Galatasaray ’10’ numarasını buldu! İşte 'Aslan’ın yeni maestrosu…

Galatasaray ’10’ numarasını buldu! İşte 'Aslan’ın yeni maestrosu…

Galatasaray ’10’ numarasını buldu! İşte 'Asl... İlk yarıda istenilenin çok gerisinde kalan Galatasaray'da transfer çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Kötü gidişat sonrasında ara transfer ...

İlk yarıda istenilenin çok gerisinde kalan Galatasaray'da transfer çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Kötü gidişat sonrasında ara transfer dönemini işaret eden Terim'in takımdan gönderilmesini istediği oyuncuların listesi de yavaş yavaş netleşiyor. Bu isimler arasında yer alan Belhanda'dan boşalacak 10 numara mevki için arayışlarını hızlandıran sarı-kırmızılılarda yıldız bir isim gündemde.

Süper Lig'in ilk yarısında sona gelinirken, ilk devrenin sonunda bekleneni veremeyen Galatasaray transfer çalışmalarına tam gaz devam ediyor. Takıma yeni katılacak isimlerin yanı sıra gönderilecek isimler de yavaş yavaş netleşmeye başladı. Tecrübeli çalıştırıcı Fatih Terim'in idmanda gösterdiği disiplinsiz davranışlar sebebiyle kadro dışı bıraktığı Fransız futbolcu Nzonzi'nin yanı sıra Mariano, Emre Mor'un da takımdan gönderileceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Sarı-kırmızılıların 2017/18 sezonunda 9,50 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Dinamo Kiev'den kadrosun kattığı Belhanda'da bu sezon gerek gösterdiği performans gerekse sarı-kırmızılı taraftarlarla yaşadığı problemler nedeniyle takımdan gönderileceği kesinleşen isimler arasında. Faslı futbolcunun takımdan gönderilecek olması Galatasaraylı kurmayları devre arasında '10' numara transferi arayışı için harekete geçirmişti. 4 Ocak'ta başlayacak ara transfer dönemi öncesi görüşme yapacağı adayların listesini belirleyen G.Saray yönetimi, 10 numara konusunda da görüşmelerini hızlandırdı.

Sarı-kırmızılılar geçtiğimiz transfer dönemlerinde ismi gündeme gelen Çin takımı Jiangsu Suning'in başarılı yıldızı Alex Teixeira'nın peşine düştü. Belhanda'ya gelecek teklifleri değerlendirmeye alacak olan G.Saraylı idarecilerin oyuncuyla menajerler vasıtasıyla irtibata geçip cevap beklediği öne sürüldü. Kulübü ile gelecek yılın Aralık sonuna kadar sözleşmesi bulunan 29 yaşındaki Brezilyalı oyuncu Çin kulübünden önce S.Donetsk takımında da görev almıştı.

Bu sezon Çin Ligi'nde 18 kez fileleri sarsan başarılı isim son 4 sezondur Jiangsu Suning ekibinde ter döküyor. Galatasaray'ın kiralık formülünü masaya yatıracağı gelen haberler arasında. Yıllık 12 milyon euro kazanan oyuncunun maaşında indirime gitmeye de hazır olduğu iddia edildi.

İSTİKRAR ABİDESİ

4 sezondur Çin kulübü Jiangsu Suning'de forma giyen Alex Teixeira gittiği takımlarda uzun süreli mukavele imzalaması ile biliniyor. Yıldız isim daha önce de Ukrayna ekibi S.Donetsk'te tam 6 sezon görev almıştı.

GEÇEN YIL 13 GOL ATTI

G.Saray'ın transfer listesindeki Teixeria geçen yıl Çin ekibiyle çıktığı 18 lig maçında 13 gol kaydetmişti. Yıldız isim bu süreçte ayrıca 3 asist yapmıştı.

ALEX TEIXEIRA KİMDİR?

Tam adı Alex Teixeira Santos olan Brezilyalı futbolcu, 6 Ocak 1990 tarihinde dünyaya geldi. Futbol hayatına Vasco da Gama'da başlayan Teixeira, orta sahada görev yapıyor. Brezilya'da gösterdiği performansla transferin gözdesi olan başarılı oyuncu, 2010 yılında Türk futbolseverlerin yakından tanıdığı teknik direktör Mircea Lucescu'nun isteğiyle 6 milyon Euro karşılığında Ukrayna ekibi Shakhtar'a transfer oldu.

Ukrayna'da 212 maça çıkan ve rakip filelere 70 gol bırakan Teixeira, bu performansıyla dev kulüpleri peşine taktı. Yıldızı parladıktan sonra adı Avrupa devleriyle de anılan Brezilyalı futbolcu ise sürpriz bir şekilde tercihini Uzakdoğu'dan yana kullandı ve 5 Şubat 2016'da tam 50 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Jiangsu Suning'e transfer oldu.

Ukrayna'da 212 maça çıkan ve rakip filelere 70 gol bırakan Teixeira, bu performansıyla dev kulüpleri peşine taktı. Yıldızı parladıktan sonra adı Avrupa devleriyle de anılan Brezilyalı futbolcu ise sürpriz bir şekilde tercihini Uzakdoğu'dan yana kullandı ve 5 Şubat 2016'da tam 50 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Jiangsu Suning'e transfer oldu.

Yıldız 10 numara, Guangzhou Evergrande tarafından bonservisine 42 milyon Euro ödenen Kolombiyalı Jackson Martinez'i geride bırakarak ara transfer döneminin en pahalı futbolcusu olmuştu. 29 yaşında ve 1.74 metre boyundaki Alex Teixeira, ofansif orta saha olarak görev yapıyor. Gerektiğinde kanatlarda da oynayabilen Brezilyalı futbolcu, gol noktalarında bir santrafor kadar etkili. Bu sezon Çin'de 31 maça çıkan yıldız oyuncu, 18 gol, 8 asist üretti. Jiangsu Suning 2020 yılının Aralık ayına kadar sözleşmesi bulunan Teixeira'nın piyasa değeri ise 17 milyon Euro.

"Galatasaray ’10’ numarasını buldu! İşte 'Aslan’ın yeni maestrosu…" haberi, 27 Aralık 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Galatasaray ’10’ numarasını buldu! İşte 'Aslan’ın yeni maestrosu… haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Galatasaray ’10’ numarasını buldu! İşte 'Aslan’ın yeni maestrosu… 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:26 Trabzonspor'dan Salih Uçan ve Oliver Torres Hakkında O Açıklama Geldi!
  2. 19:19 Fenerbahçe'nin THY Avrupa Ligi play-off'unda Monaco ile karşılaşmaları belli oldu!
  3. 18:56 Piyasalarda Dalgalı Seyir: BIST 100 Düşüşle Kapanış Yaptı, Bankacılık Endeksi Arttı
  4. 18:51 TCMB'den Piyasa Düzenlemesi: Menkul Kıymet Tesis Oranı %1'e İndiriliyor
  5. 18:44 Sağlıklı ve Lezzetli Atıştırmalık: Pratik Hurma Topları Tarifi
  6. 18:37 Rönesans Rezidans Faciası: Müteahhidin Çarpıcı Savunması 'Bina Yan Yattı, Çökme Olmadı'
  7. 18:31 Tokat'ta meydana gelen 5.6 büyüklüğünde deprem
  8. 18:26 Arsenal, Ferdi Kadıoğlu'nu Gözlemlemek İçin İstanbul'a Gözlemci Gönderdi
  9. 18:20 Web Bağlantısı Sorunlarına Hızlı Çözümler: İnternet Deneyiminizi İyileştirin!
  10. 18:14 Senatör Nelson: Çin'in Gizli Uzay Programları ABD'yi Uyandırmalı
  11. 18:09 İran Komutanı: İsrail'in Nükleer Tesise Saldırı Tehdidi, Politika Değişikliğine Neden Olabilir
  12. 17:59 Domateslerin Uzun Süre Taze Kalması İçin Pratik Yöntemler
  13. 17:52 Antalya'daki Teleferik Kazası: Tutuklu Belediye Yetkililerinin İtirazı Reddedildi
  14. 17:37 İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF Başkanlığına adayı oldu!
  15. 17:32 Denizlispor’da sezon kapandı! Bekir Turaç Böke'den Haber!
  16. 17:28 İsrail'den İran'a karşı "diplomatik atak" geldi!
  17. 17:24 Ronald Araujo'dan İlkay Gündoğan'ın O Sözlerine Hemen Cevap Geldi!
  18. 17:20 Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder açıklamalar yaptı! “Hata lüksümüz yok”
  19. 17:12 Trabzonspor'da O Futbolcuyla Yollar Ayrılacak!
  20. 17:10 Et ve Süt Kurumu'ndan Büyük Zam: Yüzde 25 Artış!
Haberleri