Ferit Şenyaşar'dan AK Partiyle uzlaşma iddialarına ilişkin: Pazarlık yok, tek talebimiz adalet

Ferit Şenyaşar'dan AK Partiyle uzlaşma iddialarına ilişkin: Pazarlık yok, tek talebimiz adalet

Ferit Şenyaşar'dan AK Partiyle uzlaşma iddia... Barış Terkoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın yakınlarının saldırısı sonucu 3 kişinin öldüğü Şenyaşar ailesiyle ilgili konunun çözümü için Mehmet Özhaseki’yi görevlendirdiğini öne sürmüştü.

2018 yılında Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın yakınlarının saldırısı sonucu ailesinden 3 kişiyi kaybeden Ferit Şenyaşar, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezi'nde kendilerine "uzlaşma" teklifinde bulunulduğu iddialarıyla ilgili konuştu. Şenyaşar, Milliyetçi Hareket Partisi hariç bütün siyasi partilerle hakikatin ortaya çıkması için görüştüklerini ancak pazarlık konusu olmadığını söyledi.

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Yıldız’ın yakınlarının saldırısı sonucu 3 kişinin öldüğü Şenyaşar ailesiyle ilgili konunun çözümü için Mehmet Özhaseki’yi görevlendirdiğini öne sürdü. Şenyaşar ailesinin Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezi’ne davet edildiğini yazan Terkoğlu, ilk görüşmede meseleyi çözmek için niyet beyanında bulunulurken ikinci görüşmeye Özhaseki’nin aileye bir dosya ile giderek “Bu meseleyi bize bırakın, ne gerekiyorsa yapacağız, siz kabul edin”  teklifi yapıldığını  yazdı. Tekoğlu, Şenyaşar ailesi ile Özhaseki arasındaki konuşmanın pazarlığa dönüştüğünü, ailenin  “onursuz teklif” diyerek bunu reddettiğini aktardı.

Annesi Emine Şenyaşar ile birlikte 9 Mart 2021 tarihinden bu yana kesintisiz Adalet Nöbeti tutan Ferit Şenyaşar, AK Parti Genel Merkezi'nde kendilerine "uzlaşma" teklifinde bulunulduğu iddialarıyla ilgili konuştu.

“MHP dışında herkesle görüştük”

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre adalet mücadelesi verirken Milliyetçi Hareket Partisi dışında bütün siyasi partiler ile görüşmeler yaptıklarını belirten Şenyaşar, "Milletvekilleri ile konuşuyoruz. Zaman zaman adalet arayışımızı Ankara’ya da taşıyoruz. Ankara’ya gittiğimizde de Milliyetçi Hareket Partisi hariç bütün siyasi partilerin genel merkezleri ile görüştük. Ailece katliama uğradık, katliamdan sonra iftiraya maruz kaldık, bundan dolayı hukuk işlemedi. Bizde hakikatin ortaya çıkması için herkes ile görüşüyoruz. Davamız insani bir davadır, parti üstü bir durumdur. Hiç kimseye bu mücadele boyunca kapımızı kapatmadık” diye konuştu.  

“Kardeşim pazarlık konusu değil”

Elazığ Cezaevi'nde 4 yıldır tekli hücrede tutulan kardeşi Fadıl Şenyaşar’ın “pazarlık konusu” olmadığının altını çizen Şenyaşar, “Hukukun, adaletin sağlanması için herkesten destek istiyoruz. Ortada büyük bir hukuksuzluk var. Üç insanımız katledildi. Hala dava açılmadı. Kardeşim tek kişilik hücrede tutuklu. Adalet sağlanmadan biz hiçbir uzlaşıyı kabul etmiyoruz. Kardeşim 4 yıldır üstünlerin talimatı ile tutuklu. Meşru müdafaa kapsamında yargılanması gerekirken tutuklandı. Adalet sağlanırsa kardeşim bırakılır” ifadelerini kullandı. 

“Taleplerimiz hukuki”

Adalet Nöbeti’ne iki talep ile başladıklarını hatırlatan Şenyaşar, devamında şunları söyledi:

“Kardeşim hukuksuz yere tutuklu serbest bırakılsın, sorumluluğu bulunan herkes yargılansın dedik. Türkiye bir hukuk devleti ise hukuk işlenirse özgürlüğüne kavuşacak. Bazı gazeteciler köşe yazılarında bizim adalet arayışımıza dair yazılar kaleme alıyor. Biz kimseye kapıları kapatmadık. Herkes ile görüşüyoruz. Sadece bir parti ile değil, vicdan sahibi olan STK, insan hakları savunucusu herkes ile görüşme halindeyiz. Ortada büyük bir hukuksuzluk var. Bu hukuksuzluk giderilmeden mücadele etmekten geri adım atmayacağız. Taleplerimiz hukukidir. Yargı erki, devlet erkanı, hükümete ve herkese sesleniyorum; Bu davayı herkes çok iyi biliyor. Biz kurban seçildik. Artık adalet sağlansın, kardeşim serbest bırakılsın, bizde normal hayatımıza dönelim.”

 

 

"Ferit Şenyaşar'dan AK Partiyle uzlaşma iddialarına ilişkin: Pazarlık yok, tek talebimiz adalet" haberi, 16 Haziran 2022 tarihinde yazılmıştır. 16 Haziran 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Ferit Şenyaşar'dan AK Partiyle uzlaşma iddialarına ilişkin: Pazarlık yok, tek talebimiz adalet haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ferit Şenyaşar'dan AK Partiyle uzlaşma iddialarına ilişkin: Pazarlık yok, tek talebimiz adalet 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  2. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  3. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  4. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  5. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  6. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  7. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  8. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  9. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  10. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  11. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  12. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  13. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  14. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  15. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  16. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  17. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  18. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  19. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  20. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
Gündem Haberleri