Firari komandolar silah ve mühimmatı saklayıp yola inmişler

Firari komandolar silah ve mühimmatı saklayıp yola inmişler

Firari komandolar silah ve mühimmatı saklayı... MUĞLın Marmaris ilçesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele saldırı düzenleyen, aralarında Çiğli Ana Jet Üs Komutanlığı'nın imamı olarak bilinen 'Paşa' lakaplı Zekeriye Kuzu'nun da bulunduğu 7 askerin...

MUĞLın Marmaris ilçesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele saldırı düzenleyen, aralarında Çiğli Ana Jet Üs Komutanlığı'nın imamı olarak bilinen 'Paşa' lakaplı Zekeriye Kuzu'nun da bulunduğu 7 askerin gözaltına alınmasından sonra, gösterdikleri yerlerde, 14 adet tüfek, 28 şarjör, 2 tabanca, 3 el bombası, 9 bomba atar mühimmatı, 8 tabanca şarjörü, 1 telefon, 1 pil şarj cihazı, gece görüş cihazı ve optik malzemeler ele geçirildi.

galeri-166.jpg

Devam eden operasyonların merkezi Çetibeli bölgesi olurken, havadan ve karadan bölge abluka altına alındı, içilebilecek su bulunan yerler dahil her noktada operasyonlara başlandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisindeki Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ-PDY) üyesi askerler, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te tatilini geçirip, kısa süre önce ayrıldığı otele saldırı düzenledi. Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan Marmaris'e gelen sualtı taarruz (SAT) ve muharebe arama kurtarma (MAK) eğitimi alan askerlerden oluşan karma tim, iki şehit veren polisin açtığı ateş nedeniyle helikopterlerin alçalamaması üzerine, ormanlık alana kaçıp gizlenmek zorunda kaldı. Bu askeri yakalamak için 10 gündür süren operasyon dün (pazartesi) önemli oranda sonuç verdi. 



Vatandaşların da ihbarıyla harekete geçen jandarma komando ve polis özel timlerinin operasyonunda, Çiğli Ana Jet Üssü'nün imamı olarak bilinen 'Paşa' lakaplı Astsubay Başçavuş Zekeriya Kuzu, Binbaşı Taner Berber, Astsubay İlyas Yaşar, Astsubay Gökhan Güçlü, Hava Piyade Kıdemli Çavuş Erkan Çıkat, Hava Piyade Kıdemli Çavuş Ömer Faruk Göçmen ile Hava Piyade Kıdemli Çavuş Abdulhamit Gül Erdem, yakalandı. Oldukça bitkin görünen 7 darbeci asker, Çetibeli Jandarma Karakolu'ndaki ilk işlemlerin ardından Muğla'ya gönderildi. Askerlerin halen Muğla Emniyeti Terörle mücadele Şube Müdürlüğü'nde bulundukları belirtildi.

SAKLADIKLARI SİLAH VE MÜHİMMATLAR BULUNDU
Dün yakalanan askerlerden Zekeriya Kuzu'nun üzerinde beylik tabancası bulundu. Yine askerlere ait bir sırt çantasında da bir tabanca daha ele geçirildi. Gözaltılardan sonra genişletilen operasyonda, yakalanan darbeci askerlerin verdiği bilgiler doğrultusunda, Muğla Valiliği'nin açıklamasına göre, 14 adet HK 416 uzun numlalı tüfek, 28 şarjör, 2 tabanca, 3 el bombası, 9 bomba atar mühimmatı, 8 tabanca şarjörü, 1 telefon, 1 pil şarj cihazı, gece görüş cihazı ve optik malzemeler ele geçirildi. Bu mühimmatlar üzerindeki araştırmaların da sürdüğü ifade edildi. bu arada gözaltına alınan askerlerin verdiği bilgilerden, yakalanmadan önce toplam 18 kişi oldukları ortaya çıktı. Henüz yakalanamayan 11 darbeci askerin daha bulunduğu anlaşıldı.


BÖLGE ABLUKAYA ALINDI
Firari askerlerden 7'sinin yakalanmasından sonra, operasyonun merkezi Marmaris'in Çetibeli bölgesi oldu. Jandarma komando timleri, dağlık alanda arama tarama faaliyetlerini sürdürdü. Bir uçak ile helikopterler de havadan bölgedeki kontrollerini sürdürdü. Bunun yanı sıra polis özel harekat timleri de özellikle yerleşim merkezine yakın bölgeler ile içilebilecek su bulunan alanlarda arama ve yakalama çalışmalarına başladı. Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Akçapınar, Şirinköy, Göksu, Marmaris'e bağlı Çetibeli, Akyaka ve Göksu köyleri bölgelerinde yoğunlaşıldı. Bu noktalardaki köylüler de dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. Darbeci askerlerin saklandıkları süre boyunca en büyük zorluğu su bulmakta yaşadıkları tespit edildi.

"Firari komandolar silah ve mühimmatı saklayıp yola inmişler" haberi, 26 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 26 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Firari komandolar silah ve mühimmatı saklayıp yola inmişler haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Firari komandolar silah ve mühimmatı saklayıp yola inmişler 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  2. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  3. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  4. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  5. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  6. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  7. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  8. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  9. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  10. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  11. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  12. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
  13. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  14. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  15. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  16. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  17. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  18. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  19. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  20. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
Gündem Haberleri