Galatasaraylı hukukçulardan 'Kayyum' açıklaması

Galatasaraylı hukukçulardan 'Kayyum' açıklaması

Galatasaraylı hukukçulardan 'Kayyum' açıklaması Galatasaraylı Avukatlar ve Hukukçular Derneği Başkanı Oğuzhan Kabasakal kayyum iddialarına ilişkin açıklamada bulundu. Kabasakal, Galatasaray

Galatasaraylı Avukatlar ve Hukukçular Derneği Başkanı Oğuzhan Kabasakal kayyum iddialarına ilişkin açıklamada bulundu. Kabasakal, "Kayyum söylentisi söz konusu değildir. Galatasaray gibi büyük bir camianın kayyuma devredilmesi söz konusu değildir, seçenek bile değildir" ifadelerini kulladı.

Galatasaraylı Avukatlar ve Hukukçular Derneği Başkanı Oğuzhan Kabasakal ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, Türk Telekom Stadyumu önünde bir basın açıklaması yaptı. Başkan Oğuzhan Kabasakal, Galatasaray'da geçtiğimiz cumartesi günü gerçekleşen yıllık olağan genel kurulda, sarı-kırmızılı yönetim için çıkan idari ibrasızlık hakkında açıklamalarda bulundu.

Kabasakal dernek olarak bugüne kadar kulübün menfaatleri doğrultusunda çalıştıklarını ve çalışmaya da devam edeceklerini belirterek, "Bu derneğin kuruluş amacı kulübümüze çıkarları doğrultusunda destek olmaktır. Bu doğrultuda hiçbir zaman şahsi menfaat gütmediğimiz gibi armaya duyduğumuz sevdadan başka bir gayemiz olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır. Herkes tarafından bilinmelidir ki derneğimizin kişilere veya gruplara bağlılığı yoktur. Geçtiğimiz cumartesi günü Galatasaray'ın yıllık mali olağan genel kurulunda yapılan oylama sonucu yönetim kurulumuz mali yönden ibra edilmez ancak her nedense idari yönden ibra edilmemiştir. Futbol takımızın kıran kırana şampiyonluk mücadelesi verirken, CAS davası kazanılmışken, belki de uzun zamandan beri ilk defa kar açıklanmışken, oluşan bu tablo camiamızı endişelendirmiş olup, derneğimiz tarafından da olumlu karşılanmamıştır. Dünyanın hiçbir yerinde görülmemiştir ki seçimle gelmiş bir yönetim henüz bir senesini doldurmadan idari ibrasızlıkla gönderilsin. Yönetimin idari olarak ibra edilmemesini, bırakın spor kamuoyunu, kendi camiamıza dahi izah edemememizin üzüntüsünü yaşıyoruz" diye konuştu.

'KULÜP SON 7 YILDA 5 BAŞKAN GÖRMÜŞTÜR VE BU İSTİKRARSIZLIĞIN GÖSTERGESİDİR'

"Galatasaray Başkanlığı, Galatasaray gibi büyük bir çınarın en üst ve kutsal makamıdır" diyen Oğuzhan Kabasakal, "Bu makamın gündemde olduğu gibi tartışılması, sarsıntıya uğratılması doğrudan kulübümüzün menfaatleri aleyhinedir. Galatasaray çok büyük bir ailenin çatısıdır. Galatasaray Lisesi de kurucu unsurudur. Galatasaray Lisesi de tartışma odağında olmamalıdır. Kulübümüzü lise ile karşı karşıya getirmek abesle iştigaldir. Kulübümüz son 7 yılda 5 başkan görmüştür ve bu istikrarsızlığın göstergesidir. Adnan Polat döneminde Yargıtay, mali ibranın idari ibrayı da kapsadığı hükmüne varmıştır. Genel kurulumuzda alınan bu kararla ilgili iki gün içerisinde bu hukuki süreç başlayacaktır. Bu kritik süreçte camiamıza sağduyu çağrısında bulunuyoruz. Kim unutmamalıdır ki Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Hukuksal süreçlerin takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz" dedi.

KAYYUM AÇIKLAMALARI

Kayyum iddiaları hakkındaki soruya ise başkan Kabasakal, "Muhtemelen sayın başkan tedbir talepli bir dava açacak. 23 Nisan'a kadar da tedbir kararı alması gerekiyor. Eğer bu tedbir kararını alamazsa seçim kararı almak zorunda tüzüğümüz gereği. 23 Mayıs'a kadar da bir seçim yapılması gerekiyor. Mahkemeden alınacak bir tedbir kararıyla birlikte seçime de girebilir. Kayyum söylentisi ise söz konusu değildir. Galatasaray gibi büyük bir camianın kayyuma devredilmesi söz konusu değildir, seçenek bile değildir" şeklinde konuştu.

"Galatasaraylı hukukçulardan 'Kayyum' açıklaması" haberi, 27 Mart 2019 tarihinde yazılmıştır. Spor kategorisi altında bulunan Galatasaraylı hukukçulardan 'Kayyum' açıklaması haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Galatasaraylı hukukçulardan 'Kayyum' açıklaması 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 19:53 Gazze'deki Şifa Hastanesi Baskını: 200'den Fazla Filistinli Öldü
    2. 19:48 Enerji Bakanı: Nisan Ayında Elektrik ve Doğalgaz Fiyatlarında Değişiklik Olmayacak
    3. 19:46 Pratik ve Doğal Çözümlerle Pas Lekelerinden Kurtulun!
    4. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
    5. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
    6. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
    7. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
    8. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
    9. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
    10. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
    11. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
    12. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
    13. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
    14. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
    15. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
    16. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
    17. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
    18. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
    19. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
    20. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
    Spor Haberleri