Flaş! Ali Koç açıkladı! İşte Emre Belözoğlu’nun yeni görevi

Flaş! Ali Koç açıkladı! İşte Emre Belözoğlu’nun yeni görevi

Flaş! Ali Koç açıkladı! İşte Emre Belözoğlu&... Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Emre Belözoğlu'nun yeni görevini açıkladı. Sarı lacivertlilerin başkanı, Belözoğlu'nun yeni sportif direktörü olduğunu duyurdu. Koç ile Emre Belözoğlu, imzayı Fenerbahçe formasına attılar.

 

Fenerbahçe'de Emre Belözoğlu'nun yeni görev ve sorumluluklarının açıklanacağı basın toplantısı ve imza töreni başladı. Basın toplantısı Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'un açıklamalarıyla başladı.

İşte başkan Ali Koç'un açıklamaları:

Emre Belözoğlu, Türk futbol tarihinin en başarılı futbolcularından biri. Galatasaray'da, Fenerbahçe'de, Başakşehir'de, Avrupa'da dünyanın en önemli 5 liginden 3'ünde yıllarca oynamış, bir kulüpte değil birden çok kulüpte kupalar ve başarılar kazanmış biridir. Bu ülkeyi yurt dışında en iyi şekilde temsil ederek futbolculuk kariyerini sürdürmüştür. Her futbolcu futbolculuk sonrası başarılı olacak diye bir şey yoktur. Hocalık, sportif direktörlük yapıp başarısız olanlar olmuştur, büyük işler başaranlar da olmuştur.

'GÖKSEL BAŞKAN'IN İZNİYLE GÖRÜŞTÜM'

2018/19 sezonu kış aylarında Göksel Başkan'ın izniyle Emre Belözoğlu ile görüştüm. Emre yerimde olsan ne yapardın, ne yanlış gidiyor, sen olsan ne yapardın dedim ve dertleştim. O noktada bize geleceği söz konusu bile değildi. İnandığım, güvendiğim, tanıdığım bir insandan fikir almak vardı aklımda. Sen ne yapacaksın dedim sezon sonu, sezonu bitirip İtalya'ya taşınıp İtalyancasını makale yazacak kadar geliştirmekti. Gönlünde yatan kariyer hedefi Türkiye'nin en başarılı teknik adamı olmaktı. Sezon bitince bazı arkadaşlar, teknik direktörümüz Ersun Hoca ve yöneticimiz Semih Bey, Emre'nin bir sezonluğuna kaptan olarak katılıp 20-25 maç katkı sağlamasını, Samandıra'ya aidiyet duygusunu aşılaması gibi fikirle geldiler. Benim de istediğim bir şey oldu ve Göksel Gümüşdağ başkanla görüştük, Emre yuvasına döndü. İşler istediğimiz gibi giderken 20. haftada şampiyonluğu hedefliyorduk. Sancılı olduğu sezonu 6. bitiren takım, şampiyon adayı olduğu sezonu 7. bitirdi. Emre bu sürecin içinde sadece takım kaptanı değil, futbol şubemizin lideri gibi yeri geldiği zaman kaptan, teknik direktör, sportif direktör gibi elinden geleni yapıp sorumluluk aldı. Olumlu-olumsuz tüm görüşlerini bizlerle paylaştı. Emre'nin bana söylediği, Fenerbahçe'deki en büyük eksiklik futbolla ilgili doğru bir aklımızın olmamasıydı. Onunla beraber futbol aklını geliştirmek üzere yola çıktık.

'EMRE ŞAPKADAN TAVŞAN ÇIKARDI'

Transferde manevralarımız çok çok kısıtlıydı. Sürece baktığımız zaman Emre'nin şapkadan tavşan çıkardığını söyleyebiliriz. Bu 'Bütün transferleri Emre yaptı' diye anlaşılmasın. Emre'nin ısrarla istediği transferler vardı, hocamızın istedikleri vardı. Emre bana taraftarken, yöneticiyken verdiği heyecanı, güveni bana verdi. Emre, oynadığı liglerde dostluklar kurmuş, arkadaşlıklar edinmiş, çevresini genişletmiştir. Bu dostları da belirli teknik ekiplere gelmiştir. Emre'nin de o dostlarıyla olan ilişkisi sayesinde gerçekleştirdiğimiz transferler beni oldukça etkiledi.

'YENİ SPORTİF DİREKTÖRÜMÜZ EMRE BELÖZOĞLU'

Sportif direktörlük modeline inandığımızı söylemiştim. Yeni sportif direktörümüzün Emre Belözoğlu olduğunu açıklıyoruz. Emre, transfer sürecinde mükemmel bir iş çıkardı. Emre bana "Sahada lider karakterli futbolculara, aidiyet duygusu olan futbolculara ihtiyacımız var' dedi. Tecrübe ve gençliği iç içi kattığımız bir takım oluşturmamıza yardım etti. Emre, hocamız ve ilgili arkadaşlarla müthiş bir iş çıkardığımızı düşünüyoruz. Sıkıntılı günler olacak mı? Elbette olacak. Beklemediğimiz takımlara beklemediğimiz puan kayıpları elbette olacak. Genç ve inançlı bir ekibimiz. Daha test edilmedik. Burada önemli olan bizim kamuoyunda, oyuncularımızla olsun tek vücut olmamız. Her şey her zaman mükemmel gitmeyecek. Ama şu aradan geçen 2 aylık süreç içerisinde tünelin sonunda ben bir ışık görüyorum. Aramızdaki kimya, sevgi, saygı, bağlılık çok güzel bir noktada olarak gördüğümü söyleyebilirim.

'LAFI BİLE OLMADI ARAMIZDA'

Sizler merak ediyordunuz neden imza atılmadı diye. Lafı bile olmadı aramızda. Benim hedefim bütün transferleri yapıp ondan sonra açıklamaktı ama daha transferlerimize imza töreni yapamadık. Araya milli takım arası girdi. Benim için imza önemli değil. Henüz bir anlaşmanın detaylarını konuşmadık. Emre'ye hoş geldin diyor, yeni görevinin hayırlı olmasını diliyorum. Futbolculuk kariyerindeki başarının yeni kariyerinde de daim olmasını diliyorum. Yeni sportif direktörümüz de hem camiamıza hem de Türk futboluna hayırlı olmasını diliyorum.

Emre Belözoğlu'nun açıklamaları:

Sayın başkanıma, yönetim kurulundaki bütün ağabeylerime kardeşlerime, Erol hoca, Selçuk burada mı bilmiyorum. Siz basın mensuplarına hoş geldiniz diyorum. Cumhuriyet'imizin 97. yılı kutlu olsun. Kolay değil biraz önce videoyu izledim. Yedikule'de çocukluğum oldu. Bende emeği geçen herkese, Galatasaray camiası olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Allah bana tuttuğu takımın formasını giymeyi nasip etti. Sayın başkanımızın, Fenerbahçe'nin başarısının içinde olmak istedim. O yüzden buradayım. Fenerbahçeli taraftarların evlerine gittiklerinde, sabah uyandıklarında mutlu olmalarını istiyoruz. Allah da bütün branşlarda başarı yaşatmayı nasip eder inşallah. Kendini Fenerbahçe'ye ait olarak hisseden herkesin bizlere inanmalarını söylüyorum. Mutlaka hatalarımız olacaktır, insanız. Oyuncuları, yeni mukaveleleri, performans olarak yapılan mukaveleler. Maddi olarak da dikkatli olduğumuz hamleler yaptık. Transferi bir başarı olarak görmüyorum. Doğru oyuncular ve inandığımız oyuncuları getirdik. Bu durum saha içine de yansırsa daha güzel olacak. Benim inandığım Türk futbolcularımıza güvenmek. Onlara daha fazla şans vermek. Yola çıktık, skorlar da bize göre gidiyor. Ben sen demeden biz olarak yönetmek çok önemli. Biz Fenerbahçe'yi planlama yaparak çok iyi günlere taşıyacağız.

'FENERBAHÇE GÜNÜ KURTARARAK GİDEMEZ'

Kurumsal ve sportif başarı bekleniyor. Ama saha sonuçları arzu ettiğiniz gibi gitmediği zaman yapısal değişiklikler de sekteye uğruyor. Odaklanmanız gerektiği gibi, hızlı yürütmeniz gerektiği gibi olmuyor. Günlük sıkıntılarla uğraşmaya çalışıyorsunuz. Fenerbahçe günü kurtararak gidemez. Bizim yaptıklarımız yavaş yavaş meyve vermeye başlıyor.

'BİRÇOK HAYALİMDEN VAZGEÇTİM'

Örnek aldığım bir sportif direktör açıkçası yok. İstediğiniz kadar birisini örnek alın Türkiye'de farklı dinamikler var. Ben de o yüzden birçok hayalimden vazgeçerek Fenerbahçe'deki bu durumda olmaktan dolayı hiçbir zaman pişman olmadım. Samandıra'da liderimiz Erol Bulut. Biz, Volkan Ballı ve Selçuk ile birlikte amacımız ona yardımcı olmak.

'BÜTÇEYİ DE KÜÇÜLTTÜK'

Bütün transferlerde Erol hoca ve başkanımızla birlikte hep birlikte hareket ettik. Genel anlamda bizim için önemli olan kaliteli oyuncunun gelmesiydi ama bizim için önemli olan finansal tarafı da vardı. Biz bugüne kadar yaptığımız transferlerde ortalaması 1 milyon euro maaşa denk geliyor. Bütçeyi de küçülttük. Önümüzdeki sene daha da küçültmemiz gerekiyor. Ben başkanımıza, yöneticilerimize, Erol hocaya destekte bulundum. İstediğimiz 2-3 alamadığımız oyuncu oldu. Türkiye Ligi Avrupa'daki 2-3 ligden daha geride oluyor. Mevcutta yapabileceğimiz işleri 10'da 8, 10'da 9 oranında gerçekleştirdik.

"Flaş! Ali Koç açıkladı! İşte Emre Belözoğlu’nun yeni görevi" haberi, 28 Ekim 2020 tarihinde yazılmıştır. 28 Ekim 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Flaş! Ali Koç açıkladı! İşte Emre Belözoğlu’nun yeni görevi haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Flaş! Ali Koç açıkladı! İşte Emre Belözoğlu’nun yeni görevi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:38 Türkiye'nin Mart Ayı Enflasyonu Dünya Sıralamasında Dördüncü Sırada
  2. 15:30 Beşiktaş'ta Svensson Fenerbahçe derbisinde cezalı duruma düşen oyuncu!
  3. 15:29 Fenerbahçe Süper Lig Maçı İçin Sivasspor Karşısında Hazırlıklarını Sürdürüyor
  4. 15:28 Putin ile Aliyev, Moskova'da görüşeceklerini açıkladı
  5. 15:25 Galatasaray kulübünün başkanlık seçimi zamanı!
  6. 15:25 Yeme-içme Sektöründe Çözüm Odaklı Adımlar: Federasyon Başkanı Karabağlı'nın Önerileri
  7. 15:23 Kızıl Ordu Korosu'nun sürgününün yıl dönümlerinde düzenleyeceği konsere tepki: ayıbı durdurun!
  8. 15:22 Hakkari'de Heyelan Felaketi: Onlarca Küçükbaş Hayvan Toprak Altında Kaldı
  9. 15:21 Livakovic'ten Çok başarılı performans geldi!
  10. 15:19 Kuzey Kore’den yeni füze denemesi geldi
  11. 15:16 Max Verstappen Rekor Kralı Oldu!
  12. 15:13 Ordunun polisin yetkileri genişletildi: Ekvador'da OHAL ilan edildi
  13. 15:12 Skandal! 18 Puan Silindi, Kulüp Küme Düştü!
  14. 15:12 Galatasaray'da Ziyech Gerçeği: Sözleşmenin Gizli Maddesi ve Gelecek Sezon Maaşı!
  15. 15:12 Beşiktaş'ta Bomba Ayrılık!
  16. 15:11 Beşiktaş'ın Galibiyet Sevinci Çok Çok Kısa Sürdü!
  17. 15:10 Libya’dan Filistin’in BM üyeliğinin veto edilmesine ilişkin açıklama geldi: Derin üzüntü duyuyoruz
  18. 15:09 Bakan Symmonds ‘Zamanı gelmişti’ dedi: Barbados, Filistin’i resmen tanıdı
  19. 15:05 Öpüşme Görüntüleri Kumpas! Yılmaz Erdoğan'ın hamlesi çok konuşulacak!
  20. 15:05 AKP'den 'İstiklal Marşı', 'Atatürk ve Erdoğan'a hakaret' iddialarıyla ilgili açıklama geldi
Spor Haberleri