Galatasaray'da başkanlık yarışı: Dursun Özbek, projelerini açıkladı

Galatasaray'da başkanlık yarışı: Dursun Özbek, projelerini açıkladı

Galatasaray'da başkanlık yarışı: Dursun Özbe... Galatasaray Spor Kulübü'nde başkanlığa aday olan Dursun Özbek, düzenlenen lansmanla camiaya hedeflerini ve projelerini aktardı.

Galatasaray Spor Kulübü'nde başkanlığa aday olan Dursun Özbek, düzenlenen lansmanla camiaya hedeflerini ve projelerini aktardı. Zorlu Gösteri Merkezi'nde gerçekleşen lansmanda Özbek'e Erden Timur da eşlik etti.

Dursun Özbek ve ekibi, mevcut sorunların çözümü için 11 proje hazırladı. Dursun Özbek; Ada, Altyapı Reformu, Gelecek Vizyonu Projeleri, Florya, Colombus, Mecidiyeköy, Riva, Kemerburgaz, Spor Salonu, Tesisleşme Reformu, Hasnun Galip, yeni araziler gibi konuları kapsayan, bağımsız denetim şirketleri tarafından da incelenmiş ve rapora bağlanmış tüm projeleriyle kulübe dört yıl içerisinde 9,5 milyar TL'lik gelir sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

DURSUN ÖZBEK'İN PROJELERİ

Ada: Finansmanı Yönetim Kurulu tarafından karşılanacak olan Galatasaray Adası kısa sürede sosyal tesis olarak üyelerin kullanımına açılacak.

Florya Konut Projesi: Florya'daki Emlak Konut'a ait 40 dönümlük arazinin satın alınarak, iki parselde toplam 63 dönümlük arsa ve 97.000 m2'lik inşaat alanında konut projesi geliştirilecek.

Colombus: Cemal Özgörkey'in vizyonu ve ekip arkadaşları ile geliştirilen bu projenin detayları haftaya açıklanacak.

Mecidiyeköy Binası: Binayı artan konut fiyatları ile diğer alternatiflere göre getirisi daha yüksek olan rezidans olarak geliştirmek hedefleniyor.

Riva: Halihazırda başarıyla devam eden projede bir değişiklik yapmadan ve beklenen gelirlerin herhangi bir şekilde kırdırılmadan 2022, 2023, 2024 ve 2025'te tahsil edilmesi ve orijinal projede olmayan ilave 200 dönüm orman arazisi için gereken izinlerin alınarak ilave konut inşaatına başlanılması planlanıyor.

Kemerburgaz Tesisi: Stadyuma 10 dakika mesafede A Takım ve altyapı için altı nizamı sahalı modern tesisler tamamlanacak ve bir otel projesi yapılacak.

Spor Salonu: Çok amaçlı spor salonunun inşaatı bitirilecek ve perakende, etkinlik ve eğlence kullanımlarıyla gelir getirici hale getirilecek.

Hasnun Galip: Üyelerin kullanımına açık bir lokal, kulübe ve Galatasaray Lisesi'ne hizmet verecek konaklama tesisi yapılacak.

Yeni Arazi Alımı: Gayrimenkul projelerinden elde edilecek gelirlerin bir kısmı, oluşturulacak Yeni Gayrimenkul Kazandırma Fonu ile arazi ve arsa alımına yönlendirilecek, gerekli çalışmaların yapılarak ileriki yıllarda değer artışlarından Galatasaray'a fayda sağlanacak.

GS Future (Dijital): Çocukluk Aşkımsın - Online Müze, Ömürlük Kombinem - Ali Sami Yen Stadyumu'nun 3D şekilde basılması sağlanacak ve ömürlük koltuk kombineleri satılacak. Augmented Reality kullanarak herkese kendi Ali Sami Yen Stadyumu üzerinden 3 boyutlu olarak tarihi maçlar canlandırılacak.

"BANKALAR BİRLİĞİ ANLAŞMASINDAN ÇIKMAYI HEDEFLİYORUZ"

Gelecek 10 yılı planlayarak yola çıktıklarını belirten Dursun Özbek, "Türkiye ve dünyadaki makroekonomik şartlar, daralan futbol ekonomisi ve imzalandığı zaman bir gereklilik olan, ancak ağır koşulları da beraberinde getiren Bankalar Birliği anlaşması ile Galatasaray mali bağımsızlığını kaybetmiştir. Mali bağımsızlık olmadan sürdürülebilir sportif başarı beklenemez. Galatasarayımızın mali bağımsızlığına kavuşması ve bugünkü düşük faiz oranlarında bile kulübe yük olan faiz sarmalından kurtulması için değer yaratıcı projelerden gelecek gelirler ile konsolide 2,6 milyar TL'lik finansal borcu eritmeyi ve kulübü Bankalar Birliği anlaşmasından bir an önce çıkarmayı hedefliyoruz. Detaylıca çalışılmış, fizibilite raporları bağımsız kuruluşlarca hazırlanmış projelerimizden 2026 sonuna kadar yaklaşık 9,5 milyar TL net nakit akışı öngörüyoruz" ifadelerini kullandı.

"CUMHURİYET'İN 100'ÜNCÜ YILINDA ŞAMPİYONLUK İSTİYORUZ"

Sportif başarıyı daha ileriye taşıyacaklarını vurgulayan Özbek, "Bu projelerden gelecek gelirler ile finansal borçlar ve işlemekte olan faizler kapatılacak, uzun yıllardır gerçekleşemeyen tesisleşme reformu yapılacak, geriye kalan yaklaşık 6,1 milyar TL de Galatasaray'ın geleceğini teminat altına almak üzere Genel Kurul tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde işleyecek fonlara aktarılacaktır. Hedefimiz ana faaliyetimiz olan futbolda ve diğer branşlarda kesinlikle küçülmeden, takıma gerekli takviyeleri yaparak özellikle Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100'üncü yılında şampiyonluklar elde etmektir" diye konuştu.

"DEĞERİNİ BULMAYAN FUTBOLCUMUZU SATMAYIZ"

Her yerde Galatasaray'ın haklarını savunacaklarını dile getiren Dursun Özbek, "Asla küçülmeyeceğiz, değerini bulmayan hiçbir futbolcuyu satmayacağız. Bütçe disiplininden vazgeçmeyerek heyecanımızı yeniden canlandıracak transferleri yaparak direk şampiyonluğa oynayacak bir kadro kuracağız. Galatasaray'ın haklarını tüm futbol ailesi paydaşları nezdinde koruyacağız. Maksadımızın Türk olmayan takımları da yenmek olduğunu unutmayarak Avrupa'da tekrar başarılı olmayı hedefleyeceğiz. Altyapıdan yetiştirilecek futbolcular ile sürdürülebilir gelir elde etmeyi planlıyoruz" dedi.

'EUROLEAGUE'E WILD CARD İLE KATILMAK İSTİYORUZ'

Galatasaray Spor Kulübü'nde başkanlığa aday olan Dursun Özbek, diğer projelerini şu şekilde sıraladı:

"Erkek basketbolda NEF'in sponsorluğunda yakaladığımız başarılı yapıyı koruyarak FIBA Şampiyonlar Ligi sözleşmesinin bitimi ile Euroleague'e wildcard ile katılabilmek hedefimiz olacak"

"Aynı erkek basketbolda olduğu gibi kadın basketbol, erkek ve kadın voleybolda doğru sponsorlar ile o sponsorun şubenin profesyonelce yönetimine dahil olacağı bir model oluşturacağız"

"Maslak'taki Nevzat Özgörkey Binicilik Tesislerine ilave olarak uluslararası standartlara uygun yeni binicilik tesislerini alınacak arazilerimizin birinde hayata geçireceğiz"

"Galatasaray Adası'nda gerekli tadilat ve inşaatı yaz sezonu sonuna kadar yetiştirmeyi ve kürek takımlarımız için gerekli altyapıyı oluşturmayı planlıyoruz"

"Şampiyon olan sutopu şubemizdeki yapıyı koruyarak devam edeceğiz"

"Ege'de yelken branşımızın 12 ay kamp ve spor okulları için kullanabileceği bir tesis kuracağız"

"Son Genel Kurul'da kararı alınan engelli yüzme branşının oluşumuna destek vereceğiz"

 

- Dursun Özbek'in açıklamaları

- Detaylar

(FOTOĞRAFLI)

"Galatasaray'da başkanlık yarışı: Dursun Özbek, projelerini açıkladı" haberi, 03 Haziran 2022 tarihinde yazılmıştır. 03 Haziran 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Galatasaray'da başkanlık yarışı: Dursun Özbek, projelerini açıkladı haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Galatasaray'da başkanlık yarışı: Dursun Özbek, projelerini açıkladı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:00 Galatasaray'da Kadro Revizyonu: Yeni Sezon için Transfer Hamleleri Başladı
  2. 12:45 İsveçli metal grup In Flames'den İstanbul Konseri!
  3. 12:41 Livakovic'le İsmail Kartal arasında özel görüşme dönüyor!
  4. 12:35 Dejounte Murray'nin son saniye basketi rekora gitti!
  5. 12:20 Tamer Karadağlı'nın Şikayet Ettiği Bina Bakanlık Binası Çıktı!
  6. 11:56 Clinton ile Obama'nın da katıldığı etkinlikte Biden'a Gazze protestosu: "Kendinden utan, Joe Biden"
  7. 11:55 Son Dakika: Eros davasında Başsavcılıktan itiraz!
  8. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  9. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
  10. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  11. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  12. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
  13. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
  14. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
  15. 11:05 Madonna Brezilya'ya Ücretsiz Konser Verecek! Son Konseri Mi?
  16. 11:05 Altın Fiyatları Hareketli: Gram Altın Ne Kadar?
  17. 11:02 Fenerbahçe'nin Eski Yöneticisi'nden şok hamle! Başkanlığa Aday Olacak!
  18. 11:00 Sakarya’da 796 bin 924 Seçmen Oy Kullanacak
  19. 10:54 MediaMarkt Türkiye'de Otomatik Kahve Makineleri Trendini Belirliyor
  20. 10:52 Yunanistan'da 6.0 büyüklüğünde deprem
Spor Haberleri