FETÖ zanlısını paylaşamadılar: Jandarma, rüşvetçi polisleri gözaltına aldı

FETÖ zanlısını paylaşamadılar: Jandarma, rüşvetçi polisleri gözaltına aldı

FETÖ zanlısını paylaşamadılar: Jandarma, rüş... İzmir'de bir FETÖ zanlısı, polis olduğu söylenen kişilerce 2 kez kaçırıldı, ailesinden yüklü miktarda fidye istendi. Jandarma olay yerini bastı, polisler

İzmir'de bir FETÖ zanlısı, polis olduğu söylenen kişilerce 2 kez kaçırıldı, ailesinden yüklü miktarda fidye istendi. Jandarma olay yerini bastı, polisler gözaltına alındı.

FETÖ şüphelisi olan ve hakkında yakalama kararı bulunan A.Ö., polis olduğu iddia edilen kişiler tarafından iki kez evinden kaçırıldı. İlk kaçırılma olayında kaçıran kişiler A.Ö’nün ailesinden yüklü miktarda para aldıktan sonra zanlıyı serbest bıraktı. İkinci kaçırılma olayında ise aile bu işte parmağı olduğunu düşündükleri bir tanıdıklarından yardım istedi. O da aileyi aralarında polislerin olduğu zanlılarla görüştürdü. Polisler, aileden bu işi halletmek için 200 bin lira civarında para istedi. Görüşmenin yapıldığı sırada jandarma, olay yerini bastı, 5 kişi gözaltına alındı. Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı olaya ilişkin soruşturma başlattı. Soruşturmada 1 kişi daha gözaltına alındı. FETÖ firarisi A.Ö. ise bu olayın ardından adli kontrolle serbest bırakıldı.

Gözaltına alınan şüpheliler önceki gün nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. Aralarında 2 polisin de olduğu 5 kişi tutuklanırken 1 kişi serbest bırakıldı. Serbest bırakılan kişinin etkin pişmanlıktan yararlandığı öğrenildi.

POLİS OLDUĞUNU SÖYLEYEN KİŞİLER TARAFINDAN KAÇIRILDI

Hakkında FETÖ soruşturması nedeniyle yakalama kararı bulunan ve uzun süredir firari olan A.Ö. iddiaya göre 10 Ekim’de evi basılarak polis olduklarını belirten kişiler tarafından, başına maske geçirilerek kaçırıldı. A.Ö. kaçırıldığı yerde işkenceye uğradı. Kaçıran kişiler aileyi arayarak yüklü miktar para hazırlamaları halinde A.Ö’yü serbest bırakacaklarını söyledi. A.Ö’nün ailesi ellerinde bulunan altın, para ne varsa bu kişilere verdi. A.Ö, daha sonra evinin yakınlarında bir yere bırakıldı.

16 Kasım’da A.Ö. market alışverişi yapıp arabasıyla eve döndüğü sırada bu kişiler tarafından yeniden kaçırıldı. A.Ö’nün babası, oğlunun aracının kapısını açık gördü ancak oğlunu bulamadı. O sırada yanlarında bulunan bir yakınlarının telefonu çaldı. Arama, kaçırılan A.Ö’nün telefonundan yapılmaktaydı. Telefondaki ses, “A.Ö. elimizde 2 milyon dolar hazırlayıp istediğimiz yere getirin” dedi.

Cumhuriyet’ten Seyhan Avşar’ın haberine göre aile bu olayda bağlantısı olduğunu düşündüğü bir tanıdıklarına durumu anlattı. Tanıdık ise babayı Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli bir polisin kardeşiyle görüştürdü. Ailenin avukatı Abdi Yaşar bu görüşmeyi jandarmaya haber verdi. Görüşmeye aralarında polislerin olduğu 5 kişi geldi. Baba, oğlunu kaçıranların serbest bırakmak için kendilerinden 2 milyon dolar istendiğini anlattı. Polisler ise bu işi çözeceklerini ancak 150 bin - 200 bin TL arasında bir maliyeti olacağını söyledi. Jandarma olay yerini basıp 6 kişiyi gözaltına aldı.

Kaçırılan A.Ö. yine evine yakın bir yere bırakıldı.

DOSYADA GİZLİLİK KARARI

Söz konusu olayda polislerden birinin Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde çalıştığı iddiası üzerine Emniyet Müdürlüğü’nü Cumhuriyet arasa da emniyet, soruşturmada gizlilik kararı olduğu için bilgi veremeyeceklerini belirttiler.

Hakkında yakalama kararı olan A.Ö. ise evinin önüne bırakıldıktan sonra gidip teslim oldu. Birkaç gün nezarette tutulan A.Ö’yü savcılık adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk etti. Mahkeme savcılığın adli kontrol kararını kabul ederek A.Ö’yü serbest bıraktı.

Mahkemenin kararındaki şu ifadeler dikkat çekti:

“Dosya içeriğine göre şüphelinin savunması, tahkikat evrakı ve ekleri ile tüm dosya kapsamı birlikte değerlendirildiğinde; şüphelinin üzerine atılı silahlı terör örgütü üyesi olma suçunu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesini gösterir somut delillerin bulunduğu, suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu ve dosya kapsamına göre tutuklamadan beklenen gayenin adli kontrol hükümleri ile sağlanabileceği anlaşıldığından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın adli kontrol kararının kabulüne karar verilmiştir.”

"FETÖ zanlısını paylaşamadılar: Jandarma, rüşvetçi polisleri gözaltına aldı" haberi, 23 Kasım 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan FETÖ zanlısını paylaşamadılar: Jandarma, rüşvetçi polisleri gözaltına aldı haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. FETÖ zanlısını paylaşamadılar: Jandarma, rüşvetçi polisleri gözaltına aldı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Politika Haberleri