Firuz Mutlu Apartmanı davasında sanıktan 'hafıza' savunması: 'Ben de unutkanlık hastalığı var'
Firuz Mutlu Apartmanı davasında sanıktan 'ha... Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde yıkılan Firuz Mutlu Apartmanı davasında sanıklar suçlamaları reddetti. İlk duruşmada sanık Aydınlı, unutkanlık rahatsızlığı olduğunu belirtti. Mahkeme, sanıklara yurt dışı çıkış yasağı koyarak duruşmayı 21 Ocak 2025’e erteledi.
FİRUZ MUTLU APARTMANI DAVASI: İLK DURUŞMADA SUÇLAMALARI REDDETTİLER
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde Hatay'ın Antakya ilçesindeki Firuz Mutlu Apartmanı'nın yıkılması sonucu 27 kişinin yaşamını yitirdiği davanın ilk duruşması gerçekleştirildi. Sanıklar, üzerlerine atılı suçlamaları reddederek, binanın projeye uygun inşa edildiğini savundu. Mahkeme heyeti, duruşmaya katılan beş sanığa yurt dışı çıkış yasağı koyarak duruşmayı 21 Ocak 2025 tarihine erteledi.
Duruşmada tutuksuz sanık Raşat Aydınlı, "Benim unutkanlık rahatsızlığım var, bu nedenle görev alanların kim olduğunu hatırlayamıyorum. Kayıtlarda kim oldukları bellidir. Beraatimi talep ediyorum" dedi.
Duruşmaya, başka bir suçtan tutuklu bulunan müteahhit Hikmet Bilgin ve yapı denetim yetkilisi Gülser Azat, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Depremde yakınlarını kaybedenlerin aileleri, taraf avukatları ve diğer tutuksuz sanıklar duruşma salonunda hazır bulundu.
Müştekiler, sanıkların savunmalarını kabul etmediklerini ve doğruyu söylemediklerini ifade ederek, "Zira mahallemizde yıkılmayan birçok bina vardı. Yıkılan bina haricinde başka bir bina da vardı. Deprem anında bina 20 saniye içinde yıkıldı. Sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyorum," dediler.
TANIK İFADELERİ VE BİLİRKİŞİ RAPORU
Tanıklardan A.K.B., 2016-2021 yılları arasında apartmanın yöneticiliğini yaptığını belirterek, "Görev yaptığım dönemde alt katlardaki iş yerlerinde esaslı bir tadilat görmedim. Müteahhit Hikmet Bilgin'in, teras katını projeye aykırı şekilde değiştirdiğini duydum," dedi. Müşteki avukatlarından Cem Yaşatır, yıkılan binanın projesi ile yapım sonrası durumunu gösteren fotoğrafların sunulmasını istedi.
Cumhuriyet Savcısı, eksik hususların giderilmesini talep ederken, sanık Aydınlı aleyhindeki beyanları kabul etmediğini belirtti. Diğer sanıklar da suçlamaları reddederek beraat talebinde bulundu. Sanık avukatları, bilirkişi raporunun yetersiz olduğunu, dosya tamamlandığında yeniden bilirkişi raporu alınmasını talep etti.
MAHKEME KARARLARI
Mahkeme heyeti, Gülser Azat’ın avukatının talebini kabul ederek, Firuz Mutlu Apartmanı'nın yapım aşamasında görev alan yapı denetim yetkililerinin kimlik bilgileri ile yapıya ilişkin bilgi formunun Hatay Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden istenmesine karar verdi. Ayrıca, tutuksuz sanıklar Gülser Azat, Bülent Menke, Raşat Aydınlı, Nimi Berberoğlu ve Hikmet Bilgin’e yurt dışı çıkış yasağı konuldu. Duruşma, 21 Ocak 2025 tarihine ertelendi.
"Firuz Mutlu Apartmanı davasında sanıktan 'hafıza' savunması: 'Ben de unutkanlık hastalığı var'" haberi, 19 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 19 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Firuz Mutlu Apartmanı davasında sanıktan 'hafıza' savunması: 'Ben de unutkanlık hastalığı var' haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Firuz Mutlu Apartmanı davasında sanıktan 'hafıza' savunması: 'Ben de unutkanlık hastalığı var' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 22 Aralık 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.
YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.