Furkan Eroğlu Kimdir? O, Marka Adam!

Furkan Eroğlu Kimdir? O, Marka Adam!

Furkan Eroğlu Kimdir? O, Marka Adam! Üstat Furkan Eroğlu, Marka Adam Furkan Eroğlu; bir müzikolog, marka ve itibar yönetmeni.

Sosyal medya hesabından “Başarısızlık bir sonuç değildir” diyerek bireysel motivasyonunuz düştüğünde sizi tekrar hayata bağlayacak kitlelere etkileyen bir yol gösterici.

 

Ulusal ve uluslararası markaların, marka yöneticilerinin akıl hocalığını yapan itibar çalışmalarını yöneten ürettiği fikir ve sanat eserlerine ithafen deha ve üstat olarak adlandırılan Furkan Eroğlu kimdir?

 

Furkan Eroğlu, 1989 yılında Ankara’da dünyaya gelmiştir. Müziğe ve sanata dair özel yetenekleri küçük yaşlarda çevresi tarafından çok dikkat çekmiştir. Çocuk yaştaki fikirleriyle dahi sözü dinlenen bir birey olmuş, öğretmenlerinin ve arkadaşlarının sevgisini kazanmıştır. 2006 yılında Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın özel yetenek sınavını kazanarak Temel Bilimler bölümünde lisans eğitimine başlamıştır. Müzik yapımları üretmiş, bestecilik ve prodüktörlük yapmış çok erken yaşta tüm prodüksiyonunu kendisinin yaptığı şarkı ve video klipleriyle bir şöhret yaşamıştır.

 

Hedef kitlelere yönelik müzikal, görsel ve işitsel eserler üretmiş, endüstriyel projelere fikir ve sanat eserleri kazandırmıştır. Genç yaşta kaleme aldığı kendi biyografisi, 2006 yılından itibaren kaleme alınan diğer sanatçı biyografilerine bir ön ayak oluşturmuş ve genç yaşta metin yazarlarının gizli saklı örnek aldığı bir fikir adamı olmuştur.

 

Yapım yönetmenliği ve prodüktörlük yaptığı müzik endüstrisine dair yapımların tüm görsel ve işitsel materyallerini kendi tasarlamıştır. 2010 yılı itibariyle fikir ve sanat eseri çalışmalarına İstanbul’da devam etmiştir. Bu yıllarda hedef kitlelere özel olarak üretilen reklam, tanıtım vb. ulusal çalışmalarda iletişim stratejisi ve markalaşma üzerine yönetmenlikler yapmıştır.

 

Outcry of the Ottoman adlı enstrümantal albümü 2011 yılında çıkarmış ve albüm dünya genelinde büyük bir başarı elde etmiştir. Teknoloji lideri Apple’ın iTunes isimli müzik mağazasında dünya listelerine girmiştir. Albümün hedef kitlelere ulaşması noktasındaki tüm strateji planlaması, görsel ve işitsel materyallerin yönetmenliğini de kendisi yürütmüştür.

 

Lisans eğitimini tamamladıktan sonra, Halk Bilimi alanında yüksek lisans eğitimine başlamıştır. Aynı yıllarda yayınladığı Sokak Sanata Dahil, Maidens Tower, War of the Sultan gibi müzik yapımlarıyla dijital müzik endüstrisinin öncüleri arasında yer almıştır.

 

2013-2014 yıllarında Marmara bölgesi merkezli bölgesel markaların marka ve itibar yönetmenliğini yürütmüştür. Kurumsallaşma ve markalaşma çalışmalarına Halk Bilimi sahasındaki master eğitimi döneminde daha çok ağırlık vermiş ve itibar çalışmalarının aranan akıl hocalarından olmuştur.

 

2014 yılından itibaren, Halka nasıl ulaşılır? Halkın gözünde nasıl itibar kazanılır? Halkın gözünde nasıl marka olunur? Gibi endüstriyel sorunların çözüm anahtarı olan fikirleri üreten kişi olarak anılmaya başlamıştır.

 

Halk Bilimi alanındaki master eğitimini tamamlayıp “Master of Arts” ünvanını alan Furkan Eroğlu takip eden 2015 yılında tüm yapımını üstlenerek çıkardığı “Saçama Sapan” isimli yapımla dünyanın en çok hit elde eden yapımlarından birisine imza atmıştır. Marka, İtibar yönetmenliği ve sanat üstatlığını birleştirdiği bu yapımla adını milyonlarca insana duyurmuştur.

 

Kişisel ve Kurumsal İmaj, İtibar Yönetimi, Markalaşma, Hedef Kitle Analizi, Müzik ve Teknoloji, Bestecilik vb. başlıklı workshop ve seminerler ile ülkenin çeşitli şehirlerinde eğitimler vermiştir. Üniversitelerde bilişim teknolojisi, bestecilik, müzikoloji, pedagoji derslerinin eğitmenliğini yapmıştır.

 

Akademik kariyerinin yanında endüstri içerisindeki global markalara marka ismi, marka sloganı, marka metinleri yaratmış, yol göstericilik etmiştir. Ulusal markalarımızın uluslararası kurumsallaşma ve markalaşma çalışmalarını yürütmüştür.

 

Evli ve 1 çocuk babası olan Furkan Eroğlu’nun üye olduğu MSG kısaltmalı Musıki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği’nde 200’ün üzerinde eseri korunmaktadır.

 

Markalaşma ve İtibar Yönetimi üzerine verdiği seminerlerin yanı sıra kendi sosyal medya hesabı üzerinden zaman zaman kendine ait kült olmuş yol gösterici öğretiler yayınlamakta ve yüzbinlerce sosyal medya kullanıcısının ufkunu açmaktadır.

 

İşte o markalaşma sırlarından bazıları şunlar;

 

“Başarmak için çok vaktin var, yola çıkmak içinse hiç vaktin yok! Furkan Eroğlu…”

 

“Gerçek bir marka olmak için ‘markaymış gibi gözükmek’ yetmez. Biliyorsunuz ışık oyunları sadece cücenin gölgesini büyütür… Furkan Eroğlu…”

 

“Yeteneklerinize odaklanan, onlara ve kendinize kıymet verin, çünkü size gösterilecek saygıyı her zaman siz belirleyeceksiniz! Furkan Eroğlu…”

 

“Unutmayın şu anda siz hayalleriniz için harekete geçmezseniz, bunu sizin yerinize kimse yapmayacak! Furkan Eroğlu…”

 

“Başarısızlığın bir sonuç olmadığını unutmayın, tekrar ayağa kalkmazsanız bunu sonuç olarak siz kabul etmiş olursunuz! Furkan Eroğlu…”

 

“İkna teknikleri vb. kitaplardaki şarlatanlıkları uygulayarak gerçek bir marka olamazsınız! Sizi özel kılan bir iletişim biçiminiz olmalı, size has, size özgü… Furkan Eroğlu…”

 

“Gerçek markalar sadece vaat satmaz, vaatlerini gerçekleştirir. Bu, nitelikli ve gerçek bir marka yaratmanız için elzemdir… Furkan Eroğlu…”

"Furkan Eroğlu Kimdir? O, Marka Adam!" haberi, 10 Ağustos 2021 tarihinde yazılmıştır. 10 Ağustos 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Furkan Eroğlu Kimdir? O, Marka Adam! haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Furkan Eroğlu Kimdir? O, Marka Adam! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Gündem Haberleri