde imza töreni düzenledi.

Fenerbahçe, kadrosunda bulunan genç oyuncuları İsak Vural, Arda Güler, Melih Bostan, Osman Ertuğrul Çetin, Muhammed Gümüşkaya ve Ferdi Kadıoğlu için Ülker Stadyumu 1907 Tribünü'nde imza töreni düzenledi. Genç oyuncular sarı-lacivertli kulüple sözleşme imzaladıkları için mutlu olduklarını dile getirdiler. Törende yer alan Başkan Ali Koç, teknik direktör konusuyla ilgili, "6 ay sonra muhtemelen yabancı bir hocayla çalışacağız" dedi.

Fenerbahçe kulübü genç futbolcular Ferdi Kadıoğlu, Arda Güler, Muhammed Gümüşkaya, Melih Bostan, Ertuğrul Çetin ve İsak Vural için imza töreni düzenledi. İmza töreninde konuşan genç futbolcular mutluluklarını dile getirdiler.

Ülker Stadı'ndaki imza töreninde konuşan başkan Ali Koç, gençlik planlamasının önemine değindi.

Ali Koç'un açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Birkaç gün evvel buradaydık. Kaygı verici konular için buradaydık. Bugün kulübümüzün yarınlarını dizayn edecek güzel, mutlu, pozitif bir konu için bir araya geldik. Bizim amacımız iyi bir futbol akademisine sahip olmak ve ihracatçı bir kulüp olmak. Yetiştirmek ve ihraç etmek. Gençleşme operasyonuyla birlikte, Fenerbahçe'nin yapacağı kontratlarda da ciddi bir yapısal değişikliğe gitmemiz gerekiyor.

Bugün Fenerbahçe Spor Kulübü ve rakiplerimizin de buna dahil, 2-2.5-3 sahayla sistemi çevirmeye çalışıyoruz. Bizim 1 tanesi çim saha. Her bakımdan yetersiz. Buna rağmen altyapı kadroları iyi işler çıkarıyorlar. Bizim için tüm oyuncularımız değerli. Akademi konusunda planlarımız var ve çok ciddi adım attık. Amacımız iyi bir futbol akademisine sahip olmak. Özkaynak ve ihracatçı bir kulüp olmak çok önemli. Türkiye, 30 yaş üstü oyunculara en çok süre veren ülke. 22 yaş altına en az süre veren de Türkiye."

Ferdi Kadıoğlu yorumu

Başkan Ali Koç, Ferdi Kadıoğlu'nun sözleşmesini uzatmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi ve şöyle konuştu:

"Ferdi, bilmiyorum kendisi biliyor mu, ben başkan seçildikten sonra yaptığımız ilk transferdir. İtalya'nın Sardunya Adası'na gittiğimde Cocu ile görüştüm. NEC'te oynayan bir Türk çocuk var, ne düşünüyorsun dedim. Çok iyi olur, çok iyi tanıyorum dedi. Ferdi'yi aldık. Sözleşme uzattığımız için çok mutluyuz. Ferdi Kadıoğlu, İsviçre çakısı gibi... Nereye koysan oynuyor.

İlk sezon U19'la daha çok maça çıktı. Bu sezon tavan yaptı. Vitor Hoca'ya da teşekkür ediyorum. Gelişmesinde onun da katkısı olduğunu biliyorum. Ferdi'den çok memnunuz, mutluyuz, sözleşme uzattığı için daha da memnun, daha da mutluyuz. Türk Milli Takımı'nı seçti."

"Muhammed 11 yaşından beri burada"

"Muhammed Gümüşkaya'yı çok takım istedi. 11 yaşından beri burada. Biz değerlendirecektik bu teklifleri. Vitor Hoca, Muhammed'i satmayacaksınız, kiralık da vermeyeceksiniz, ben bu çocuğu yetiştireceğim dedi. Keza öyle de oldu."

"Arda Güler, inşallah hep güler"

"Arda Güler, inşallah hep güler. Murat Cavcav'a teşekkür ediyorum. Bu transferin gerçekleşmesi nedeniyle teşekkür ediyorum. Gençlerbirliği'ne, böyle bir futbolcu yetiştirdiği için teşekkür ediyorum. Ben nazara inanan biriyim. Allah nazarlardan saklasın. Arda öyle bedavaya gelmedi, iyi de bir para ödedik. (Gülerek) Arda hep futboluyla hem karakteriyle şimdiden dikkati çekti. İnşallah her geçen gün futbolunun üstüne koyarak devam eder. Hepimiz onu keyifle izliyoruz lakin daha yolun başında. Aman dikkat bu sektör sizi bir anda göklere çıkarır bir anda da yere batırırlar."

"İsak Vural'ı Arda ve Ferdi'ye emanet ettim"

"İsak Vural, buranın en genci. Onu Arda ve Ferdi'ye emanet ettim. Arda ile oda arkadaşı. Büyük kulüplere rağmen onu cezbedebilmeye inanmıyorduk. Kısmet işte. Kısmet varsa öyle ya da böyle oluyor. İsak'ın babası, fazla fanatik derecede Fenerbahçeli. Bütün maçları seyrediyor. Evlatlarını da öyle yetiştirmiş. İsak, Fenerbahçe'yi yaşadı, yaşıyor. Ondan da çok büyük beklentilerimiz var. A Takım ile maça çıkacak, U19'la maça çıkacak.

Fenerbahçe'ye dair bir söz vardır, 'Küçük bir çocukken büyülendim heybetinden.' diye. Biz bugün bu çocuklarımızla imzayı atıyoruz. İsmail hocamız ve teknik kadromuz, Vitor Pereira için de aynısını söyleyebilirim, gençlere farklı bakıyorlar. Onlara teşekkür ediyorum. Genç oyuncularımızı korumamız lazım. Bir günde yıldız, bir günde en başarısız insan olabiliyorsun ülkemizde.

Bu arkadaşlar başarılı oldukça, bu gibi arkadaşlarımızdan dahası Fenerbahçe'ye gelmeye başlayacak. U21 şampiyon kadromuzdan, bir kişi takımımıza hizmet edemedi. Merih Demirallı kadrodan bahsediyorum. Ne hikmetse. Biz gençlere farklı yaklaşıyoruz. "

"6 ay sonra büyük ihtimalle yabancı bir hocayla çalışacağız"

"İsmail Kartal hiç para pul konuşmadan, sıkıntılı bir dönemde takımı aldı. İsmail Hoca'nın '2. adam olmak istemiyorum' diye bir sözünü hatırlamıyorum. İsmail Hoca daha bize çok hizmet edecek. İnşallah devam edebilir. 6 ay sonra çok büyük ihtimalle yabancı bir hocayla çalışacağız."

 

"Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: 6 ay sonra muhtemelen yabancı bir hocayla çalışacağız" haberi, 17 Mart 2022 tarihinde yazılmıştır. 17 Mart 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: 6 ay sonra muhtemelen yabancı bir hocayla çalışacağız haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: 6 ay sonra muhtemelen yabancı bir hocayla çalışacağız 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:00 Can Yaman "Düşük Maaşlı Projeler Benim Gibi Uluslararası Bir Oyuncuya yakışmaz"
  2. 17:55 Ahmet Ağaoğlu'ndan İlk Açıklama! Ser Verdi, Sır Vermedi!
  3. 17:51 Emre Belözoğlu'dan Türk Futboluna İlişkin Değerlendirmeler
  4. 17:50 Galatasaray seçime gidiyor! Tarih resmen açıklandı
  5. 17:46 İstanbulspor Süper Lig'e veda eden ilk takım oldu
  6. 17:46 Uzmanlar Açıkladı: Yumurta Haşlarken Pratik İpuçları ve Günlük Tüketimin Faydaları
  7. 17:44 Emre Belözoğlu açıkladı: ''Düzelmemiz için 25-30 seneye ihtiyaç var''
  8. 17:44 El Clasico Heyecanı: Real Madrid, Barcelona'yı Ağırlıyor
  9. 17:40 Ahmet Ümit'ten İzmir'e dair yeni roman müjdesi!
  10. 17:40 En düşük emekli maaşı o rakama çıkabilir! Rakam vererek açıkladı
  11. 17:40 Biden'ın Yamyamlık İddiası Papua Yeni Gine'de Tartışma Yarattı
  12. 17:36 Bakan Işıkhan'dan net karar geldi: Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?
  13. 17:36 Hasankeyf: Mezopotamya'nın Efsanevi Mirasıyla Büyüleyici Bir Yolculuk
  14. 17:33 İstanbulsporlu Simon Deli, Şok Etti!
  15. 17:31 Bakan Şimşek açıkladı: Yatırımcıların Türkiye'ye bakışı geçen seneye göre değişti
  16. 17:31 Onakoya'nın Satranç Rekoru: Afrika'nın Çocuklarına Destek için New York'ta 58 Saatlik Deneme
  17. 17:29 Filenin Efeleri'nde aday kadro! Filenin Efeleri, Milletler Ligi Telaşında!
  18. 17:28 Anonymous, İsrail Savunma Kuvvetleri'ne Yönelik İddialı Siber Saldırı
  19. 17:27 Jeep sevenlere büyük müjde! Düşük fiyatlara hazır olun
  20. 17:25 Trabzonspor'un İlk 11'i Belli Oldu!
Spor Haberleri