Fransa'nın Mucem Müzesi her ay çıplak sergi gezme günleri düzenliyor

Fransa'nın Mucem Müzesi her ay çıplak sergi gezme günleri düzenliyor

Fransa'nın Mucem Müzesi her ay çıplak sergi ... Marsilya’daki Mucem Müzesi, her ay bir Salı günü 'Naturist Cennetler' sergisini çıplak gezme fırsatı sunarken, diğer günlerde ziyaretler normal şekilde yapılabiliyor ve sergi, Avrupa’daki nüdist toplulukları ile doğaya dönüş arzusunu gözler önüne seriyor.

Fransa'nın Marsilya kentindeki bir müze, ayda bir kez ziyaretçilerin "Natürist Cennetler" adlı sergisini çıplak bir şekilde ziyaret etme fırsatı sanıyor.

Her ay belirlenen bir Salı günüde yapılan bu etkinlikte, bir müzede çıplak dolaşmak size göre değilse, ayın diğer günlerinde kıyafetlerinizle gezebilirsiniz.

9 Aralık'a kadar Mucem'de sergilenecek olan fotoğraf sergisi, Avrupa'daki nüdist toplulukların büyümesini ve doğaya dönüş arzusunun ardındaki felsefeyi gözler önüne sermeyi amaçlıyor.

Müze, nüdizmin yalnızca 1960'ların bir modası olmadığını vurgularken, "doğada çıplaklık için yeni bir ilginin ortaya çıktığını, bu trendin sağlıklı ve vejetaryen diyetler, doğal terapiler, meditasyon ve açık hava yoga ile birleştiğini," belirtiyor.

 

Serginin arkasındaki mesajlardan biri de "Sağlıksız yaşam tarzları ve bedenlerimizi ağırlaştıran diktatörlüklerin reddedilmesi."

Fransa, Avrupa'da nüdizmin önde gelen ülkelerinden biri haline geldiği için Mucem, sergi için ideal bir mekan olarak öne çıkıyor. Akdeniz kıyısındaki Marsilya'da hava genellikle mükemmel olduğundan, çıplaklık kültürünün Glasgow'dan daha yaygın olması şaşırtıcı değil.

Marsilya, birçok çıplaklar plajına ev sahipliği yapıyor ve natürizm toplulukları Fransa'nın dört bir yanına yayılmış durumda. Müze küratörleri, Fransa'nın bu geleneği Almanya ve İsviçre'ye borçlu olduğunu vurguluyor.

 

1930'lerdeki Club gymnique de France (CGF),
1930'lerdeki Club gymnique de France (CGF), Club gymnique de France


 

Sergi, 1920'lerde öncülük edilen bu toplulukların bugün nasıl bir harekete dönüştüğünü 600 fotoğraf, film, dergi ve gündelik nesneden oluşan geniş bir koleksiyonla gözler önüne seriyor.

20. yüzyılın başlarında, natürizmin etrafındaki düşünceler genellikle vücudu kimyasallara maruz bırakmanın tıbbi olarak faydalı olduğu yönündeydi. Bu görüş, İsviçre ve Alman topluluklarında yaygındı ve dünyevi zevklerden uzak, daha basit bir yaşama dönüş fikriyle tezat oluşturuyordu.

Serginin küratörlerinden Amelie Lavin, 20 Minutes’a yaptığı açıklamada, bu ilk toplulukların ardındaki düşüncenin karmaşık geçmişini şöyle özetledi: "Kapitalist toplumun pek çok cicili bicili giysisinden kurtulma fikriyle birlikte güçlü bir özgürlükçü boyut da vardı. Ayrıca doğal ilaçlar ve vücudu güçlendirmek için kimyasallara maruz bırakma düşüncesi, ırkın yozlaşmasını önleme amacı taşıyordu."

Pierre Audebert, Ile du Levant, 1935.
Pierre Audebert, Ile du Levant, 1935.Archives Pierre Audebert

Fransa'da natürizm hareketinin kökleri, 1927 yılında Paris'te kurulan Spartaclub adlı spor salonuna dayanıyor. Bu ilk adımı, başta Seine Nehri kıyısındaki Noisy-le-Grand olmak üzere Fransa'nın çeşitli bölgelerinde ortaya çıkan natürist kamp alanları takip etti.

Sergide öne çıkan figürlerden bazıları ise Andre ve Gaston Durville kardeşler. İki doktor kardeş, 1928'de Seine Platais Adası'nda Physiopolis adlı natürist kampını kurduktan sonra, Fransız Rivierası açıklarındaki Ile du Levant'ta Heliopolis adlı bir natürist kulübü kurdular. Heliopolis, bütünsel ve vejetaryen yaşam tarzlarını benimseyen izole bir topluluk yaratarak natürizmi başka bir boyuta taşıdı.

1960'larda popülerliğinin zirvesine ulaşan Heliopolis, her yaz 60.000 ziyaretçiyi ağırlıyordu. Bugün hâlâ çıplaklar plajlarıyla ünlü bir bölge olarak biliniyor.

 

"Fransa'nın Mucem Müzesi her ay çıplak sergi gezme günleri düzenliyor" haberi, 29 Temmuz 2024 tarihinde yazılmıştır. 29 Temmuz 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Kültür Sanat kategorisi altında bulunan Fransa'nın Mucem Müzesi her ay çıplak sergi gezme günleri düzenliyor haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Fransa'nın Mucem Müzesi her ay çıplak sergi gezme günleri düzenliyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Kültür Sanat konusunda 08 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Yazar Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:52 Aracını yanlış parkeden onlarca kişiye ceza!
  2. 17:46 Son dakika!: Erdoğan'dan Narin açıklaması geldi!
  3. 17:39 Son dakika: Narin'in ablasının da öldüğü ortaya çıktı, İşte o büyük şüphe!
  4. 17:34 Fenerbahçe'den dev hamle!: Ali Koç Osimhen'in intikamını aldı
  5. 17:29 Çok sıkıcı kişiler nasıl mı olur?: İşte 15 sıkıcı kişilik özelliği
  6. 17:07 Mercedes o efsane modelin üretimini durdurdu!
  7. 17:05 Kredi kartı kullanıcılarının dikkatine!: SGK devreye girdi!
  8. 17:02 MSN'in 'Ne dinliyorum?' özelliği Instagram'a gelecek!
  9. 16:52 Otopsi nedir?: Otopsi neden yapılır?
  10. 15:25 Borusan Holding, Koç Holding'in devini geride bıraktı!
  11. 14:58 İslam Memiş’ten önemli uyarı: 'Kriz ayı yaklaşıyor, fırtınaya hazır olun'
  12. 14:53 Narin'in cinayetinde korkutucu iddia: Aile biliyordu, cesedi taşıdılar!
  13. 14:14 Cübbeli Ahmet Hoca İkitelli'de Saldırıya Uğradı
  14. 14:07 Kulaklık Kullanımı Gençlerde İşitme Kaybı Riskini Artırıyor
  15. 13:49 İETT’den ücretsiz ulaşım müjdesi! Yeni eğitim yılına özel seferler artırıldı
  16. 13:47 Sosyal Önyargılar ve Yanlış Anlaşılmalar İnsanları Empatiye İtebilir
  17. 13:43 9 Eylül'de Okullar Açılırken Hava Durumu: Sağanak Yağışlar Geliyor
  18. 13:39 Seattle'da Ayşenur Eygi için büyük protesto: İsrail karşıtı gösteriler
  19. 13:37 Galatasaray'da Mauro Icardi krizi: Sahalara dönüşü 1.5-2 ay sürecek
  20. 13:32 Narin'in cansız bedeni otopsi için Adli Tıp'a götürüldü
Kültür Sanat Haberleri