Filistin, Netanyahu'nun savaş sonrası planına cevap verdi

Filistin, Netanyahu'nun savaş sonrası planına cevap verdi

Filistin, Netanyahu'nun savaş sonrası planın... Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Gazze'deki savaş sonrası stratejisini, Gazze'nin resmi olarak yeniden işgalinin kabulü olarak değerlendirmiş bulundu ve planına yanıt verdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Netanyahu'nun hükümete sunduğu "Gazze Şeridi'nin silahsızlandırılması, İsrail'in güvenlik için hareket özgürlüğünü koruması ve Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nın (UNRWA) kapatılmasını" içeren planına tepki yayınlandı.

Açıklamada, İsrail medyasında "Savaş sonrası Netanyahu prensipleri" olarak tanımlanan planın kesin bir şekilde reddedildiği belirtilerek, bu planın aslında "Gazze'nin yeniden işgalinin resmi itirafı" olduğu ifade edildi. İsrail'in bu adımla soykırım savaşını sürdürmeye ve Filistinlilerin tehcir edilmesi için daha fazla zaman kazanmaya çalıştığı belirtilerek, bu durumun saldırıların durdurulması ve esirlerin serbest bırakılması için yapılan çabaları sabote etmek amacı taşıdığı kaydedildi.

Açıklamada, "bu prensiplerin Netanyahu'nun meşru Filistin yönetimine olan düşmanlığını ortaya koyduğu ve İsrail Başbakanı'nın yönetimde daha fazla kalmak için siyasi çözümü reddederek savaş ve şiddet sarmalını tercih ettiği" aktarıldı.

Açıklamada, ABD yönetimi ve Batı ülkelerine, Filistin devletinin kısa sürede tanınması ve BM'de tam üyelik statüsüne sahip olması çağrısında bulunuldu. Ayrıca, işgalin sona erdirilmesi amacıyla uluslararası barış konferansı düzenlenmesi için hazırlıklara başlanması talep edildi.

İsrail, 1967'de işgal ettiği Gazze Şeridi'nden, 2000'de başlayan ve 5 yıl süren İkinci İntifada'nın (Aksa İntifadası) son yılı olan 2005'te geri çekilmişti.

NETANYAHU'NUN SAVAŞ SONRASI PLANI

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun dünkü kabine toplantısında sunduğu yol haritası, Gazze'de saldırıların ardından izleyeceği stratejiyi içeriyor. Bu strateji, "Gazze Şeridi'nin silahsızlandırılması, İsrail'in güvenliği için hareket özgürlüğünün korunması ve UNRWA'nın kapatılması" hedeflerini içermektedir.

Plana göre İsrail, Gazze Şeridi'nde ve işgal altındaki Batı Şeria'da güvenlik ve askeri konularda hareket özgürlüğünü sürdürecek ve Mısır-Gazze sınırında ABD'nin koordinasyonuyla bir tampon bölge oluşturarak "kaçakçılık girişimlerini" engellemeyi hedefliyor.

Netanyahu'nun hükümete sunduğu yol haritasına göre, Gazze'nin sivil yönetimi, "yeterli deneyime sahip uzmanlar" tarafından yürütülecek; bu kişiler "terörü teşvik eden devlet ve gruplara bağlı olmayacak" ve maaşlarını bu tür kaynaklardan almayacaklar.

Ayrıca İsrail, Ramallah merkezli uluslararası meşruiyete sahip Filistin yönetimini, "terörü desteklemekle" suçlayarak, yol haritasındaki bu maddeyle Gazze yönetiminden uzaklaştırmayı amaçlıyor.

"Filistin, Netanyahu'nun savaş sonrası planına cevap verdi" haberi, 23 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 23 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Filistin, Netanyahu'nun savaş sonrası planına cevap verdi haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Filistin, Netanyahu'nun savaş sonrası planına cevap verdi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 17 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:49 İspanya, İsrail'e silah taşıyan gemilere limanlarını açmayı reddetti
  2. 03:47 Meteorolojiden İstanbullulara kötü haver: 17 Mayıs 2024 İstanbul hava tahmini
  3. 03:37 Bilim insanları, insanları dondurup yeniden hayata döndürmenin yolunu buldu!
  4. 03:35 YKS için uzmanlardan öneri: Üç haftalık sürede zaman planlaması yapılmalı
  5. 03:32 Tavuklu çökertme kebabı tarifi
  6. 02:27 Trabzonspor'da şaşırtan ayrılık kararı! Abdullah Avcı, iki yıldızla yollarını ayırıyor
  7. 01:35 Rekabet Kurumu Google'a ceza yağdırdı!
  8. 01:32 İsrail sivilleri hedef almaya devam ediyor
  9. 01:26 Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü belirlendi! İmzalar yakında atılacak
  10. 01:23 Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcılıklarına atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı
  11. 01:21 Kamuda tasarruf tedbirleri genelgesi Resmi Gazete'de
  12. 01:18 Biber alırken tatmadan acı olduğunu anlamanın yolu!
  13. 01:17 Ali Koç Real Madrid'in efsane ismi ile yüzyılın bombasını patlatıyor!
  14. 01:15 HPV aşısı nedir ve ücretsiz HPV aşı başvurusu nasıl yapılır?
  15. 01:12 Arı ekmeği/perga nedir? Arı ekmeğinin kullanım alanları nelerdir?
  16. 01:12 ABD-Rusya Uzay Gerilimi: Cosmos-2553 Uydusu Tartışması
  17. 01:09 James Webb Uzay Teleskobu iki büyük kara deliğin birleştiğini ortaya çıkardı!
  18. 01:09 Cumhurbaşkanlığı'nın 'tasarruf' genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı
  19. 01:09 Einstein'ın teorisi kanıtlandı: Kara delik araştırması detayları
  20. 01:09 Ibu Yanardağı'nda Uyarı Seviyesi Yükseldi: Endonezya'da Volkanik Faaliyetler Alarm Veriyor
Dünya Haberleri