Fernando Alonso: Aston Martin'in 2023 güncelleme sorunları tekrarlanmayacak

Fernando Alonso: Aston Martin'in 2023 güncelleme sorunları tekrarlanmayacak

Fernando Alonso: Aston Martin'in 2023 güncel... Fernando Alonso, Aston Martin Formula 1 takımının geçen yılki hatalarını tekrarlamayacağından ve AMR24 güncelleme programıyla doğru yönde ilerleyeceğinden emin.

Alonso, 2023 F1 sezonuna peş peşe podyumlarla başladı ve zaman zaman lider Red Bull'un en yakın rakibi oldu.

Ancak sezon ortasında Aston Martin geliştirme konusunda bazı yanlış adımlar attı ve takım yılın sonlarına doğru yeniden canlanmadan önce sıralamada gerilemekten kurtulamadı.

Alonso, takımının bu hataları tekrarlamayacağına ve yeni aracıyla bu hataları giderdiğine inanıyor.

Alonso, "Kendime güveniyorum. Eğer öyle olmasaydı, belki de son iki aydır uyuyamazdım! Ama bence sorunları ve bu yıl araçta izlememiz gereken yönü ve yolları anlamak açısından çok fazla deney ve ileri geri çok fazla değişiklik yaptık."

"Bence pek çok şeyi anladık. Bu yılki araçla, geçen yıl aracı geliştirirken gördüğümüz ve belki de birkaç kez yanlış yöne gittiğimiz ve biraz geç anladığımız bazı zayıflıkları iyileştirmeyi amaçlıyoruz."

"Umarım bu bilgiye sahibizdir, geçen yıl yaşadığımız zorluklar '24 aracı için aldığımız derslerdi. Bu derslerin sonucunu göreceğiz."

"Bu kış ileriye doğru iyi bir adım attığımızı düşünüyorum. Belki geçen yılki kadar büyük değil, çünkü önceki yıl temel çok zayıftı. Geçen yılki temel çok güçlüydü, bu da anlaşılabilir bir durum." dedi.

Alonso, güçlü formuna rağmen doğal zayıflıkları olan AMR23'e kıyasla yeni araçla hangi alanlarda iyileştirmeler görmeyi beklediğini açıkça belirtti.

 

"Temelde biraz daha fazla yere basma kuvvetine sahip olmayı çok isterim. Özellikle yüksek hızlı virajlarda, muhtemelen geçen yıl zayıf bir alandı ve bu yılki araçta bunu geliştirmeye çalıştığımızı düşünüyorum."

"Geçen yıl en yüksek hız en iyisi değildi; düzlüklerde hep zorlanıyorduk. Ve en yüksek hızda her zaman listenin en altında yer alıyorduk. Bu yüzden bu yıl biraz daha verimli olmaya, düzlükte biraz daha hızlı olmaya çalıştık."

"Bahreyn'deki kış testlerinde araçta görmek istediğim birkaç nokta var ve bunlar muhtemelen Pazar günleri yarış hafta sonlarında bize yardımcı olacak."

Alonso ayrıca takımların birbirlerine çok yakın olmasını beklediğini, bu yüzden marjinal kazanımların rakiplere göre büyük bir fark yaratabileceğini vurguladı.

"Çok sıkı olacağını biliyorum. Dolayısıyla, ileriye doğru makul ve çok iyi bir adım atsak bile, diğer takımların da kış boyunca ileriye doğru iyi bir adım attığını biliyoruz."

"Abu Dabi'de de gördük, sanırım ilk 18 pilot 0.6 sn içinde sıralandı. Yani birkaç ondalık geliştirdiğinizde, bu hayatınızı değiştirebilir. Ve bu, podyum için mücadele etmeyi ya da Q2'de olmayı, ilk yarışlarda ilk 10'un dışında kalmayı değiştirebilir."

"Ve bu sadece bir sonraki yarışa getirebileceğiniz küçük bir güncelleme ile Q2'den podyuma atlayabilirsiniz. Bu yüzden bence çok ilginç bir sezon olacak ve pist dışında da fark yaratacak geliştirmeler yapmaya çalıştığımız çok zorlu bir sezon olacak."

"Fernando Alonso: Aston Martin'in 2023 güncelleme sorunları tekrarlanmayacak" haberi, 21 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 21 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Motor Sporları kategorisi altında bulunan Fernando Alonso: Aston Martin'in 2023 güncelleme sorunları tekrarlanmayacak haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Fernando Alonso: Aston Martin'in 2023 güncelleme sorunları tekrarlanmayacak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Motor Sporları konusunda 21 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:50 Fenerbahçe'de Ali Koç ve 4 Futbolcu PFDK Şoku Yaşadı!
  2. 21:39 Mart Ayında Türkiye'de Tarım-GFE Endeksi Büyük Artış Gösterdi
  3. 21:32 Brent petrolün varil fiyatı dün 84,49 dolara kadar yükseldi
  4. 21:30 Gizemli Dublin-New York Portalı: Yeniden Açıldı ve Yeni Kurallar Devreye Girdi!
  5. 21:26 Almanya'dan Ukrayna'ya Destek: Baerbock, Hava Savunması İçin Fon Topluyor!
  6. 21:18 Gaziosmanpaşa'daki Motosiklet Kazasında Şüpheliler Yakalandı: İçişleri Bakanı Tebrik Etti
  7. 21:12 Port-au-Prince Havaalanı Çete Şiddeti Sonrası Yeniden Açıldı
  8. 21:07 Gazze'ye ABD Öncülüğünde 569 Ton İnsani Yardım!
  9. 21:05 Sakaryaspor, Rakibiyle Adana’da Sahaya Çıkıyor!
  10. 20:59 Hindistan'da Genel Seçimlerde Deepfake Teknolojisinin Yükselişi
  11. 20:58 Bir çay kaşığı tüketmek kabızlığı önlüyormuş!
  12. 20:56 AB Desteğiyle Türkiye Denizcilik Sektöründe Yeşil Dönüşüm Hız Kazanıyor
  13. 20:55 Sıfır diye satılan çamaşır makinesi kullanılmış çıktı
  14. 20:54 İstihbaratta yapay zeka dönemi başlıyor!
  15. 20:52 Çevreci yakıt düzenlemesi 2025’te yürürlüğe girıyor!
  16. 20:52 Güney Kore, Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un'u Öven Şarkıyı Yasakladı
  17. 20:50 İşte uçakta yememeniz gerekenler!
  18. 20:48 Kahve severlere dikkat: Aç karnına içilen kahvenin riskleri!
  19. 20:44 Michy Batshuayi'nin Son Derbi Performansı: Fenerbahçe'de Geleceği Belirsiz!
  20. 20:40 Arne Slot, Liverpool'un Yeni Teknik Direktörü Olarak Atandı
Motor Sporları Haberleri