Fenerbahçe yine kayıplarda

Fenerbahçe yine kayıplarda

Fenerbahçe yine kayıplarda Spor Toto Süper Lig 9. hafta mücadelesinde Sivasspor''a konuk olan Fenerbahçe, ilk yarısı suskun geçen zorlu deplasmanda ikinci yarıda girdiği net gol pozisyonları değerlendiremeyince sahadan 0-0''lık beraberlikle ayrıldı.

Spor Toto Süper Lig 9. hafta mücadelesinde Sivasspor ile karşılaşan Fenerbahçe, yine beklenen sonucu alamadı ve zorlu deplasmandan 0-0’lık beraberlikle ayrıldı.

Yassine Benzia ve Islam Slimani gibi yıldızlarından yoksun olan Fenerbahçe, ilk yarıda kaleye sadece 1 şut çekebildi. Sivasspor’un da etkili olamadığı ilk devre 0-0’lık beraberlikle sona erdi.

İkinci yarıda daha baskılı oynayan sarı lacivertliler, Roberto Soldado, Michael Frey ve Mehmet Ekici ile yakaladığı yüzde yüzlük pozisyonları değerlendiremeyince sahadan 0-0’lık beraberlikle ayrıldı.

Maça 61. dakikada dahil olan ve Fenerbahçe’ye hareket getiren Ekici, 77. dakikada sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı. Bu sonucun ardından Fenerbahçe 9 puana ulaşırken Sivasspor puanını 10 yaptı.

Sarı lacivertliler gelecek hafta sahasında MKE Ankaragücü’nü ağırlarken Sivasspor deplasmanda Kayserispor ile karşılaşacak.

FENERBAHÇE HIZLI BAŞLADI AMA…

Sivasspor deplasmanına ilginç bir diziliş ve kadro tercihi ile başlayan Fenerbahçe, 5. dakika Michael Frey ile gole yaklaştı. İsmail Köybaşı’nın sol kanattan ceza sahası içine yaptığı ortaya hareketlenen Frey, altı pas üzerinde kaleciden önce topa değdi ancak top üstten auta gitti. İlk yarıda bu pozisyonun dışında iki takımın da etkili atağı olmadı ve devre 0-0 beraberlikle sona erdi.

SOLDADO KARŞI KARŞIYA KAÇIRDI

İkinci yarıda daha tempolu bir futbolla sahaya çıkan Fenerbahçe, 50. dakikada Roberto Soldado ile net bir fırsattan yararlanamadı. Eljif Elmas’ın ara pasında savunmanın arkasına sarkan İspanyol futbolcu, kaleci Tolgahan Acar ile karşı karşıya kaldı. Ancak Soldado yerden vuruşunda kaleciyi geçmeyi başaramadı.

HARUN KALEYİ BOŞALTTI, ROBINHO DEĞERLENDİREMEDİ

Karşılaşmanın 57. dakikasında Sivasspor savunmadan uzun topla çıkmak istedi. Kalesini terk eden Harun’un tehlikeyi uzaklaştırdı ancak pozisyonun devamında topu alan Robinho’nun aşırtma vuruşu kalesine çabuk dönen Harun’da kalınca Sivasspor net bir fırsattan eli boş döndü.

ÖNCE BOŞ KALE, SONRA DİREK!

Mehmet Ekici’nin oyuna girmesiyle hücumda güçlenen Fenerbahçe, üst üste inanılmaz goller kaçırdı. Maçın 71. dakikasında Ekici’nin kullandığı köşe vuruşuna iyi yükselen Frey’in kafası kaleci Tolgahan’dan döndü. Altı pasta pozisyonu tamamlamak isteyen Soldado zor olanı yaptı ve topu auta gönderdi.

Bu pozisyondan iki dakika sonra Fenerbahçe’nin kazandığı frikikte topun başına geçen Ekici’nin vuruşu üst direkten döndü. Oyuna 61. dakikada giren ve Fenerbahçe’ye hareket katan Ekici, 77. dakikada sakatlanarak oyundan alındı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele 0-0’lık beraberlikle sona erdi.

COCU'DAN AÇIKLAMALAR

"Fenerbahçe taraftarı bu görüntüyü hak etmiyor. Fenerbahçe taraftarı maçtan önce ümitsiz olmayı hak etmiyor. Fenerbahçe taraftarı, 9 hafta sonunda 'ya Rize yenerse' demez. Fenerbahçe taraftarı ümitle yaşar. Yine hayal kırıklığıyla ayrıldığımız bir akşamı geride bırakıyoruz. Bugün iyi oynadık bana göre. İlk yarıda üretmekte zorlandık ama rakibimiz de bir şeyler üretemedi. Defansif anlamda iyi bir iş çıkardık."

''Gol atmakta çok zorlanıyoruz''

"İkinci yarıda çok daha fazla pozisyon ürettik. Açık konuşmak gerekirse gol atmakta çok zorlanıyoruz. Puan kayıplarının da temel sebebi bu. Son birkaç maçtır takım halinde doğru davranışlar gösteriyoruz ama futbolda en temel mesele gol atabilmek."

''Ama gerçekten karmaşık durumdayız''

"Bu durumda olmamızın birçok sebebi var. Sadece bir tane olsaydı o zaman onu değiştirmek çok daha kolay olurdu ama gerçekten karmaşık durumdayız. Bazı konularda daha iyi noktaya geldik. Her şeyden önce şunu söyleyebilirim: İçinde bulunduğumuz durumdan memnun değilim."

''Oyuncuların üstünde baskı oluşturuyor''

"Transfer döneminin son haftasında birçok değişim yaşadık. 2 hafta önce organizasyon anlamında da kulüp içinde birçok değişiklik oldu. Hepsini bir kenara bırakıp en önemli işimizi yapmaya çalışıyoruz ama bu durumlar da oyuncuların üstünde baskı oluşturuyor."

''Bütün bunları kenara bırakıp önümüze bakmalıyız''

"1 tane değil, 2-3 tane iyi skor almaya ihtiyacımız var ki baskıdan kurtulalım. Bütün bunları kenara bırakıp önümüze bakmalıyız. Bazı güzel adımlar attıklarımızı görüyoruz. Küçük adımlar ama bunlar artık skorla desteklenmeli."

"Fenerbahçe yine kayıplarda" haberi, 20 Ekim 2018 tarihinde yazılmıştır. 20 Ekim 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Fenerbahçe yine kayıplarda haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Fenerbahçe yine kayıplarda 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:35 Altın Sahiplerinin Dikkatine: Bakan Mehmet Şimşek Resmen Açıkladı!
  2. 20:34 Ruslar Türkiye'ye Veda Ediyor: 50 Bin Kişi Ülkeyi Neden Terk Etti?
  3. 18:53 Korhan Berzeg için arama çalışmasında gelişme: Dere yatağında bir kanıt daha bulundu
  4. 18:46 Erdoğan: "Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor”
  5. 18:29 Trabzonspor'dan çifte transfer bombası geldi!
  6. 18:22 EGO Genel Müdürlüğü duyurdu! Ankara'da o hizmet süresiz kapatıldı
  7. 17:54 Begüm Doğan Faralyalı Açıkladı! "Beş yılda 1 milyar dolar yatırım planlıyoruz!"
  8. 17:46 Yeşilçam’ın Tonton Dedesi Nubar Terziyan O Çok Ünlü Şarkıcının Dayısıymış!
  9. 17:34 TRT'nin sevilen dizisinden izleyicilere müjde geldi! Beşinci sezonuyla ekranlarda yer alacak
  10. 17:34 Atv'nin veda edeceği dizi belli oldu: İzleyicilerin beğeniyle takip ettiği o dizi final yapıyor
  11. 17:32 Beşiktaş üç futbolcusunun sözleşme sürelerini uzatma kararı aldı!
  12. 17:24 Milli Sporcu Ferhat Satar, Ağaca Asılı Halde Ölü Bulundu!
  13. 16:49 Beşiktaş'ta Transfer Hareketi! 3 Oyuncuyla Sözleşme Uzadı
  14. 16:48 Kral Charles'ın Sağlık Durumu Kritik: Cenaze Hazırlıkları Başladı!
  15. 16:48 Gerçek Gamer'lar İçin Uygun Fiyatlı Güç: Ardor Gaming Guardian Klavye
  16. 16:47 Sevgili Cinayetine Kurban Giden Kadın Bakın Kimmiş! Yalın'ın Kuzeni Çıktı!
  17. 16:42 Yeşilçam'ın Güzel Oyuncusu Ahu Tuğba Yoğun Bakımda! Son Dakika!
  18. 16:39 Alman Kadınlarının Güzellik Sırrı O Marka Bundan Sonra Türkiye'de!
  19. 16:26 Fitch Ratings: Türkiye'nin Enflasyonla Mücadele Kararlılığı Yeni Ekonomi Politikasıyla Sürdürülecek
  20. 16:18 Kremlin Sözcüsü Peskov: Avrupa'nın Seçim Kararı Rusya İlişkilerini Yeniden Şekillendirecek
Spor Haberleri