Gaffar Okkan Davası Sanığı Ali Bilmez, HÜDA PAR'dan Bismil Belediye Başkanlığına Aday Oldu

Gaffar Okkan Davası Sanığı Ali Bilmez, HÜDA PAR'dan Bismil Belediye Başkanlığına Aday Oldu

Gaffar Okkan Davası Sanığı Ali Bilmez, HÜDA ... Gaffar Okkan davası sanığı Ali Bilmez, HÜDA PAR'ın Bismil belediye başkan adayı olarak gösterildi. Hapis cezası istemiyle yargılanan Ali Bilmez 'in siyasi kariyeri ve adaylık süreci merak konusu.

Diyarbakır Bismil belediye başkan adaylığı için HÜDA PAR tarafından belirlenen isim, geçmişte Gaffar Okkan cinayeti davasında Hizbullah üyeliğiyle suçlanan Ali Bilmez oldu. Bilmez, 24 Ocak 2001 tarihinde Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ın şehit edilmesi davasında Hizbullah üyeliği iddiasıyla 15 yıl hapis cezasına çarptırılma talebiyle tutuklu yargılanmıştı.

ali-bilmez.jpg

HÜDA PAR, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Siirt belediyeleri için belirlediği adayları duyurdu. Diyarbakır Bismil'de yarışacak isim Ali Bilmez oldu. Gaffar Okkan cinayeti davasında adı geçen Bilmez, Hizbullah üyeliği nedeniyle 15 yıl hapis cezası istemiyle yargılanmıştı. İddianamede, diğer sanıklarla birlikte Bilmez'e de TCK'nın ilgili maddeleri çerçevesinde cezai yaptırımlar talep edilmişti. Fakat TCK’da yapılan değişiklikler sebebiyle Okkan cinayeti sanıklarından Ali Bilmez mahkeme tarafından tutuklu kaldığı süre göz önüne alınarak serbest bırakılmıştı.

ali-bilmez-2.webp

ALİ GAFFAR OKKAN "GAFFAR BABA"

24 Ocak 2001 tarihinde, Diyarbakır'ın Şehitlik semtinde, o dönem Diyarbakır Emniyet Müdürü olarak görev yapan Gaffar Okkan'a silahlı bir saldırı gerçekleşti. Emniyet Müdürü, Valilik binasına gitmek üzere kullanılan araç, Şehitlik semtinde pusuya düşürülerek saldırıya uğradı. Bu saldırı sonucunda Gaffar Okkan ile birlikte beş polis memuru hayatını kaybetti.

arac.webp

Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, törende yaptığı kısa konuşmada, Gaffar Okkan'ın kentte yardımseverliğiyle bilinen bir isim olduğunu ve halkın ona "Gaffar baba" diye hitap ettiğini vurguladı. Aşkın, Okkan'ın Diyarbakır'a duyduğu sevgiyi ve onun unutulmazlığını vurgulayarak, "Çünkü o bu kenti çok seviyordu" dedi.

Ali Gaffar Okkan'ın biyografisine göz attığımızda, 1952 yılında Sakarya'nın Hendek ilçesinde doğduğunu, Polis Koleji ve Polis Akademisi mezunu olarak görevine başladığını görüyoruz.

İzmir, Şanlıurfa, Eskişehir, Kars gibi şehirlerde görev aldıktan sonra 1997 yılında Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne atandı. Olağanüstü halin sürdüğü dönemde göreve başlayan Okkan, kısa sürede halkın sevgisini kazandı. Onun döneminde Diyarbakır'da kadın polislerin sokaklarda görev alması, devriye araçlarında kadın polislerin de görev alabilmesi gibi önemli değişikliklere imza attı. Ayrıca, bölgede Hizbullah örgütüne yönelik operasyonlarda etkili bir rol oynadı.

huseyin-velioglu.webp

Okkan'ın 2000 yılında örgüt lideri Hüseyin Velioğlu'nun operasyonunda adının geçmesi ve suikaste uğraması, Diyarbakır halkında derin bir üzüntü yarattı. Cenaze gününde şehir genelinde birçok esnaf kepenk kapattı, binlerce insanın katıldığı protesto yürüyüşleri düzenlendi. Diyarbakırspor taraftarları da Okkan'ın suikasta kurban gitmesi üzerine cenazesine katıldı. Onun anısına bir marş dahi yapıldı.

 

"Gaffar Okkan Davası Sanığı Ali Bilmez, HÜDA PAR'dan Bismil Belediye Başkanlığına Aday Oldu" haberi, 13 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. 13 Ocak 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Gaffar Okkan Davası Sanığı Ali Bilmez, HÜDA PAR'dan Bismil Belediye Başkanlığına Aday Oldu haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Gaffar Okkan Davası Sanığı Ali Bilmez, HÜDA PAR'dan Bismil Belediye Başkanlığına Aday Oldu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
(1) Yorum
SON HABERLER
  1. 11:00 Demet Akalın, Zuhal Topal ile ilgili yıllar sonra itirafta bulundu
  2. 10:38 Nico Hulkenberg: Audi için yarışmak özel olacak
  3. 10:24 4 askeri görmek herkesin harcı, 5. askeri bulmak ise üstün zeka ister: Sadece 9 saniyeniz var
  4. 10:20 Sevgililerin tartışması kanlı bitti! Kadın, erkeği bıçaklayarak öldürdü
  5. 09:59 Sabah yazarı Okan Müderrisoğlu: AK Parti'de Erdoğan-Özel görüşmesinden kaygı duyanlar var
  6. 09:52 Türkiye kişi başı gelirde alt ligde
  7. 09:48 Mersin'de 450 milyonluk yasa dışı bahis operasyonu
  8. 09:38 Canlı yayında gözaltı: Kızlarını 100 bin TL'ye sattılar
  9. 09:31 Dev banka iflas etti, kapatıldı: İflasın maliyetini 667 milyon dolar
  10. 09:25 Euroleague'in deneyimli hakemi hırsızlık yaparken yakalandı
  11. 09:21 İYİ Parti'de kurultay günü: Salona seyirci alınmıyor
  12. 09:15 Erdoğan ile görüşmede ne konuşacak: Özgür Özel açıkladı
  13. 08:57 Hastaneye 5 yıl boyunca fazla fatura kesmişler
  14. 08:54 MEB’in hazırladığı yeni müfredatta “Atatürk ve Cumhuriyet” seyreltildi
  15. 08:47 Bursa'da üretilecek: Yeni Renault Duster tanıtıldı
  16. 08:42 Şevket Çoruh güzel haberi fotoğrafla duyurdu
  17. 08:36 Gonca Vuslateri anne oldu: Bakın kızına hangi ismi verdi
  18. 08:29 Mahmut Tanal, bakanlık önünde eylem başlattı
  19. 08:26 Real Madrid, Arda Güler'in golü ile kazandı
  20. 08:22 Bakan Yerlikaya duyurdu: 321 zehir taciri yakalandı
Gündem Haberleri