Flaş... Yunan ve Türk gemileri çarpıştı

Flaş... Yunan ve Türk gemileri çarpıştı

Flaş... Yunan ve Türk gemileri çarpıştı Olayda kasıt olup olmadığı gizemini korurken akıllara Erdoğan'ın dün yaptığı açıklama geldi.

 

gazetemanifesto.com'un haberine göre; Akdeniz’de Türk ve Yunan savaş gemilerinin ufak çaplı bir çarpışma olayına karıştıkları ileri sürüldü. Yunan Savunma Bakanlığı’ndan bir kaynak, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada iki ülkenin savaş gemileri arasında küçük bir ‘çarpışma’ yaşandığını söyledi. Olayda kasıt olup olmadığı gizemini korurken akıllara Erdoğan’ın dün yaptığı açıklama geldi. 

Erdoğan, “Oruç Reis’e saldıracak olursanız bunun bedelini ağır ödersiniz dedik ve bugün de ilk cevabı aldılar” demişti. Yunanistan Savunma Bakanlığı’nda çalışan isminin açıklanmasını istemeyen bir kaynak, Yunanistan’a ait bir fırkateynin Türk savaş gemisiyle kafa kafaya çarpışmamak için manevra yaptığı ancak geminin arkasına hafifçe çarptığını söyledi. Bunun bir “kaza” olduğunu belirten kaynak, Yunan fırkateyninin hasar görmediğini belirtti. 

Aynı kişi, söz konusu fırkateynin kısa süre sonra Fransız donanması ile ortak askeri tatbikata katıldığını da ifade etti. Türk savaş gemisinde hasar olup olmadığı konusunda herhangi bir açıklama yapılmazaken; Erdoğan, Doğu Akdeniz’de doğal gaz arama faaliyetlerinde bulunan Oruç Reis ile ilgili dün yaptığı açıklamada “Oruç Reis’e saldıracak olursanız bunun bedelini ağır ödersiniz dedik ve bugün de ilk cevabı aldılar” diyerek Doğu Akdeniz’de saldırı olduğu imasında bulunmuştu. Erdoğan’ın ardından cuma günü de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yaşanan krize ilişkin olarak, “Yunanistan’ın aklı selim davranması lazım. Oruç Reis gemimizi taciz etme gibi girişimlerde bulunmasın. Karşılığını alır” açıklaması yapmıştı.

ÇAVUŞOĞLU’NDAN AÇIKLAMA

Bern’de İsviçreli mevkidaşı Ignazio Cassis ile ortak basın toplantısı düzenleyen Çavuşoğlu,”Fransa’nın (Doğu Akdeniz’de) gerginliği arttıracak adımlardan kaçınması lazım” diye devam etti: “Maalesef gerginlik arttı, bunun sorumlusu Türkiye değildir, Yunanistan’dır. Biz sondaj faaliyetlerimizi başlatmak için 2018 yılına kadar sabırla bekledik. Hem Yunanistan hem Rum kesimi 2000’li yıllardan itibaren tek taraflı faaliyetleri başlattılar. Sonuçta Türkiye, hem Kıbrıs Türk halkının hem de kendi haklarını korumak için adım atması gerekti ve attık. 

AB’nin ve bazı AB ülkelerinin özellikle AB dönem başkanı Almanya’nın ricası üzerine biz iyi niyet gösterisinde bulunduk. Faaliyetlerimizi geçici olarak durdurma konusunda ricaları olmuştu, Cumhurbaşkanımız da açıkladı. Fakat tam bu süreç içerisinde Yunanistan, Almanya’dan habersiz gitti Mısır’la anlaşma imzaladı. Tam böyle diplomaside neler yapabileceğimizi yaptığımız dönemde yaptı. Anlaşmanın içeriğinden bağımsız olarak bu ülkeler ve AB böyle bir çaba sarf ederken, biz zaten AB’yi uyarmıştık. Yunanistan’ın böyle bir adım atması kabul edilemez. Geldiğimiz noktada suçlanacak bir ülke varsa o da Yunanistan’dır. Biz de Oruç Reis’i kendi kıta sahanlığımıza gönderdik, başkasının alanına değil. Yunanistan’ın da aklı selim davranması lazım. İki gün akşam yaptığı için Oruç Reis’i taciz etme girişimlerinde bulunmasın, bunun karşılığını alır. Ama Yunanistan “kuralları ben belirlerim, ondan sonra oturalım” diyorsa, bu böyle işlemez. Burada çok komik şeyler var. Yunanistan’ın bu yaklaşımlardan vazgeçmesi lazım. 

Meis adası Kaş’a 2 kilometre uzaklıkta, Yunanistan ana karasına 580 kilometre uzaklıkta. Yunanistan bu adacık için 40 bin kilometre kare kıta sahanlığı istiyor. AB’nin de Yunanistan’ı şımartmak yerine, aklı selim düşünmeye davet etmesi gerekiyor. Burada Fransa’nın özellikle gerginliği artırıcı adımlardan kaçınması gerekiyor. Kabadayılıkla bir yere varamazlar. AB’nin böyle güvenilir bir örgüt olarak diyaloğu desteklemesi gerekiyor.”

"Flaş... Yunan ve Türk gemileri çarpıştı" haberi, 14 Ağustos 2020 tarihinde yazılmıştır. 14 Ağustos 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Son Dakika kategorisi altında bulunan Flaş... Yunan ve Türk gemileri çarpıştı haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Flaş... Yunan ve Türk gemileri çarpıştı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:40 Uzaylı Yumurtası mı? Oklahoma Gölü’nde Bulunan Bryozoa Keşfi
  2. 12:32 Bayram Tatili Rotası: Doğadan Tarihe, Kaz Dağları'ndan Roma'ya!
  3. 12:27 Mide Sağlığı İçin Kahve Tüketiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler
  4. 11:42 Akaryakıta Çifte Zam Geliyor:19 Mart Akaryakıt fiyatları!
  5. 11:39 MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın: Ya erken seçim ya da anayasa değişikliği
  6. 11:36 Gençlik Sırları: Doğal Yağlarla Ciltte Botoks Etkisi!
  7. 11:32 Kanye West’in konserinde ortalık karıştı: Trans birey önüne geçen herkesi yumrukladı
  8. 11:28 Kredi Kartı ve Nakit Avans Faizleri Yükseldi: Yeni Dönem Başlıyor
  9. 11:24 Savcı Özlem'in ölümünde yeni gelişme: Astsubayın cezası onandı
  10. 11:23 SGK’nın Geri Ödeme Listesine 47 İlaç Eklendi!
  11. 11:20 Halkın Kurtuluş Partisi Erdoğan ve bakanlar hakkında suç duyurusunda bulundu
  12. 11:17 Fenerbahçe ligden çekilirse ne olur?
  13. 11:16 Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilere beslenmeyi çok gördü
  14. 11:10 İsrail Saldırısında Hamas’ın Üst Düzey Lideri Hayatını Kaybetti
  15. 11:04 Ocak 2024’te Türkiye’nin Net UYP’si Eksi 300 Milyar Dolara Düştü
  16. 11:01 Tarihe ışık tutacak keşif! Sahra Çölü'nün altında gizlenen dünya!
  17. 11:01 Şok gelişme! Ünlü banka Türkiye'den çekiliyor!
  18. 11:01 Altın fiyatları yükselişte! Gram altın ve çeyrek altın ne kadar oldu?
  19. 10:59 Gizli İttifak: SpaceX, ABD İstihbaratıyla Casus Uydular İçin Hamle Yapıyor
  20. 10:55 Sağlık ve Güzellikte Zeytin Yaprağının Sırrı
Haberleri