Flaş… Gelecek Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı belli oldu

Flaş… Gelecek Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı belli oldu

Flaş… Gelecek Partisi’nin Cumhurbaşkanı aday... Gelecek Partisi Teşkilattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Nedim Yamalı, Çağlar Cilara’nın YouTube kanalına açıklamalarda bulundu.

Gelecek Partisi Teşkilattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Nedim Yamalı, Çağlar Cilara’nın YouTube kanalına açıklamalarda bulundu. Mustafa Nedim Yamalı " Cumhurbaşkanı adayımız Ahmet Davutoğlu" dedi.

Mustafa Nedim Yamalı yaptığı açıklamada Türkiye’de seçimlerin 2023’e kalmayacağını ve erken seçimin bir ihtiyaç olduğunu vurgulayan Yamalı, büyük bir huzursuzluğun ve siyasal sıkışmanın olduğuna vurgu yaparken, “Muhtemelen 1-1,5 sene içinde bir seçim olmasını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

İşte Yamalı'nın açıklaması:

Cumhurbaşkanı adayımız Ahmet Davutoğlu

Haziran ayı içerisinde büyük kongreyi gerçekleştirmeyi planladıklarını aktaran Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Nedim Yamalı, hesaplarının sistem değişikliği olduğu takdirde parlamentoda çoğunluğu elde ederek iktidar olmak olduğunu, bu sistemin devam etmesi halinde de 50+1’i bulmak için çalışmalarını yaptıklarını söyledi. Herhangi bir ittifak arayışında olmadıklarını da sözlerine ekleyen Yamalı, Cumhurbaşkanı adaylarının da Ahmet Davutoğlu olduğunun altını çizdi. Gelecek Partili Yamalı, ittifakların bugünün konusu olmadığını söyledi.

AKP MİLLETLE İRTİBATINI KAYBETTİ

Hem kamuoyu yoklamalarının hem de sahada yaptıkları gözlemlerin AK Parti’de bir erime olduğunu gösterdiğini ifade eden Yamalı, “Milletle irtibatını kaybeden partilerde bu durum oluşur.” dedi. Yamalı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bazı kültürel sorunlarımız da var. Tek adamlık kültürü, hesap vermeyi sevmeme, şeffaflık konusundaki sorunlarımız, demokrasi kültürü konusundaki eksikliklerimiz. Türkiye’de her mahallenin kendine has sorunlar var. Bunlar Türkiye’de sağ denen taraftaki eksiklikler. Diğer mahallede de Anadolu’nun milli ve manevi değerleriyle sorunları var. Böyle olunca partiler büyük inişler ve çıkışlar yaşayabiliyorlar.”

Türkiye’deki sorunların kaynağının sadece siyasi partilerden kaynaklı olmadığını sözlerini ekleyen Nedim Yamalı, benzer sorunların vakıflarda, derneklerde, cemaatlerde de olduğunu söylerken, FETÖ’yü de benzer problemlerin doğurduğuna değindi. Yamalı, “Sorgulanmak istemeyen bir lider, sorgulamayan bir kitle” tanımlamasını yaptı.

TÜRKİYE’DE YENİ BİR KÖTÜ HİKAYE YAZMAK İSTEMİYORUZ

Geçmişteki siyasi partilerin kötü hikayeleri olduğuna dikkat çeken Nedim Yamalı, “Türkiye’de yeni bir kötü hikaye yazmak istemiyoruz” ifadesini kullanırken, “Bunu sadece AK Parti ile sınırlamak doğru olmaz. Partilerde bazı tuzaklar var. Özellikle Genel Başkana ve üst kademelerine kurulan tuzaklar var. Bunlar nelerdir? Eş, dost, akraba tuzakları. Partinin üst yöneticisiyseniz birçok maddi menfaatlerle karşı karşıya kalırsınız. Burada dikkatli olmanız gerekiyor. Bunlar partilerin başına gelen tuzaklardır.”

PARTİLERDE REKABET ORTAMI YOK

“Siyasi partilerin kurumsal yapılarında tüzükten kaynaklı büyük problemler var. Partilerde bir rekabet ortamı hazırlanamıyor. Bir rekabet ve bu rekabetten çıkan başarılı insanların yükselmesine imkan verecek bir yapı kurulamıyor ve bir süre sonra partilerde imtiyazlı sınıflar ve imtiyazlı kişiler ortaya çıkıyor. Bunları halletmeye çalışıyoruz. Burada herkesin dikkatli olması lazım. Hem partilerin hem de partilere oy veren insanların da dikkatli olması gerekiyor. Çıktığı yoldan sapmaya başlayan kişi ve partilerin eleştirilmeleri gerekiyor.”

ŞEFFAFLIK, LİYAKAT, REKABET

AK Parti’de gözlemledikleri ve yaşadıkları sıkıntıların Gelecek Partisi’nde tekrar edilmemesi için çok dikkatli olduklarını ve tüzüklerini buna göre hazırladıklarının altını çizen Mustafa Nedim Yamalı, “Hem parti programımızda hem tüzüğümüzde şeffaflık, liyakat, parti içi rekabetin oluşması, bu rekabetten çıkan insanların haklarının verilmesi, siyasette yükselebilmeleriyle ilgili düzenlemelerimiz oldu. Siyasi partileri yönetmek çok zor bir şey değil. Masanıza gelen şeylerin ‘tamam böyle çıkmış o zaman böyle yapalım’ diye bunun üzerine giderseniz çok büyük problemler çıkmıyor. Partiler yükseldiği dönemlerde bunları iyi uyguladılar.”

BAŞKANLIK SİSTEMİNE DESTEK 33-34’Ü GEÇMEDİ

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne de değinen Yamalı, “2015-2016 yıllarında yaptığımız saha araştırmalarında başkanlık sistemine destek hiçbir zaman yüzde 33-34’ü hiç geçmedi zaten. 2016’nın sonunda birden bire referandum çabası başladı o zaman bir güvenle biraz da 15 Temmuz’un verdiği birlik beraberlik havasıyla yüzde 33-34’ü hiç geçmeyen başkanlık sistemine destek zar zor yüzde 50’yi buldu. Daha önceden de bir başkanlık sistemine talebi yoktu insanların. Üçte biri geçmiyordu zaten. Sonraki uygulamalardan sonra tekrar eski haline çekildi. Şu anda destek azaldı diye düşünmemek lazım. Zaten üçte birdi. 15 Temmuz’un etkisiyle biraz yükseldi.”

HUKUK VE YARGI ÖZGÜR BIRAKILMALI

Devletin bir takım cemaat ve vakıflarla çok garip bir ilişki biçimi olduğunu dile getiren Gelecek Partili Yamalı, bu iş çok fazla yargıya bırakılmadı derken FETÖ ile mücadelenin doğru bir çerçevede yapıldığı takdirde bunun memlekete faydası olacağını ve buradan yeni normlar ve kurallar çıkacağını söyledi.

"Flaş… Gelecek Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı belli oldu" haberi, 11 Şubat 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Flaş… Gelecek Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı belli oldu haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Flaş… Gelecek Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı belli oldu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Haberleri