Forbes'da yayımlanan son Milyarderler Listesi, dünyanın ve Türkiye'nin en zenginlerini belirlendi!

Forbes'da yayımlanan son Milyarderler Listesi, dünyanın ve Türkiye'nin en zenginlerini belirlendi!

Forbes'da yayımlanan son Milyarderler Listes... Amerikan iş dünyası dergisi Forbes'un bu yıl 38. kez yayımladığı Milyarderler Listesi'nde, milyarderlerin sayısı 2.781'e yükselirken toplam servetleri 14,2 trilyon dolara ulaştı. Bu liste, dünya çapındaki milyarderlerin sayısının ve servetlerinin arttığını gösterdi.

Milyarderlerin sayısı, geçen yıla kıyasla 141 kişi artarak 2.781'e ulaşarak bir kez daha rekor kırdı. Toplam milyarder serveti de 2 trilyon dolar artarak 14,2 trilyon dolara yükseldi.

Lüks markaların önde gelen isimlerinden biri olan ve Louis Vuitton, Tiffany & Co, Christian Dior ve Sephora gibi markaların sahibi olan Bernard Arnault, 233 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin kişisi unvanını ikinci kez kazandı. Arnault'un serveti geçen yıla göre 22 milyar dolar arttı.

Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk, 195 milyar dolarlık servetiyle listenin ikinci sırasında yer alırken, Amazon'un kurucusu Jeff Bezos ise 194 milyar dolarlık servetiyle üçüncü oldu.

Milyarderlerin yaklaşık yüzde 13'ünü oluşturan kadınlar arasında, L'Oréal'in kurucusunun torunu Françoise Bettencourt Meyers, 99,5 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin kadını unvanını taşıyor.

Milyarderlerin ortalama yaşı 66 iken, en yaşlı milyarder 102 yaşındaki Amerikalı sigorta kralı George Joseph olarak kaydedildi. Listenin en genç milyarderi ise 19 yaşındaki Brezilyalı Livia Voigt oldu.

En genç milyarderler arasında olan 25 kişiden 33 yaşın altında olanların toplam serveti 110 milyar dolar olarak hesaplandı.

ABD, 813 milyarderle en fazla milyarderin bulunduğu ülke olarak öne çıkarken, Çin 473 milyarderle ikinci sırada ve Hindistan ise 200 milyarderle üçüncü sırada yer aldı.

Teknoloji hisselerindeki artışı destekleyen yapay zeka talebi, teknoloji milyarderlerinin toplam servetini sadece bir yıl içinde yaklaşık 750 milyar dolar artırarak 2,6 trilyon dolara çıkardı. Yapay zeka alanında çalışan isimlerin listeye eklenmesine katkıda bulunanlar arasında, Super Micro Computer yöneticisi Charles Liang, Advanced Micro Devices CEO'su Lisa Su ve Nvidia Yönetim Kurulu Üyesi Harvey Jones gibi isimler yer alıyor. OpenAI'nin Üst Yöneticisi Sam Altman da milyarderler listesine giren isimler arasında bulunuyor.

Forbes Milyarderler Listesi'nde Türkiye'den bu yıl 27 isim yer alıyor. Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ülker, 5,1 milyar dolarlık servetiyle Türkiye'nin en zengini olarak 597. sırada yer alıyor. Diğer Türk milyarderler arasında, Kazancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Kazancı, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyeleri İpek Kıraç ve Semahat Arsel ile Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu bulunuyor.

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, listeye bu yıl katılan yeni isimlerden bazıları olarak dikkat çekiyor. Baykar, dünyanın en büyük SİHA ihracatçısı olup gelirlerinin yüzde 90'ını ihracattan elde ediyor.

Türk milyarderlerin toplam serveti yaklaşık olarak 56,1 milyar dolar olarak hesaplanıyor.

"Forbes'da yayımlanan son Milyarderler Listesi, dünyanın ve Türkiye'nin en zenginlerini belirlendi!" haberi, 03 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 03 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Forbes'da yayımlanan son Milyarderler Listesi, dünyanın ve Türkiye'nin en zenginlerini belirlendi! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Forbes'da yayımlanan son Milyarderler Listesi, dünyanın ve Türkiye'nin en zenginlerini belirlendi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 30 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:56 İmamoğlu: "İstanbul Küçükçekmece Sahil Parkı Kazası Siyasi İstismara Alet Edilmemeli"
  2. 17:50 Ukrayna'da Rus Saldırısı: Harkov ve Kiev'de Yeni Gelişmeler
  3. 17:38 Galatasaray, Süper Lig Şampiyonluğu İçin Real Madrid'in Golcüsü Joselu'yu Hedefliyor
  4. 17:31 İspanya'da Del Bosque RFEF Denetim Komisyonu Başkanı Olarak Atandı
  5. 17:26 Fenerbahçe'den İsmail Kartal ve Edin Dzeko İddialarına Net Yanıt: Kriz Yok!
  6. 17:23 Ömer Çelik'ten açıklama: Irak, PKK'yı terör örgütleri listesine almalı
  7. 17:23 Kudüs’te Türk Vatandaşı İsrail Polisi Tarafından Öldürüldü!
  8. 17:16 Lisede Elektronik Sigara Tartışması: Öğrenci Müdür Yardımcısını Bıçakladı
  9. 17:09 Sınır Ötesi Operasyon: Türkiye, PKK Terörüne Karşı Kararlılığını Sürdürüyor
  10. 17:06 AB Komisyonu, Meta'nın AB Dijital Hizmetler Yasası İhlali İddiasıyla Soruşturma Başlattı
  11. 17:02 Trump "sus payı" davasında 10 bin dolarlık ihlal cezasına çarptırıldı
  12. 17:00 Yunanistan artık Türk ziyaretçilere 10 ada için sınırda vize verecek: İşte o adalar
  13. 17:00 Merkez Bankası Başkanı Karahan enflasyon mesajı verdi
  14. 16:57 Bakan Bayraktar açıkladı: “2024’de madenciliğe 106 milyar kamu yatırımı yapılması hedefleniyor”
  15. 16:57 UNRWA Genel Komiseri: Gazze'deki İnsani Yardım İlerliyor Ancak Yetersiz
  16. 16:55 Ünlü bir bankanın Türkiye'deki yatırımcılarına dolar tavsiyesi verdiği belirtiliyor
  17. 16:55 AB, havayolu şirketlerine 'yeşil iddia' uyarısında bulundu
  18. 16:54 Galatasaray'da Barış Alper Yılmaz piyangosu gündemde: Dünya devileri sıraya girdi!
  19. 16:52 Arda Güler: Gol Sevincim Tevekküle Dayanıyor
  20. 16:51 Covid-19 DNA'sını Keşfeden Bilim İnsanı laboratuvarına alınmadığını açıkladı
Ekonomi Haberleri