FETÖ sanığı: Oy kullanmaya başladığım günden beri AKP'ye oy verdim

FETÖ sanığı: Oy kullanmaya başladığım günden beri AKP'ye oy verdim

FETÖ sanığı: Oy kullanmaya başladığım günden... Özel Kuvvetler Komutanlığı ana davası Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesinde başladı. İkisi firari, toplam 69 sanıklı dava için iki duruşma salonu kullanılıyor. Sanıkların bulunduğu salona sadece avukat ve gazeteciler alınırken...

Özel Kuvvetler Komutanlığı ana davası Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesinde başladı. İkisi firari, toplam 69 sanıklı dava için iki duruşma salonu kullanılıyor. Sanıkların bulunduğu salona sadece avukat ve gazeteciler alınırken sanık yakınları diğer salonda ve ekrandan duruşmayı izledi. Duruşma başlamadan salonda köpekli arama yapılırken, güvenliği polis ve jandarmanın yanı sıra ÖKK MAK timi sağladı. Davanın mağdur müştekilerinden ÖKK Zekai Aksakallı'nın gelmediği duruşmada şehit Ömer Halisdemir'in eşi ve kardeşleri ile İsmail Oğuz hazır bulundu. Sanıkların kimlik tespitinin ardından savcı Mustafa Manga iddianameyi okumaya başladı.

“BİR AYAĞIMI MAYINA BASARAK CUDİ'DE BIRAKTIM''

Sanıkların savunmalarının alınmasına alfabetik sırayla başlandı. İlk sanık Albay Adem Loga 15 Temmuz mesai bitiminde izne ayrılıp, Haymana'ya otele gittiğini, görevlendirme listesinde adı olduğu için tutuklandığını belirtip, ağlayarak şunları söyledi: "27 yıllık üniformamdan bilgin, tasarrufum, dahlim olmayan bir liste yüzünden ayrıldım. Halı sahada maç bile yapılmadan önce dünya planlama yapılır. Darbe gibi vahim bir olayı planlıyorsan son gece gel hadi seni de alıyoruz denmez. Kanıttan ziyade kanaate dayanıyor. Darbeden haberim olsa o gece ayrılmaz biraz daha bekler, müdahil olurdum. 22 yılım ÖKK'de geçti. Bir ayağımı mayına basarak Cudi'de bıraktım. Gazi olarak protezle sonuna kadar görevime devam ettim. Benim gibi engelli ve bir ayağı olmayan bir insan nasıl darbe yapar?"

OY KULLANMAYA BAŞLADIĞINDAN BERİ AKP'YE OY VERDİM

İfade veren ikinci sanık 15 temmuz gecesi nizamiye nöbetçisi olan Ahmet Aslan kendisine, "Ankara genelinde IŞİD eylem yapacak, tüm giriş çıkışlar durduruldu" bilgisinin verildiğini, olayları nöbet yerinden kamerada izlediğini, kimseye ateş emri vermediğini, kimseye ateş açmadığını anlattı. Aslan, oy kullanmaya başladığından beri AKP'ye oy verdiğini söyleyince başkan İsmail Ademoğlu, "Bunu sormuyorum. Ona girersek buradan çıkamayız" dedi. Ahmet Aslan savunmasını, "Fethullah Gülen terörist başıdır, şarlatandır. Ben cumhurbaşkanımızın sesini duyduğumda ağlayacak gibi oluyorum. Benim yanımda kimse Ak Parti’ye laf söyleyemez" sözleriyle tamamladı.

MAHKEME BAŞKANI’NDAN TEPKİ

14.30'da başlayan duruşmanın öğleden sonraki bölümünde Piyade Teğmen Ahmet Müfik Küçük KKTC'de görevli olduğunu, kurs için Ankara'da bulunduğunu, 15 Temmuz'daki mezuniyet töreninin ani bir karar ve Genelkurmay Başkanı’nın programı gerekçesiyle 14'üne alındığını belirterek, "tören 14'ünde yapıldı. Ama bizi bırakmadılar, ''yarın da gelip belgenizi alacaksınız’ dendi. Ertesi gün gittik, 2-3'e kadar birliğimizde tuttular" dedi. ÖKK'dan ayrıldıktan sonra akşam bir arkadaşını bırakmak üzere muhafız alayına gittiğini, burada bir albayın ÖKK'ya saldırı olduğunu, buraya gitmelerini söylediğini kaydeden Küçük, süratle gittiği kapı girişinde Yüzbaşı Volkan Vural Bal'ın karşıladığını ama sonra darbecilerden zannedilerek kendisini de gözaltına aldırdığını söyledi. Küçük gördüğü işkenceleri anlatmaya başlayınca Başkan Ademoğlu, "Yargılama konusunu geçip yakalandıktan sonrasını daha uzun anlatacaksınız  herhalde" diye tepki gösterdi. Küçük Bank Asya'da hesabı olduğu iddiasını reddederken, avukatı Ayten İzmirli, Yüzbaşı Volkan Vural Bal'ın tanık olarak dinlenmesini isteyerek,"müvekkilimin Bank Asya'da hesabı olmadığı gibi, Bank Asya'yı resmen açanlar arasında da değildir" dedi.

Sanıklardan Astsubay Ahmet Seçkin Vural da ÖKK'da sorguya alındığında yaşadıklarını "devlet terbiyesi gereği anlatmak istemediğini' ifade etti. Ümit Bak da ele geçen listede adı olduğu için 3 müebbetle yargılandığını belirten Vural, o listede adı olan 2 kişiye iddianamede hiçbir suçlama yöneltilmediğine dikkat çekti.

"FETÖ sanığı: Oy kullanmaya başladığım günden beri AKP'ye oy verdim" haberi, 28 Şubat 2017 tarihinde yazılmıştır. 28 Şubat 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan FETÖ sanığı: Oy kullanmaya başladığım günden beri AKP'ye oy verdim haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. FETÖ sanığı: Oy kullanmaya başladığım günden beri AKP'ye oy verdim 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:37 Pastacıların sırrı ifşa oldu! Kek kabartmak bu kadar kolay!
  2. 04:35 Microsoft Store yeni güncellemeyi kullanıcılarına sundu
  3. 04:31 Elon Musk duyurdu: X artık ücretli olacak!
  4. 04:29 Telegram kurucusundan açıklama: Bir yıl içinde bir milyar kullanıcıya ulaşacak!
  5. 04:27 WhatsApp'a eskiden kullandığımız MSN özelliği geliyor!
  6. 04:23 Akıllı telefonların ömrü kaç yıl?
  7. 04:20 Yenilenen EQA ve EQB Türkiye’de!
  8. 04:13 Mükemmeliyetçilik: Başarının düşmanı mıdır yoksa dostu mu?
  9. 04:10 Hıdırellez’de neden yere nar atılır?
  10. 04:07 21 Nisan 21° Boğa burcunda Jüpiter ve Uranüs kavuşumunda devrim yaşayacak burçlar!
  11. 04:01 Bu sarma sırrını neredeyse kimse bilmiyor: En lezzetli sarmaların sırrı bir yemek kaşığında gizli!
  12. 04:01 Epic Games, iki oyunu ücretsiz olarak sunuyor! Fırsatı kaçırmayın: Son gün 25 Nisan!
  13. 03:59 İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarında en az 8 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi
  14. 03:25 Sürücünün yükü artıyor: Kaza yapan da yapmayan da ödeyecek!
  15. 03:22 Haftalık güzellik bakımı: Kına ve sirke
  16. 03:20 Meteorolojiden fırtına uyarısı: Bu gece başlıyor!
  17. 03:17 20 Nı̇san 2024 günlük burç yorumu
  18. 03:14 Aksaray ve Konya arası kaç kilometre?
  19. 03:11 Antalya ve Alanya arası kaç kilometre?
  20. 03:07 Bu burç 2024 yılında büyük finansal kazançlar elde edecek!
Gündem Haberleri