'Fuat Avni hesabının başındaki kişinin kimliği belli oldu' iddiası

'Fuat Avni hesabının başındaki kişinin kimliği belli oldu' iddiası

'Fuat Avni hesabının başındaki kişinin kimli... Bakırköy Başsavcıvekiliğine getirilen Okan Özsoy’un tamamladığı dosyada Fuat Avni ekibi detaylı şekile anlatıldı. AKP'nin yayın organlarından Star'ın haberine göre, istihbarat paylaşımı kapsamında FBI hesabı yöneten...

Bakırköy Başsavcıvekiliğine getirilen Okan Özsoy’un tamamladığı dosyada Fuat Avni ekibi detaylı şekile anlatıldı. AKP'nin yayın organlarından Star'ın haberine göre, istihbarat paylaşımı kapsamında FBI hesabı yöneten kişinin ABD’de yaşayan Aydoğan Vatandaş olduğu bilgisini verdi. Hesabı ilk kuran ve bir süre yöneten Sait Sefa’dan sonra görevi üstlendiği ileri sürüldü.

İstihbarat Daire Başkanlığı'yla beraber yapılan teknik araştırma neticesinde hesabın gerçekten de Aydoğan Vatandaş tarafından kullanıldığı ve zaman zaman Türkiye’ye gelip gittiği ve söz konusu hesabı burada da kullandığı belirledi. Cihan Haber Ajansı New York temsilcisi ve Today's Zaman eski yazarı Aydoğan Vatandaş Twitter üzerinde ''fuat avni’ mahlası ile @fuatavni @fuatavnifuat @fuat avni_f @fuataliavni kullanıcı adlı hesapları yönettiği, Türkiye’ye giriş yaptığı tarihlerde ise doruk.net iletişim tarafından internet hizmeti sunulan ''WiSpotter’ isimli platform üzerinden Twitter erişimi sağladığı ve paylaşımlar yaptığı belirlendi.

Bu zamana kadar Fuat Avni olarak isimleri gündeme gelen ve aralarından Emre Uslu, Akif Mustafa Koçyiğit gibi isimlerin aslında Fuat Avni’ye bilgi ve istihbarat aktarımı yapan kişiler olduğu ileri sürüldü.

Fuat Avni'den sonra yeni fenomen: 'Kısa Seyfi' Ahmet Davutoğlu mu?

Yıllardır kim olduğu anlaşılmaya çalışılan Twitter fenomeni Fuat Avni’ye bilgi sızdırdığı öne sürülen bir başbakanlık çalışanının darbe girişimi kapsamında gözaltına alınmasıyla ''gizem’ alevlendi.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre darbe girişiminin ardından başlayan tasfiyeler kapsamında, daha önce örgüt üyesi olduğu şüphesiyle pasif göreve alınan Başbakanlık Uzmanı Akif Mustafa Koçyiğitdün Fethullah Gülen Cemaati’ne bilgi sızdırdığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

Ardından Milliyet muhabiri Tolga Şardan, dün gece başbakanlık ek binasında bir operasyon düzenlendiğini ve İstihbarat Daire Başkanlığı Bilgi İşlem Merkezi’nde görevli 10 mühendisin gözaltına alındığını aktardı. Şardan, gözaltıların 17/25 Aralık operasyonlarının ardından bürokrasi, emniyet ve yargıda birçok devlet kurumunda yapılan operasyonları önceden tahmin ederek fenomen haline gelen hesabın yönetimiyle ilgili olabileceğini kaydetti.

Bu bilgilerin ardından bir anda ''fuatavni’nin yakalandığına dair iddialar ortaya atılmaya başladı.

Gelişmelerin ardından Fuat Avni hesabından "Yine mi yakaladınız beni?" paylaşımı yapıldı.

h-052.jpg

''Fuat Avni’ hesabıyla ilgili ilk kez ismi gündeme gelen Mustafa Koçyiğit gizemini korurken, Twitter’da Koçyiğit’in ağabeyi olduğunu iddia eden ve aynı isimle açılmış bir hesap yeni iddialar ortaya atmaya başladı.

Mustafa'nın abisiyim. Bu gözaltı kararı kesinkes saçmalıktır. O, defaaten Fuat Avni'nin kimler olduğunu bildirmiştir. Kurban yaptınız siz!

Hesabın Koçyiğit’in ağabeyi tarafından yönetilip yönetilmediği bilinmiyor, ancak hesaptan Koçyiğit’in ''Fuat Avni’yi tanıdığı, yetkilileri bu konuda defalarca uyardığı, bildikleri yüzünden ''kurban edildiği’ öne sürüldü.

"Sonun elimden olacak. Bizi kurban edemeyeceksin Kısa Seyfi" mesajı ile sosyal medyanın gündemine oturan Koçyiğit 'Kısa Seyfi'nin Ahmet Davutoğlu olduğunu iddia etti.

Son olarak hesaptan 'Bülent Arınç, Sadullah Ergin ve Hüseyin Çelik gözaltına alınacak.' denildi.

?

"'Fuat Avni hesabının başındaki kişinin kimliği belli oldu' iddiası" haberi, 22 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 22 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan 'Fuat Avni hesabının başındaki kişinin kimliği belli oldu' iddiası haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Fuat Avni hesabının başındaki kişinin kimliği belli oldu' iddiası 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:25 Sürücünün yükü artıyor: Kaza yapan da yapmayan da ödeyecek!
  2. 03:22 Haftalık güzellik bakımı: Kına ve sirke
  3. 03:20 Meteorolojiden fırtına uyarısı: Bu gece başlıyor!
  4. 03:17 20 Nı̇san 2024 günlük burç yorumu
  5. 03:14 Aksaray ve Konya arası kaç kilometre?
  6. 03:11 Antalya ve Alanya arası kaç kilometre?
  7. 03:07 Bu burç 2024 yılında büyük finansal kazançlar elde edecek!
  8. 03:04 Akrep burcu erkeği özellikleri nelerdir?
  9. 02:23 Trump mahkemede uyuya kaldı: Bu durum ona zarar verebilir
  10. 02:02 Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden biri iflasını açıkladı ve şirket hızla satışa çıkarıldı
  11. 01:57 IFacebook ve MSN'de bulunan nostaljik bir özellik Instagram'a geliyor!
  12. 01:51 Google haritalar, elektrikli araç sahiplerine güzel haber: Sürücüleri sevindirecek özellik geliyor
  13. 01:47 Jeep'in TOFAŞ hamlesi Türkleri heyecanlandırdı: Düşük fiyatlara hazır olun!
  14. 01:42 Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye bir kredi daha geldi
  15. 01:40 CHP'li Durmaz'dan Tokat açıklaması: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  16. 01:33 Mobil tabanlı birinci şahıs nişancı oyunu artık bilgisayarlara geliyor!
  17. 01:22 AK Parti'de ıstakozun ardından Rolex krizi gündemde
  18. 01:22 Hamas ve İslami Cihad, Filistinlilere İsrail askerlerine karşı mücadele çağrısı yaptı
  19. 01:22 Zeybekci'den İsrail açıklaması: "Bebek katliamını kınıyoruz ama ticaret anlaşmamız var"
  20. 01:16 CHP'li Durmaz açıkladı: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
Gündem Haberleri