Fırıncı: İnsanlar 1,5 liralık ekmeği bile alamıyor Garibanlar 75 kuruşa bayat ekmeği alıyor

Fırıncı: İnsanlar 1,5 liralık ekmeği bile al... Ağrı’nın Taşlıçay ilçesinde fırıncılık yapan bir esnaf, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’ya yaşadıkları sorunları anlatırken insanların 1,5 liralık ekmeği bile alamadığını söyledi.

Fırıncı, “Satamıyorum. Ekmekler hep bayat” dedi. Bayat ekmekleri 75 kuruşa sattığını ve bu ekmekleri almak için insanların beklediğini belirten fırıncı, “Bayatı garibanlar gelip alıyor. Millet açtır” diye vurguladı. Fırıncının ortağı ise “Millet aç. Mecbur geliyor. Çaresizlikten adam gelip almıyor, sabaha kalıyor. Belki o gece aç kalıyor” diye konuştu.

Veli Ağbaba ve beraberindeki CHP heyeti, Ağrı’nın Taşlıçay ilçesinde yurttaşların sorunlarını dinledi. CHP heyetinin bir kahvehanedeki bir şoför, hangi konudan şikayet edeceklerini şaşırdıklarını aktararak, “Benim bir arabam var. Çalıştıramıyorum. Mazot pahalanmış. Lastik pahalanmış. Arabayı evin önüne koymuş, kalmışım. 3-4 hayvanım vardı, bakamıyorum. Yem 200 lira olmuş. Saman bin 250 olmuş. Şekerden mi, yağdan mı, işsizlikten mi bahsedeceğiz? Bilmiyoruz, neyden bahsedeceğimizi bilmiyoruz” dedi.

Şoför, işsizlik nedeniyle kahvehanede oturduklarını belirterek, “Hiç kimse de doyamıyor. Sabah kalkıyoruz zam, akşam yatıyoruz zam. Herkes korkuyor, kimse bir şey diyemiyor. Elimizden bir şey gelmiyor. Elimizden gelen bir seçim var” diye vurguladı.

“MİLLET ARTIK PERİŞAN”

İlçelerinde 400 kişinin Tarım ve Kredi Kooperatifleri’ne borcu olduğu için icralık duruma geldiğini kaydeden bir çiftçi, “Yüzde 48 faiz kullandırılıyor. Ben oradan 6 bin lira almışım, şimdi gidiyorum, borcuma bakıyorum, 102 bin lira olmuş. Vatandaş ayın 31’inde icraya gidiyor. Hiç olmazsa Meclis’te bunu dile getirin. Millet artık perişan. Tarım Kredi Kooperatifi milleti yok etmiş” dedi.

“Burada her şey torpil üzerinden dönüyor” diyen bir yurttaş da “İktidar yandaşıysan durumun iyi. Yoksa bitmişsin demektir. Hiçbir şeyden yararlanamıyorsun” diye konuştu. Başka bir yurttaş da Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’ın herkese eşit hizmet sözünü tutmadığını söyleyerek, “Benim evimin yolu bile yapılmamış. Niye? Adam bırakıp yandaşını, gelip benim yolumu yapar mı” diye sordu.

GÜNLÜK 50 LİRA İLE GEÇİM

Hamallık yaparak günlük 50 liraya çalıştığını anlatan başka bir yurttaş ise “Gitmişim, 50 lira almışım, hamallık yaparak. Geçinemiyorum. Üç gün boş. Gelirse yük... Kısacası geçinemiyoruz” dedi. Yurttaş, günlük 50 lira yevmiye ile dört çocuğuna bakmaya çalıştığını aktararak, “Önceden öyle değildi. Bir 50 lira alıyorduk, gidiyorduk. Meyvemizi alıyorduk, ihtiyaçlarımızı karşılıyorduk. Şimdi alamıyoruz. Karşılayamıyorum. Akşamları, tezek aldım… bir de kömür verdiler, o da yanmıyor” diye konuştu.  

Yem ve un toptancısı ise gelen zamları Ağbaba’ya anlattı. Toptancı, 90 liraya sattığı yemin 190 liraya kadar çıktığını vurgulayarak, “Enflasyonun kralı var” dedi. Toptancı, unun 120 liradan 300 liraya yükseldiğini belirterek, “Sattığımızın yerine alamıyoruz. Satıyorsun da pişman, satmıyorsun da pişman” dedi.

BAKKAL DA ZARARDA

Bir bakkal ise 2,5 yıldır veresiye defterine yazdığı alacaklarını tahsil edemediğini ve arada gelen zamlar nedeniyle kendinin de mağdur duruma düştüğünü anlatarak, “İki yıl önce yağı vermişim, 5 kilosu 34 lira. Şu anda 5 kilo yağ 115 lira. Geri kalanı siz hesaplayın. Bu, hepsi veresiye defteri. 300 bin liraya yakın var. Hepsi akrabadır. Vermezsen olur mu, senin karnın tokken benim açken olur mu” diye sordu. Elindeki şampuanı gösteren bakkal, 27 liralık şampuanın bir haftada 40 liraya çıktığını açıkladı.

“ÇÖPTEN TEZEK GETİRİYORUM”

Çalı süpürgesi satarak geçimini sağlayan bir yurttaş, altı çocuğuna böyle baktığını belirterek, “İşim yok” dedi. Ağbaba’nın “Evde ne yakıyorsun” diye sorduğu yurttaş, “Tezek yakıyorum. Buluyorum çöpten, getiriyorum” diye konuştu.

“BAYATI GARİBANLAR ALIYOR”

Bir fırıncı, 1,5 liraya ekmek sattığını ve zarar ettiğini, ancak insanların 1,5 liralık ekmeği bile alamadığını aktararak, “Satamıyorum. Ekmekler hep bayat” dedi ve Ağbaba’ya bayat ekmekleri gösterdi. Fırıncı, bayat ekmekleri 75 kuruşa sattığını ve bu ekmekleri almak için insanların beklediğini belirterek, “Bayatı garibanlar gelip alıyor. Millet açtır” diye vurguladı. Fırıncının ortağı, “Millet aç. Mecbur geliyor. Çaresizlikten adam gelip almıyor, sabaha kalıyor. Belki o gece aç kalıyor. Bitmiş resmen, bitmiş” diye ekledi.

Bir yurttaş ise girdi maliyetleri yüzünden bin dönüme yakın arazisini ekemediğini vurgulayarak, “Tarlalar orada duruyor, duruyor kaldıramıyorum. Herhangi bir siyasi şeyi değil. Gerçeği konuşuyorum” diye vurguladı.

Eskiden AKP’ye oy verdiğini söyleyen bir yurttaş ise Ağbaba’ya, ekonomik kriz nedeniyle artık dayanamaz noktaya geldiklerini ifade ederek, “Adam cebinde para bulamaz, çoluk çocuğuna bir şey götüremezken… Beni oğlum, kızım benden bir şey istediğinde ben onlara götüremediğim zaman huzursuz oluyorum. Bir insan, her şeye dayanır fakat açlığa dayanamaz” dedi.

"Fırıncı: İnsanlar 1,5 liralık ekmeği bile alamıyor Garibanlar 75 kuruşa bayat ekmeği alıyor" haberi, 22 Kasım 2021 tarihinde yazılmıştır. 22 Kasım 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Fırıncı: İnsanlar 1,5 liralık ekmeği bile alamıyor Garibanlar 75 kuruşa bayat ekmeği alıyor haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Fırıncı: İnsanlar 1,5 liralık ekmeği bile alamıyor Garibanlar 75 kuruşa bayat ekmeği alıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  2. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  3. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  4. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  5. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  6. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  7. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  8. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  9. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
  10. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  11. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  12. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  13. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  14. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  15. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  16. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  17. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  18. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  19. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  20. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
Ekonomi Haberleri