Fenerbahçe’nin tartıştığı model çoktan var! İşte uygulayan 13 takım!

Fenerbahçe’nin tartıştığı model çoktan var! İşte uygulayan 13 takım!

Fenerbahçe’nin tartıştığı model çoktan var! ... Fenerbahçe, 2 Nisan’da “Süper Lig’den çekilme” gündemiyle olağanüstü kongre yapıyorken yepyeni bilgiler de geldi! İddiaya göre Başkan Ali Koç, alternatif olarak birçok seçeneği değerlendirdi! Koç, “yurtdışında bir takım alıp, o ligde mücadele etmek” modelini düşünüyor!

Kulüp için her iki modeli de Borsa İstanbul'da uygulamak zor gibi görünse de dünyada 13 takımın kendi ülkeleri dışındaki liglerde mücadele ettiği bir gerçek.

Bu olayın arkasında sadece Türk spor camiası var. 17 Mart'taki Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrası yaşananlar Gündeme uyuyor: "Sarı-lacivertli takım Premier Lig'de oynamaya devam edecek mi?" Çifte standartlara tabi olduklarını düşünen F.Bahçe, 2 Nisan'da Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) alacağı tedbirleri karara bağlamak için acil kurultay yapacak.

Asıl soru "Çekilme dahil tedbirlerin düşünülmesi". Süper Lig'in..." Kural Tablosu: Bir takım iki maç oynamazsa küme düşer. (Son örnek: 2018 TFF 3. Lig 2. Grup'ta yer alan Kayseri Erciyes, sezon boyunca iki maç oynamadığı için küme düşüyor.) Ancak , takım TFF'den ligden çekilmeyi isterse organizasyondan ayrılır ve tekrar gelmek isterse, En alttan başlar, amatör bir gruptur. F.Bahçe Kulübü Borsa İstanbul'da işlem gören bir şirkettir.

Yani küme düşmenin ya da tamamen geri çekilmenin maliyeti milyonlarca liraya mal oluyor. Bu nedenle kamuoyunun sporla ilgili görüşüne göre "Kongre üyeleri 'Haydi Gidelim' oyu verecek." Ortam şöyle diyor: "Bu yönde güç kazanan Başkan Ali Koç bunu yapmayacak, bunu TFF'ye karşı "Düşelim" kozu olarak kullanacak." Ancak hafta sonu Beyaz TV'de yayınlanan Beyaz Futbol'da yeni bir iddia ortaya atıldı: "F.Bahçe yurt dışında takım arıyor.

Takım alıyor, değiştiriyor ve bu ligde yarışıyor." Her ne kadar bu açıklama prensipte fantastik görünse ve F.Bahçe'nin borsaya kayıtlı bir şirket olması nedeniyle gerçekleşmesi zor olsa da, şu anda dünyada 13 futbol takımının kendi liglerinde değil, başka ülkelerin liglerinde oynadığını biliyor muydunuz? Evet, 13 takım uyguluyor F.Bahçe "Başka ülkelerin liginde oynama" konusunu tartışıyor.

 

1-Swansea City AFC (Galler-İngiltere): Modelin en bilinen örneği, 1912'de kuruldu Swansea, Güney Galler'de. 1920 yılında İngiliz Futbol Ligi'ne (EFL) katıldı. 2011-2012 sezonunda futbolun beşiği İngiltere Premier Ligi'ne, Premier Lig'e yükseldi. Bu sene bir alt lig olan Championship'te oynuyor.

2-AS Monaco FC (Monaco - Fransa): Ünlü bir örnek daha... 1924 yılında Monaco Prensliği'nde kuruldu. 1933 yılında Fransız Futbol Federasyonu'nun daveti üzerine Fransa liglerinde forma giydi. 2013-2014 sezonundan bu yana ülkenin en iyi futbol ligi Ligue 1'de mücadele etmektedir.

3-FC Andorra: (Andorra - İspanya): Andorra, Fransa ile İspanya arasında yer alan bir mikro eyalettir. FC Andorra, 1942 yılında bu ülkede kurulmuş bir futbol takımıdır. Takım, Katalan Futbol Federasyonu'na gönüllü olarak başvurmuş ve 1948 yılında "İspanya liglerinde oynama" izni almıştır. Takım şu anda kulübün ikinci klasmanı olan Segunda liginde mücadele etmektedir. bölüm . İspanyol lig sistemi.

4-Berwick Rangers (İngiltere - İskoçya): İngiliz takımı 1881 yılında İskoçya sınırındaki Berwick-upon-Tweed'de kuruldu. . 1905 yılında İskoç Futbol Federasyonu'na üye olmuştur.

5-Tweedmouth Rangers (İngiltere-İskoçya): İskoçya sınırına dayalı bir diğer İngiliz takımı olan Tweedmouth Rangers, İskoçya'nın Doğu Futbol Ligi'nde de oynamaktadır.

6 - New Saints (İngiltere-Galler): en örnek teşkil eden... Bu ekip bir değil, yalnızca 12 kilometre uzaklıktaki iki kasabayı temsil ediyor: Galler'in Powys bölgesindeki Llansanffraid-ymMechain ve Shropshire'daki Oswestry. İngiltere bölgesi . İngiliz kulübü, 11 kez Galler Şampiyonası'nda oynadı ve rekoru kazandı.

7-Derry City (Kuzey İrlanda - İrlanda): Derry merkezli kulüp, ilk olarak İrlanda Ligi'nde oynadı. Kuzey İrlanda'daki yerel lig. Ancak bölgedeki güvenlik kaygıları nedeniyle 1972 yılında ligden çekildi. 13 yıl sonra, 1985'te İrlanda Birinci Ligine katıldı. 2009'da küme düşene kadar burada oynadı. (İrlanda, İrlanda adasının 5/6'sını kapsıyor ve Kuzey İrlanda, adanın yüzde 17'sini kapsayan iki ayrı bölgedir.)

8-Wellington Phoenix (Yeni Zelanda - Avustralya): Yeni Zelanda merkezli kulüp, 2007-2008 Bu takım sezon boyunca Avustralya A Ligi'ne girdi ve 2007'nin başlarında düşük seyirci sayısı, düşük saha performansları ve yerel olarak gelişmiş oyuncuların eksikliği nedeniyle biletleri tükenen New Zealand Knights FC'nin yerini aldı.

9 -DPMM FC (Brunei) - Singapur) Duli Pengiran Muda Mahkota Futbol Kulübü... Veya kısaca DPMM... 2000'li yıllarda Brunei Premier Ligi'nde mücadele ettiler, 2005-2009'da Malezya'ya taşındılar. Şu anda kulüp Singapur'un S.'sidir. Lig.

10-Lemnands IF (Finlandiya - İsveç): Åland merkezli bu Finlandiya kulübü, İsveç Futbol Ligi 7'de yarışıyor.

11-Union Esportiva de Bosso (İspanya - Fransa). : Takım, kuzey İspanya'nın Katalonya bölgesindeki Aran Vadisi'nde bulunuyor... Fransa'da yarışmalarının nedeni hava koşulları! Kışın yoğun kar yağışı nedeniyle takım, İspanya yerine Fransa'ya gitme kararı aldığı için kendi ülkesinde oynuyor.

12-FC Busingen (Almanya - İsviçre): Başka bir ülkede oynayan tek Alman kulübü ülke. .. Almanya'nın bir parçası olan ancak tamamen İsviçre tarafından çevrelenen ve İsviçre ligi sisteminde yarışan Busingen'in dış bölgesinde yer alan bir ülke..

 

13-Şerif Tiraspol (Transdinyester - Moldova): Sovyetler Birliği 1990'ların başında üye cumhuriyetler bağımsızlıklarını ilan ettiler. Moldova da onlardan biriydi ancak karardan herkes memnun değildi. Dinyester Nehri'nin diğer tarafında bulunan Transdinyester, yıkılan Sovyetler Birliği'nin bir parçası olarak kalmaya karar verdi. Ancak şehrin en büyük iki kulübü Şerif ve Tiraspol, (sadece Rusya tarafından tanınan) Moldova'da oynuyor ve küçük bir ülkede lig kurulmasını yasaklıyor. (Chidnestria, Moldova'nın tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden gerçek bir bölgesidir).

BASKETBOLDA TORONTO RAPTERS YER ALIYOR!

Toronto merkezli Kanada basketbol takımı... Amerikan Ulusal Futbol Ligi, Vancouver Grizzlies ile yapılan genişlemenin bir parçası. . Basketbol ligi NBA'den Kanada'ya. 1995 yılında birlikte kuruldular. 2001 yılında Grizzliers Tennessee'den Amerika Birleşik Devletleri'ne taşındığında Raptors, NBA'deki tek Kanada takımı oldu..

"Fenerbahçe’nin tartıştığı model çoktan var! İşte uygulayan 13 takım!" haberi, 27 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 27 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Fenerbahçe’nin tartıştığı model çoktan var! İşte uygulayan 13 takım! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Fenerbahçe’nin tartıştığı model çoktan var! İşte uygulayan 13 takım! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:00 Hırsızlar boş daireleri pes dedirten o yöntemle belirledi!
  2. 02:58 Yalnızca 1 damla sürün et benlerinden kurtulun!
  3. 02:56 Aldığınız çilek dolapta birkaç gün dayansın: İşte o yöntem!
  4. 02:54 Bu yöntemle kediniz koltuklarınızı tırmalamayacak!
  5. 02:52 50 senelik turşucuların yöntemi! Turşu bozulmadan çıtır çıtır kalıyor
  6. 02:50 Artık düğünlerde 'Kim, ne taktı?' derdi bitti: İşte yeni dönem!
  7. 02:48 Ekmekler asla küf tutmayacak: Ekmek küflenmeden nasıl saklanır?
  8. 02:47 Bu hata çamaşır makinesinin ömrünü kısaltıyor: Çamaşır makinesi kullanırken bunu sakın yapmayın
  9. 02:31 Arap ülkeleri, Gazze'de ateşkes çağrısında bulundu
  10. 02:27 Müsavat Dervişoğlu'ndan mesaj geldi: Akeşener'den aldığımız bayrağı iktidara taşıyacağız
  11. 02:24 Hizbullah'ın bildirdiğine göre, Lübnan sınırındaki bir İsrail yerleşim yeri hedef alındı
  12. 02:21 Google, o hizmetini kapatıyor: Şirket açıklama yaptı!
  13. 02:19 Google arama, yapay zeka ile güçlendiriliyor: SEO uyumlu yenilikler geliyor!
  14. 02:18 Manor Lords, çıkışıyla hemen zirveye oturdu! İndirimli fiyatıyla kaçırmayın: 10 Mayıs'a kadar!
  15. 02:17 İphone kullananlar artık web olmadan da erişebilecek: İşte yeni özellik!
  16. 02:15 Erdoğan, saldırıya maruz kalan öğretmene telefon açtı
  17. 02:14 Pastane usulü kurabiye için ihtiyacınız olan 1 bardak!
  18. 02:13 İYİ Parti'nin yeni Genel İdare Kurulu (GİK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyeleri belirlendi
  19. 02:13 Pastane tadını bulamayan bu tarifi denesin! En güzel un kurabiyesi tarifi
  20. 02:12 Özel'den İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu'na tebrik mesajı geldi
Spor Haberleri