Forbes: 10 kişiden 7’si influencer önerilerine arkadaşları gibi güveniyor

Forbes: 10 kişiden 7’si influencer önerilerine arkadaşları gibi güveniyor

Forbes: 10 kişiden 7’si influencer önerileri... E-ticaret platformlarından yapılan online alışverişler sosyal alışveriş alışkanlıklarına dönüşürken, Forbes’ta yayımlanan bir araştırmaya göre, 10 tüketiciden 7’si influencerların önerilerine en az arkadaşları kadar güveniyor.

Influencerlar, pazarlama profesyonellerinin gözünde konumlarını gün geçtikçe güçlendiriyor. Blok zinciri teknolojileri ise reklamverenlerle influencerları bir araya getirerek pazarlamada “programatik promosyon” dönemini başlatıyor.

Influencer pazarlamada milyonlarca takipçisi olan ünlüler yerini, daha küçük lakin sadık kitlelere hitap eden mikro ve nano influencer'lara bırakıyor. Diğer yandan blok zinciri teknolojisinin kullanım alanlarının yaygınlaşması sektör profesyonellerinin dikkatinden kaçmıyor. Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan programatik promosyon pazarı Promodex CEO'su Mikail Gökmen, “Araştırmalar, toplamda 1 milyon takipçiye sahip 20 ortalama influencer’ın aynı sayıda takipçisi olan 1 mega influencer’dan daha etkili olduğunu gösteriyor. Buna rağmen birçok marka hala mega influencer’larla iş birliği yapma yoluna gidiyor. Biz bu problemin influencer pazarlamanın programatik bir yapı kazanamamasından kaynaklandığını düşünüyoruz. Sosyal medyada etki gücü yüksek isimlerle, markaları ve kampanya sahiplerini blok zinciri üzerinde bir araya getirmeyi hedefleyen programatik promosyon pazarı Promodex, bu içgörüyle hayata geçti. Promodex, satışına başlanan PROMO isimli hizmet token'ı, her kampanya için UTM kodu, gelişmiş hedefleme olanakları, stake ödülleri ve algoritmik ödül hesaplama özellikleriye blok zincirinin tüm olanaklarını sunan kapsamlı bir platform olma yolunda ilerliyor” ifadelerini kullandı.

“Dünya çapında binlerce influencer’a ulaşmak mümkün”

Reklamverenler Derneği'nin geçtiğimiz yılın ilk altı ayını değerlendirdiği raporuna göre programatik reklamlar, Türkiye'deki dijital medya yatırımlarının yüzde 74'ünü oluşturuyor. Türkiye’deki markaların programatik reklamlara alışkın olduğuna dikkat çeken Mikail Gökmen, benzer bir akışın influencer pazarlama için de kullanılabileceğini vurgulayarak, “Promodex, sosyal medyada influencer’larla yapılacak kampanyaları programatikleştirmek amacıyla kuruldu. Satışlarına geçtiğimiz günlerde başladığımız ve toplam arzı 900 milyon olacak PROMO isimli hizmet token’ıyla işlem yapılan platformda markalar ve kampanya sahipleri diledikleri dilde, sosyal medya mecrasında, influencer kategorisinde, yüksek puanlı influencer'larla kampanya başlatabiliyor. Bu sayede kampanya sahipleri programatik olarak kampanyaları için en yüksek etkiyi yaratabilecek ünlülere Instagram’da reklam verir gibi ulaşabiliyor. Promodex sayesinde daha az takipçili mikro ve nano influencer'lar da bir yandan influencer’lara özel fiyatlarla PROMO token’ı elde edebilirken, diğer yandan potansiyelleri ve puanları ölçüsünde gelir elde edebilme şansı yakalıyor” dedi.

“Hizmet tokenimiz satışa çıktı”

Platformda gerçekleşen tüm işlemlerin blok zincirinde, akıllı sözleşmeler aracılığıyla korunduğunu vurgulayan Gökmen, sözlerini şu cümlelerle sonlandırdı:

Promodex reklamverenlere, kampanya sahiplerine ve influencer’lara yalnızca bir reklam pazaryeri sunmuyor. Konuya ilgi duyan herkesi gelecek vaat eden bir teknoloji olan blok zinciri teknolojisiyle oluşturulmuş yeni nesil influencer pazarlama teknolojisinin ilk kullanıcılarından biri olmaya davet ediyor. Hizmet token’ımız PROMO’nun geçtiğimiz günlerde başlayan ilk satışları kapsamında dört turda yaklaşık 378 bin dolara karşılık gelen 18 milyon PROMO satılacak. PROMO, 2022'nin ilk yarısı içinde kripto para borsalarında da listelenecek. Bu yılın sonunda ise çoklu cüzdan entegrasyonunun yanı sıra iOS ve Android uygulamalarımızı duyuracağız.

"Forbes: 10 kişiden 7’si influencer önerilerine arkadaşları gibi güveniyor" haberi, 22 Şubat 2022 tarihinde yazılmıştır. 22 Şubat 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Teknoloji kategorisi altında bulunan Forbes: 10 kişiden 7’si influencer önerilerine arkadaşları gibi güveniyor haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Forbes: 10 kişiden 7’si influencer önerilerine arkadaşları gibi güveniyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Teknoloji Haberleri