Fi dizisi hakkında şok iddia: Çalıntı mı?

Fi dizisi hakkında şok iddia: Çalıntı mı?

Fi dizisi hakkında şok iddia: Çalıntı mı? Başak Sayan, dizisi de çekilen ''Fi’ adlı kitabın, kendisinin 2010’da yazdığı Bağlanma Korkusu adlı romanla aynı olduğunu Twitter hesabında belirtti. Sayan Twitter hesabında, “Bugüne kadar sustum. Mahkemeye gitsem kazanırım....

Başak Sayan, dizisi de çekilen ''Fi’ adlı kitabın, kendisinin 2010’da yazdığı Bağlanma Korkusu adlı romanla aynı olduğunu Twitter hesabında belirtti. Sayan Twitter hesabında, “Bugüne kadar sustum. Mahkemeye gitsem kazanırım. O derece aynı konular. İntihal var ve bunu yapan Azra Kohen'' diye yazdı.

KİTAPTAN DİZİYE UYARLANDI

Azra Kohen “Fi'', “Çi'' ve “Pi'' adlı üçleme roman serilerinin yazarı. Her üç kitap da çok sattı. Bu üç kitaptan oluşturulan senaryo “Fi'' adıyla diziye uyarlandı. Dizi de çok izlendi. Oyuncu Başak Sayan da ''Bağlanma Korkusu’, ''Kelebeğin Kaderi’ ve ''Ölü Kuşların Sessizliği’ adlı 3 roman yazdı. Başak Sayan’ın ''Kelebeğin Kaderi’ ve ''Ölü Kuşların Sessizliği’ adlı kitapları ile Azra Kohen’in ''Fi’, ''Çi’, ''Pi’ ve ''Aeden’ kitapları aynı yayınevinden çıktı. Başak Sayan bugün Twitter hesabında ilginç bir iddiada bulundu. Bazı okurlar kendi kitabı ''Bağlanma Korkusu’ ile ''Fi’ arasında benzerlikler bulmuş ve Başak Sayan’ı intihalde bulunmakla suçlamıştı. Başak Sayan asıl intihalin kendi kitabından yapıldığını belirterek şu tweetleri yazdı:

"Bağlanma Korkusu romanımı 2010 yılında yazdım. Aynı yıl da satışa çıktı.Cem adında çapkın bir reklamcı ile bir balerinin aşkını anlatıyordu. Fi adlı kitap ise Bağlanma Korkusundan seneler sonra yazıldığı ve cok büyük benzerlik gösterdiği halde hiç sesimi çıkarmadım. Ancak şimdi ne kadar benziyor diyenler ilk önce romanların yazıldığı tarihlere baksınlar. Sonra kimin intihal yaptığına karar versinler bence. Bazen bir kitabın çok satması onun başka bir kitaptan etkilenmediği anlamına gelmez ne yazık ki. Ha tabi bir de etkilenme ile birebir aynı yazma farklıdır. Fi ile Bağlanma Korkusu neredeyse birebir aynıdır. Şu ana kadar bu konuda sustum ama bunlar aynı diyerek sanki ben etkilenmiştim gibi gösterilmesine dayanamam. Tarihleri kontrol edin bi zahmet.

NE DESEM BOŞ

Mahkemeye gitsem kazanırım o derece aynı konular. Kullanılan isimler bile. Bağlanma Korkusunda Cem, Fi’de Can. İki romanda da aynı balerin. Üzülmedim mi? Üzüldüm. Ama öyle bir ülkede yaşıyoruz ki ne desem boş diyerek üzerine gitmedim. Ancak bu şu anda yapılan yorumlara susacağım anlamına gelmiyor elbette. İntihal var evet. Ve bunu yapan ne yazık ki Azra Kohen’dir."

"Fi dizisi hakkında şok iddia: Çalıntı mı?" haberi, 14 Ekim 2017 tarihinde yazılmıştır. 14 Ekim 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Fi dizisi hakkında şok iddia: Çalıntı mı? haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Fi dizisi hakkında şok iddia: Çalıntı mı? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  2. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  3. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  4. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  5. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  6. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  7. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  8. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  9. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  10. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  11. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  12. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  13. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  14. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  15. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  16. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  17. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  18. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  19. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
  20. 23:13 Seda Sayan ve Çağlar Ökten'in yeni aşk yuvası! Yuva değil saray!
Gündem Haberleri