FOX TV’den NOW TV’ye geçişin 71.3 milyar dolarlık anlaşması!

FOX TV’den NOW TV’ye geçişin 71.3 milyar dolarlık anlaşması!

FOX TV’den NOW TV’ye geçişin 71.3 milyar do... Türk televizyonculuk tarihinde 17 365 günlük bir defter kapandı, yeni bir sayfa açıldı… Amerikan merkezli yayın kuruluşu FOX TV’nin adı, 12 Şubat’tan itibaren değişti. Kanal, bundan sonraki yayın NOW TV ismiyle sürdürecek.

Türk televizyonculuk tarihinde önemli bir değişim yaşandı ve FOX TV'nin adı artık 12 Şubat itibarıyla NOW TV olarak değiştirildi. Bu değişimle, Türkiye'de 17 yıl boyunca izleyicilerle buluşan FOX TV'nin bir dönemi sona ermiş oldu. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), ad ve logo değişikliğini onayladı ve The Walt Disney Company'nin sahibi olduğu kanal, resmen NOW TV olarak yayın hayatına devam edecek.

Bu değişiklik, aslında 2017 yılında başlayan büyük bir satış sürecinin bir sonucu olarak ortaya çıktı. The Walt Disney Company'nin, Avustralyalı medya patronu Rupert Murdoch'a ait "21st Century FOX" şirketini satın alma görüşmeleriyle başlayan süreç, 2019 yılında sonuçlandı. Anlaşma kapsamında, Disney'in bünyesine 20th Century FOX film ve televizyon stüdyoları, FX ve FOX Networks Group gibi Amerikan TV kanalları ile Star India TV'nin tamamı geçti.

Ancak bu satın alma süreci, rekabet yasaları ve diğer nedenlerle bazı zorluklarla karşılaştı. Sonunda, Disney ve Comcast gibi diğer büyük medya şirketleri arasındaki rekabetin ardından, 2019'da anlaşma resmen tamamlandı. Bunun sonucunda, FOX TV'nin Türkiye'deki sahipleri Disney ve Murdoch, ABD'deki antitröst yasaları gereği FOX markasını satışa sunmamak için bir anlaşma yaptılar. Ancak bu anlaşmaya göre, Disney'e FOX markalarının adını değiştirme hakkı verildi ve bu süreç 2024 yılında sona erdiğinden, FOX TV Türkiye'de NOW TV olarak yeniden markalandırıldı.

Rupert Murdoch kimdir?

1931 senesinde Avustralya’da doğan Rupert Murdoch, Adelaide kentinde babasına ait yerel News gazetesinde stajyerlikle medyaya adım attı. 1952’de babasının ölmesiyle gazetenin başına geçti. 1950 ve 1960’larda Avustralya ve Yeni Zelanda’da yeni gazeteler alarak veya çıkartarak büyüdü. 1969’da News of The World gazetesinin sahibi oldu, Birleşik Krallık’a adımını attı. Medya patronluğunu ABD’ye taşımak için 1985’te Avustralya vatandaşlığından çıktı, ABD vatandaşı oldu. 1990’larda da rotayı Asya ve Güney Amerika’ya kırdı. 92 yaşındaki Murdoch’un bugün 50’den fazla ülkede 800’den fazla medya şirketi bulunmaktadır.

Tarihin en bilindik markalarından biri 2020’de sona erdi

20th Century FOX… Birçok beyazperde filmi öncesinde görülen eğlence dünyasının en bilindik markalarından biriydi. Disney, Murdoch’la yaptığı anlaima kapsamında 12 Ağustos 2020’de bu adı "öldürdü" ve "20th Television"la yola devam etti.

Avrupa’da "Star" diye devam ediliyor

Mart 2019'da yapılan anlaşmanın bir parçası olarak, Avrupa'daki FOX kanalları artık Disney'in Disney+ uygulamasında da benimsediği Star adı altında yeniden markalaştı. İki ülkede FX tercih edildi. Türkiye’de "Star" ve "FX" adlı TV kanalları olduğu için bu iki isim düşünülmedi. "Star"da diretilseydi, Doğuş Grubu’nun Star TV’siyle anlaşmaya gitmek zorunda kalınacaktı. Bu durum da isim karışıklığı ve rekabete aykırı sonuçlar doğurabilirdi.

İki ülkede FX aldı

BELÇİKA: FOX Belgium’un adı, 1 Kasım 2023’ten bu yana Star Channel.

BULGARİSTAN: Komşuda yayın yapan FOX, FOX Crime ve FOX Life, 1 Ekim 2023 itibarıyla Star Channel, Star Crime ve Star Life oldu.

FİNLANDİYA: FOX Finnish, Ocak 2023’te adını Star Channel olarak değiştirdi.

HOLLANDA: FOX Netherlands da Belçika ile aynı tarihte Star Channel ismine döndü.

İSPANYA: Kanalın FOX Spain’di. 7 Şubat’ta Star Channel oldu.

LATİN AMERİKA: Bölgede yayın yapan FOX TV, FOX Life ve FOX Premium, 22 Şubat 2021’de Star Channel, Star Life ve Star Premium isimlerini aldı.

POLONYA: Tarih 7 Kasım 2023… FOX Poland, isminden "O"yu attı ve FX oldu. Ülkede Stars adlı bir kanal olduğu için Star Channel düşünülmedi.

 PORTEKİZ: FOX Portugal’ın , 7 Şubat’tan bu yana Star Channel.

SIRBİSTAN: FOX Serbia, 1 Ekim 2023’te Star Channel’a döndü.

YUNANİSTAN: Komşuda zaten Star adlı bir TV kanalı olduğu için FOX Greek, geçen senenin sonunda FX oldu.

Balkanlarda toplu değişim oldu

Digital TV Europe’un haberine göre, FOX’ların en hızlı ve en kapsamlı değişimi Balkanlarda yaşandı. 3 Ekim 2023’te şu açıklama yapıldı: "Daha önce FOX adı altında pazarlanan 4 kanal artık Star Channel, Star Life, Star Crime ve Star Movies olarak anılacak. Kanallar Bulgaristan, Hırvatistan, Sırbistan, Slovenya, BosnaHersek, Kuzey Makedonya, Karadağ, Kosova ve Arnavutluk'ta mevcut."

"FOX TV’den NOW TV’ye geçişin 71.3 milyar dolarlık anlaşması!" haberi, 14 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 14 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan FOX TV’den NOW TV’ye geçişin 71.3 milyar dolarlık anlaşması! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. FOX TV’den NOW TV’ye geçişin 71.3 milyar dolarlık anlaşması! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 02 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:58 Google Chrome tarayıcısındaki adres çubuğuna yapay zeka özelliği geldi!
  2. 02:58 Sims'e meydan okuyan yaşam simülasyon oyunu inZOI'nin erken erişim tarihi duyuruldu!
  3. 02:54 Ay'da astronotlara, "Ölüm Duvarı" çevresinde koşmaları öneriliyor
  4. 01:46 Diego Maradona’nın ölümüne ilişkin çarpıcı bulgular açıklandı! “Biri doğal diğeri zehirli madde…”
  5. 01:05 "Kürk Mantolu Madonna" adlı eserin dizi uyarlaması yapılacak
  6. 01:05 Fordham Üniversitesi, ABD'de Filistin'e destek gösterilerinin son adresi haline geldi
  7. 01:05 Yeni bir batarya teknolojisi, elektrikli araçların menzil sorununu çözecek!
  8. 00:47 Erzincanlılar dikkat! Meteoroloji uyarıda bulundu: O saatlerde dışarıya çıkmayın
  9. 00:42 Fed'in faiz kararı, New York borsasında dalgalanmalara neden oldu
  10. 00:42 Alp Dağlarına bile 1000 basacak güzellik: Giden asla dönmek istemiyor!
  11. 00:38 Dolar sahipleri yakında dört dönecekler! Doların 7 lira yükseleceği tarih belli oldu
  12. 00:37 Edebiyatın "rock yıldızı" Paul Auster hayatını kaybetti
  13. 00:28 Beşiktaş'ta yeni bir Şenol Güneş dönemi başlayabilir! Hasan Arat itiraf etti
  14. 00:28 Bakan Tekin'den öğretmen atamaları ile ilgili açıklama geldi
  15. 00:25 Fenerbahçe, Konyaspor Maçı Hazırlıklarına Hızlı Başladı
  16. 00:21 Ankara'daki ekmek zammına vatandaşlardan tepki geldi: "Bu nasıl bir vicdansızlık?"
  17. 00:21 TGC, 1 Mayıs'ta İstanbul'da Gazetecilere Yönelik Polis Müdahalesini Sert Bir Şekilde Kınadı
  18. 00:20 Plastik kirliliğine en fazla sebebiyet veren markalar belirlendi!
  19. 00:18 Bayburt ve Çevresinde Beklenen Kuvvetli Yağışlar İçin Meteorolojiden Uyarı: Dikkatli Olun!
  20. 00:17 KYK yurdunda ekmeğin içinden çıkan şeyin görüntüleri mide bulandırdı: Kimse inanamadı!
Gündem Haberleri