Fethullah Gülen'i ziyaret eden AKP'li vekil, kendisini savunurken kimleri ele verdi?

Fethullah Gülen'i ziyaret eden AKP'li vekil, kendisini savunurken kimleri ele verdi?

Fethullah Gülen'i ziyaret eden AKP'li vekil,... AKP'li milletvekilleri, 2012'de Boston şehrinde Fetullah Gülen cemaati tarafından organize edilen ''Kültür Günleri' programına gitti. Sözcü gazetesinden Veli Toprak'ın haberine göre, gezinin bir bölümünde “Haydi Pensilvanya'ya...

AKP'li milletvekilleri, 2012'de Boston şehrinde Fetullah Gülen cemaati tarafından organize edilen ''Kültür Günleri' programına gitti. Sözcü gazetesinden Veli Toprak'ın haberine göre, gezinin bir bölümünde “Haydi Pensilvanya'ya gidiyoruz'' bilgisi verildi. O tarihte 12'si de milletvekili olan grup Fetullah Gülen'e gitti. Birlikte orada ikindi namazı kıldılar. Sonrasında yaklaşık 30 dakika sohbet ettiler, hatıra fotoğrafı çektirdiler.  Ziyaretin tarihi ise dikkat çekici. Fotoğraf, 'cemaatle kavga' döneminde çekilmiş.

2'Sİ PARTİDE YÖNETİCİ YAPILDI
Ziyarete giden isimlerden bazıları, 2015'te yapılan iki seçimde liste dışı kaldı. 4'ü halen AKP'den milletvekili. 2012'de milletvekili olan iki isim ise sonra yönetici seçildi. Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz Grup Başkanvekili. Erdoğan'a yakınlığı ile bilinen Vedat Demiröz ise Genel Başkan Yardımcısı oldu.

Fotoğraftaki dikkat çeken bir ayrıntı da kadın milletvekilleri ile ilgili. Normal hayatlarında başı açık olan 4 kadın vekillerin, kutsal bir mekan ya da camiye giriyormuş gibi başlarını eşarp ile örttükleri görüldü.

18-002.jpg

ESKİ VEKİLDEN OLAY 'ARINÇ' YORUMU

Fotoğrafla ilgili olarak eski Giresun Milletvekili Adem Tatlı, "Bir arkadaş ''hadi gidelim' dediğinde Mahir Bey'i (grup başkanvekili Mahir Ünal'ı kast ediyor) aradım. ''Git, ne konuşuluyor öğren' diye gönderdi. Benim yerim belli, durduğum yer belli. Bizim bu fotoğraflarımızı ortaya çıkaranlar FETÖ ile Bülent Arınç, Hüseyin Çelik'in fotosunu neden ortaya çıkarıp, yayınlamıyorlar" dedi.

"GRUP HALİNDE OLUNCA..."

Eski Ordu milletvekili Mustafa Hamarat ise gönülsüz olarak katılmak zorunda kaldığını söyledi. "Beni herkes bilir. Eşim veya ben onlara en ufak yakınlığım olsa ''Eskiden filan…' derim. İzah etme gereği bile duymam" diyen Hamarat, "Bir grup halinde olunca ''Ben gelmeyeyim, çarşıda, şehirde ayrı gezeyim' diyemiyorsunuz" ifadelerini kullandı.

"BENİM İTİRAZ ETME ŞANSIM KALMADI"

O ziyarete katılan isimlerdne biri olan eski Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ise "O fotoğraf 2012 yılında Pensilvanya'da çekilmiş bir fotoğraftır. Partimizin 24. dönem milletvekilleri ile Geleneksel New York’ta Türk Günü Festivali için Parti genel merkezinin bilgisi dahilinde milletvekili arkadaşlarımızla ABD’ ye gittik. Program gereği bir gece New York’ta kaldık. Ertesi gün New Jersey'de sabah kahvaltısını bir Türk vatandaşımızın evinde yaptık. Aynı gün New Jersey’in yaklaşık 100 kilometre uzağında bulunan bir alışveriş merkezine gidip 3-4 saat orada kaldık. Alışveriş merkezinde işimiz bitince bir arkadaşımız 'Fetullah Hoca Efendi buraya 30 dakika mesafede gelmişken onu da ziyaret edelim' dedi. O şerefsize Hocaefendi denmez ama o gün öyle söylediği için bu ifadeyi kullanıyorum, bana ait bir ifade değil. Ben gitmek istemedim ama birlikte bulunduğum AK Parti Milletvekili arkadaşlarım Gülen’i ziyaret etmeye karar verince benim itiraz etme şansım kalmadı ve gittik.Bu fotoğrafta bulunan arkadaşlarımızın bir kısmı hala milletvekili ve partimizin yönetimindedir.   2012 yılında bir gezi esnasında çekilmiş ve herkesin bildiği bir fotoğrafla birileri algı oluşturmaya çalışıyor. Ben FETÖ’ye karşıyım, beni tanıyanlar bunu bilirler zaten." diyerek kendisini savunmuştu.

"Fethullah Gülen'i ziyaret eden AKP'li vekil, kendisini savunurken kimleri ele verdi?" haberi, 26 Eylül 2016 tarihinde yazılmıştır. 26 Eylül 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Fethullah Gülen'i ziyaret eden AKP'li vekil, kendisini savunurken kimleri ele verdi? haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Fethullah Gülen'i ziyaret eden AKP'li vekil, kendisini savunurken kimleri ele verdi? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:04 Japonya'da meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki depremde 11 kişi yaralandı
  2. 16:00 PFA, İsrail Futbol Federasyonu'nun FIFA Üyeliğinin Sonlandırılması İçin Çağrı Yaptı
  3. 15:54 Gazze'deki İsrail Saldırılarında Son 24 Saatte 71 Ölü: Toplam Can Kaybı 33.970'a Yükseldi
  4. 15:49 Süt Fiyatlarına Yüzde 8.5 Zam: Mayıs Ayında Etkisi Artacak
  5. 15:44 Tahin: Lezzetin Ötesinde Sağlığa Yararlı Bir Süper Gıda
  6. 15:36 Beyin kanaması geçiren Nuri Alço'dan haber var!
  7. 15:29 Melisa Döngel Hayalindeki Rolü Açıkladı!
  8. 15:26 Fenerbahçe'nin Savunma Hattında Transfer Hareketliliği: Luan Peres'e Brezilya'dan Teklif Geldi!
  9. 15:22 İran Devrim Muhafızları, İsrail'e nükleer tesislerinin hedefleneceği uyarısında bulundu
  10. 15:20 Finlandiya'dan Göç Politikasında Sıkı Tedbir: Yabancıların Vatandaşlık İşlemleri Zorlaşıyor
  11. 15:19 Mariya Zaharova: "Ortadoğu'daki gerilimden ABD sorumlu"
  12. 15:19 BM: "Gazze'deki okulların yüzde 80'den fazlasının yıkıldı"
  13. 15:17 Dev kulüp Arda Güler için gözünü kararttı ve teklifini yaptı! Transfer olmak için tek şart!
  14. 15:15 Sel Sularında Mahsur Kalan Kedi, Dubai'de Araca Tutunarak Yardım Bekledi
  15. 15:11 Hindistan'da Başbakan Modi'nin Yapay Zeka Kullanarak Seçim Propagandası Tartışması
  16. 15:07 Özel, Erdoğan ile görüşmeye randevu talep edecek: "Konuşacağımız konular var"
  17. 15:07 Kazakistan'da Yoğun Yağışlar Sonrası Oluşan Sellerle Mücadele Devam Ediyor
  18. 15:02 Lübnan'da İsrail ve Hizbullah Arasındaki Çatışmalar Şiddetleniyor
  19. 14:55 Dışişleri Bakanlığı, AB'ye 'Kıbrıs' konusundaki tepkisini dile getirdi
  20. 14:55 Ankara'da Cinsel İstismar Davası: Fiziksel Engelli Kızın Babası Yargılanıyor
Politika Haberleri