Ferhat Göçer, İranlı Müzisyenlerle Grammy'e Aday Olma Peşinde!

Ferhat Göçer, İranlı Müzisyenlerle Grammy'e Aday Olma Peşinde!

Ferhat Göçer, İranlı Müzisyenlerle Grammy'e ... Başarılı müzisyen Ferhat Göçer, İranlı müzisyenler Mehrdad Nasehi ve Mareechi Asu ile Grammy'e aday! Ferhat Göçer'in İran'da büyük bir hayran kitlesi var! İranlı müzisyenlerle düet yapabilecek olan Göçer, başarısını devam ettiriyor!

818919-3-t-002.jpgBaşarılı müzisyen Ferhat Göçer, hazırlandığı yeni şarkısıyla Grammy'ye başvurmayı planlıyor. Göçer, İranlı müzisyenler Mehrdad Nasehi ve Mareechi Asu şu anda geleneksel İran müziği ile Türk müziğini birleştiren müzikler yapıyorlar.

Şarkıcı, Nasehi ve Asu'nun teklifi üzerine aday gösterilebilecek bir şarkı yapmayı kabul ettiğini söyledi. Grammy ödüllü besteci Alvand Jalal ile birlikte. Çalışmalarıyla ilgili konuşan sanatçı, şunları söyledi: "Öncelikle "Cesur Ol" şarkısının okuma ve editleme işlemleri tamamen bitti.

818919-3-t.jpg

Miksaj ve mastering aşamasında. Ardından bir Anadolu türküsü seslendireceğiz. . . Bundan sonra Grammy adaylığı için düşündüğümüz şarkının çalışması gelecek.

"Ferhat Göçer, İran'da çok sayıda dinleyicisi olduğunu ve İranlı hayranlarıyla sosyal ağlarda da buluştuğunu söyledi. İşbirliği amacıyla zaman zaman İran'daki müzisyenlerle buluştuklarını belirten Göçer, arkadaşı Mareechi Asu aracılığıyla birçok ünlü İranlı sanatçıyla tanıştığını belirtti. Ferhat Göçer, İranlı müzisyenler Mehrdad Naseh ve Mareechi Asu'nun önerisi üzerine besteci Alvand Jalal ile Grammy adayı bir şarkı yapma konusunda anlaşmaya varmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, şu ayrıntıları verdi:

818919-6-t.jpg

"'Cesur' şarkısı üzerinde çalışmaya başladık. Ol'.Okuma ve düzenleme tamamen bitti, mix mastering'de, ardından bir Anadolu türküsü söyleyeceğiz. Sonrasında Grammy adaylığı düşünülen bir şarkı üzerinde çalışıyoruz. Bu 3 şarkı biterken bir yandan da İranlı organizatörlerle 6 Nisan'da Toronto'da bir konser düzenledik. Bu konseri ABD ve Kanada turnesinin sonuna koydum. Amerika'daki 7-8 konserden sonra nihayet Toronto'da İranlı dostlarımızla buluşacağız. Toronto ve çevresindeki tüm dostlarımızın konsere katılacağını umuyorum."

"İRAN MÜZİĞİ İNANILMAZ"

"Yani onları birbirinden ayırmanın neredeyse hiçbir yolu yok. Ama her şeyden önce, duyguları ve enstrümanı çalma teknikleri nedeniyle dili gerçekten seviyorum. Farsçanın çok asil bir konuşma tarzı var, çok kibar bir dil. Mareechi Asu'nun yardımıyla müzisyenleri ve şarkıcıları daha yakından tanıma fırsatı buldum. Mehrdad Naseh ve ben stüdyoya girdiğimizde onun çalma tekniğini görüyorum. Bu inanılmaz bir duygu. Mekanlar, dokunuşlar, melodiler hem bize benziyor hem de sanki başka bir evrenden geliyormuş gibi. "Bu açıdan çok etkileyici" dedi.

İranlı şarkıcılarla düet yapabildiğini fark eden Göçer, İran müziğinin kendisine ilham verdiğini söyledi.

Göçer, dijital medya geliştikçe tek tarz çalışmaların yapılması gerektiğini vurguladı. . Sürekli aktif olun, çeşitli medya kanallarında düzenli aralıklarla yayın yapın.

Azeri müzisyen Elnar Xelilov'la yaptığı düetin yakın zamanda yayınlanacağını kaydeden Göçer, şöyle konuştu: "Bakü'de videolar çektik, onlara film, dizi, reklam filmi yaptık. Herkesin bir klibi olacağını düşünüyorum. 28 ve 29 Mart'ta dijital platformlarda" dedi.

Müzik Sahipleri Meslek Birliği Grubu Başkanı Göçer, İran ve Azerbaycan'dan müzisyenleri birliğe katılmaya davet ettiğinde şöyle devam etti:

Dünya çapındaki eserlerinin telif haklarını bizimle takip edin. Daha spesifik olarak onları takip edelim. Onlara hak ettikleri getiriyi vermeye çalışıyoruz. Bu çok önemli bir soru. Yani işveren olarak sendikaya üye olmak çok önemli. Dijital platformlarda yayınlanan çalışmalarınızı dünyanın her yerine çok kısa sürede ulaştırabilirsiniz. Ciddi bir hak mahrumiyetinin bir an önce durdurulması gerekiyor."

TÜRK VE İRAN KÜLTÜRÜNÜN YAKIN OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM!

Çalışmasını vurgulayarak, "Göçer çok güçlü bir müzisyen. Onu çalışmak için çok ilginç buldum. Ferhat Bey tüm güzel noktaları kontrol etti ve işimi özenle yapmam için ortamı hazırladı. Yaklaşık 10 kez kayıt yaptık. Bu 10 kayıtla Türk ve İran müziği zihniyetini müziğimize yansıtmaya özenle çalıştık. Sonuçta böyle bir eser ortaya çıkardık" diye tahminde bulundu.

Üç yıl boyunca Türkiye'de müzik çalışmalarını sürdüren Nasehi, daha önce Göksel Baktagiri ile iş birliği yaptığını belirterek şunları söyledi:

" Türkiye ile İran'ın kültürlerinin birbirine yakın olduğunu düşünüyorum. Aslında müzik tarzlarımız ve türlerimiz birbirine çok benziyor. Türkiye'deyken Türk öğrencilere İran Kamancha dersleri veriyorum. Yol anlamına gelen "Rah" adında bir grubumuz var. Mareechi Asu ve Soudeh Sharhi ile konserler veriyoruz. İranlı ünlü orkestra şefi Majid Derakhshan ile Mah grubuyla yeniden Avrupa turnesine çıkacağız."

"SEVGİ VE DOSTLUKLA İLGİLİ GÜZEL BİR ÇALIŞMA YAPTIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUZ"

Müzisyen ve davulcu Mareechi Asu, İranlılar ve Türklerin Çok derin bağları olan bir kültür.'Cesur Ol' şarkısını da hatırlatan Asu, "Sevgiyle, dostlukla çok güzel bir eser ortaya çıkardığımızı düşünüyorum, umarım hem İranlı hem de Türk dostlarımız keyif alır" dedi. Tüm dostlarımıza güzel bir hatıra" dedi..

ferhatgocer-grammy.jpg

"Ferhat Göçer, İranlı Müzisyenlerle Grammy'e Aday Olma Peşinde!" haberi, 26 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 26 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Ferhat Göçer, İranlı Müzisyenlerle Grammy'e Aday Olma Peşinde! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ferhat Göçer, İranlı Müzisyenlerle Grammy'e Aday Olma Peşinde! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:08 O Afrika ülkesinden Avrupa'ya akıl almaz tehdit!
  2. 04:06 Tadic'in Beşiktaş maçı sonrası açıklamaları: 'Hain'
  3. 04:00 Tesla'ya otomatik pilot soruşturması gündemde
  4. 03:59 İsrail'de aşırı sağcı bakanlardan Netanyahu'ya tehdit geldi
  5. 03:14 En tehlikeli 4 burç!
  6. 03:12 Trafik poliçe fiyatlarına asgari ücret ayarı!
  7. 03:00 Hırsızlar boş daireleri pes dedirten o yöntemle belirledi!
  8. 02:58 Yalnızca 1 damla sürün et benlerinden kurtulun!
  9. 02:56 Aldığınız çilek dolapta birkaç gün dayansın: İşte o yöntem!
  10. 02:54 Bu yöntemle kediniz koltuklarınızı tırmalamayacak!
  11. 02:52 50 senelik turşucuların yöntemi! Turşu bozulmadan çıtır çıtır kalıyor
  12. 02:50 Artık düğünlerde 'Kim, ne taktı?' derdi bitti: İşte yeni dönem!
  13. 02:48 Ekmekler asla küf tutmayacak: Ekmek küflenmeden nasıl saklanır?
  14. 02:47 Bu hata çamaşır makinesinin ömrünü kısaltıyor: Çamaşır makinesi kullanırken bunu sakın yapmayın
  15. 02:31 Arap ülkeleri, Gazze'de ateşkes çağrısında bulundu
  16. 02:27 Müsavat Dervişoğlu'ndan mesaj geldi: Akeşener'den aldığımız bayrağı iktidara taşıyacağız
  17. 02:24 Hizbullah'ın bildirdiğine göre, Lübnan sınırındaki bir İsrail yerleşim yeri hedef alındı
  18. 02:21 Google, o hizmetini kapatıyor: Şirket açıklama yaptı!
  19. 02:19 Google arama, yapay zeka ile güçlendiriliyor: SEO uyumlu yenilikler geliyor!
  20. 02:18 Manor Lords, çıkışıyla hemen zirveye oturdu! İndirimli fiyatıyla kaçırmayın: 10 Mayıs'a kadar!
Gündem Haberleri