Ali Kaya Soysal
Ali Kaya Soysal - Futbolun cilvesi

Futbolun cilvesi

Hemen belirtmeliyim ki, Beşiktaş bu sezon en iyi futbolunu sahaya yansıttı, hemde Premier Ligi geçen sezon 7. bitiren takımına karşı, bu benim futbol anlayışıma göre önemli bir referanstır.

Beşiktaş, maça son lig karşılaşmasının ilk 11'ine göre 6 değişiklikle başladı, bana göre bu konu rotasyon değildir, Abdullah Avcı'nın halen arayış içinde olduğunun kanıtıdır...Avcı, ısınmada rahatsızlanan N'koubou'nun yerine Caner'i aldı kadroya, üstelik sol kanat oyuncusu olarak,doğru da yaptı.

İlk 15 dakikadaki kontrollü oyundan sonra, siyah-beyazlılar maçın dümenini eline aldı, daha çok topa sahip oldu. Beşiktaş'ın ilk 45 dakika da 4 net pozisyonu var, Wolverhampton Wanderers'ın ise 0. Özellikle fizik gücü kuvvetli İngiliz takımına karşı sergilenen bu üstünlük takdire layıktı..

27'de hesapta olmayan ikinci sakatlık yaşandı ve Güven'in yerine Umut Nayır oyuna dahil oldu. Bu arada Umut çok iyi bir kumaş, tek eksiği tecrübe, buda oynayarak kazanılır. Bu dakikadan sonra Beşiktaş 29,33, 42 ve 43 de gole çok yaklaştı, ama bir türlü beceremedi...İlk devre tek eksiklik ceza alanına yapılamayan derin paslardı..

Wolves ise sağ kanatta White, solda Neto ile kontra aradı; ancak Beşiktaş'ın savunma dörtlüsünün yerinde pozisyon almasıyla karşılaştı, tek pozisyona giremedi..

İkinci yarıya Wolves Neto'nun yerine Traure'yi aldı ve White'ı sol kanata yolladı..

Beşiktaş dakikalar geçtikçe baskısını arttırdı, takım oyunu, yardımlaşma, mücadele üst seviyeye çıktı; Lens bile olumluydu, çıkarken ıslıklanmayı hiç hak etmedi.

66.dakikada Wolves'in ilk şutunu Karius harika çıkardı. 68 ve 72'de Kaptan Vida'nın iki kafa şutu eğer filelerle buluşmadıysa bunun tek açıklaması vardı; şanssızlık..

Oyunun net üstün tarafı Beşiktaş iken ve farklı kazanacağı bir 90 dakikayı 90+3 de bir karambol golüyle bitirmesi başlığımın ana nedenidir..

Fakat skor yazarlığını bir tarafa bırakıp maçın tamamını değerlendirmem gerekirse Beşiktaş rakibinin kalitesini göz önünde  tutarsak sezonun en iyi futbolunu oynadı ve ilerisi için umut verdi..

Ancak olağanüstü seçim kararı, ödenemeyen maaşlar takımı olumsuz etkileyecek, bu kaçınılmaz ne yazık ki..

Toplam 1686 defa okunmuştur.

Ali Kaya Soysal diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.