‘Galatasaraylıların Vahdettin Engin kampanyasına Masonlar da destek verdi’

‘Galatasaraylıların Vahdettin Engin kampanyasına Masonlar da destek verdi’

‘Galatasaraylıların Vahdettin Engin kampanya... Murat Bardakçı Galatasaraylıların Galatasaray Lisesi Müdürü Prof. Dr. Vahdettin Engin için başlattığı istifa kampanyasını HaberTürk'te yayınlanan köşesine taşıdı.

Bardakçı yazısında, Engin hakkında başlatılan istifa kampanyasına Masonların da destek verdiğini belirtti.

Bardakçı, Galatasaray Lisesi mezunu olan ve Galatasaray Lisesi'nin mevcut müdürü olan Prof. Dr. Vahdettin Engin'in  1959 yılı öncesi şampiyonlukların sayılması hakkında yaptığı konuşmasının Galatasaraylı ve Fenerbahçeli hem  taraftarları hemde yöneticileri birbirine düşürdüğünü belirtti. Bardakçı yazısının devamında bu tartışmalara Masonların da girdiğini iddia etti.  Bardakçı yazısında Türk masonlarının önemli isimlerinden Prof. Remzi Sanver'in de Galatasaray'ın kampanyasına destek verdiğini belirterek, "Prof. Dr. Vahdettin Engin şimdi Masonlar’ı karşısına aldığına göre okulun başında daha uzun seneler kalacak demektir" değerlendirmesinde bulundu.  

İşte Bardakçı'nın Vahdettin Engin tartışmaları hakkında HabarTürk'te yayınladığı yazsısı:

Program o akşam yayınlandı ve Vahdet Hoca 1959 öncesi şampiyonlukların da sayılması gerektiğini söyleyince Galatasaraylılar kıyametleri kopardılar! Sebep mi? 1959 öncesinde Fenerbahçe’nin Galatasaray’dan daha fazla şampiyonluk kazanmış olması, bu şampiyonlukların resmîleşmesi hâlinde Galatasaray’ın geride kalması ve klüplerin TV’lerin maç yayınlarından elde ettikleri gelirlerin değişmesi ihtimali, vesaire... Vahdet Hoca eski şampiyonlukların da dikkate alınması gerektiğini söyleyince sosyal medya yıkıldı, yayına binlerce telefon yağdı, derken Galatasaray Spor Klübü bildiri neşredip Vahdet Hoca’nın Galatasaray Lisesi Müdürlüğü’den istifasını istedi ve ardından istifa vesaire konularında daha başka çağrılar geldi...

DÜNYA ÖLÇEĞİNDE “HER DAİM ÇIRAK”!

Futbol meraklılarının dikkatlerinden belki kaçmıştır: Yaygarayı kopartanlar sadece Galatasaraylılar olsa âmennâ; işin içine bir de Masonlar girdi ve Türk masonlarının iki önceki büyük üstâdı, Vahdet Hoca’nın okul müdürlüğünden istifasını istedi! Sâbık büyük üstâd Prof. Remzi Sanver, Twitter hesabından Vahdet Hoca hakkında ardarda mesajlar yazdı. “Tanıdığım her Galatasaraylı, Vahdettin Engin’in akademisyenlik kisvesi altında taraftarlık yaptığını düşünüyor. Öyledir, değildir bilmem ama Galatasaray Lisesi müdürlüğü gibi ulvi bir görevi bununla yıpratmamak lazım. Ben bu konumda olsam istifayı bir haysiyet meselesi görürdüm” buyurdu... Sâbık büyük üstad, bir başka tweetinde evrenin ulu mimarını bile kıskandıracak kadar yükseklerden seslenerek “Ben, matematiğin sosyal bilimlere uygulanmasında dünya ölçeğinde bir araştırmacıyım. Sahte tevazuya girmeyeceğim ama futbola dair söylediklerim herhangi bir taraftarınkinden farklı değildir” dedi. Sonra ne alâkası varsa Celâl Şengör ile Canan Karatay’a dokundurdu, “Celâl Şengör dünyanın en önemli jeologlarındandır ama bu kimliği ona toplumsal konulara dair söylediklerinde bir imtiyaz sağlamaz. Canan Karatay kardiyologdur, niteliğini bilmiyorum ama diyet hakkında konuşmasa iyi olur sanki” buyurdu ve Vahdet Hoca’yı Prof. Canan Karatay’a benzetti! Kendisine gönderilen bir cevaba karşılık olarak sözü bu defa bendenize ve Prof. İlber Ortaylı’ya getirip “Bardakçı ve Ortaylı’nın kendisini -yani Vahdet Hoca’yı- bu konuda beğenmelerine birşey diyemem. Tek dediğim, Vahdettin Engin spor tarihçisi değil. Bir not: Bardakçı ve Ortaylı da değil” dedi. Türkçesine ve üslûbuna dokunmadan aynen naklettiğim bütün bu ifadeleri yazan, spor tarihi konusunda dünya kadar yayını olan Prof. Vahdettin Engin’in “spor tarihçisi olmadığını” söyleyen ve ilmini “Ben dünya ölçeğinde bir araştırmacıyım” diye cümle âleme ilân eden sabık büyük üstâdın twitter hesabında, fotoğraf yerine “her dâim çırak” mânâsında Fransızca “Toujours apprenti” ibâresi, yani Masonik bir tevazu simgesi bulunuyor!  

OKULUN TARİHİNİ VAHDET HOCA YAZDI!

Vahdet Hoca’nın müdürlüğünü yaptığı Galatasaray Lisesi ise Galatasaray Kulübü’ne değil, Türk Millî Eğitimi’ne bağlı bir irfan ocağıdır; hocasını, idarecisini ve müdürünü de kulüp değil, Millî Eğitim Bakanlığı seçer! Prof. Dr. Vahdettin Engin şimdi Masonlar’ı karşısına aldığına göre okulun başında daha uzun seneler kalacak demektir!     Tamamını okumak için tıklayın

.

"‘Galatasaraylıların Vahdettin Engin kampanyasına Masonlar da destek verdi’" haberi, 07 Nisan 2021 tarihinde yazılmıştır. 07 Nisan 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan ‘Galatasaraylıların Vahdettin Engin kampanyasına Masonlar da destek verdi’ haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ‘Galatasaraylıların Vahdettin Engin kampanyasına Masonlar da destek verdi’ 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  2. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  3. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  4. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  5. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  6. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  7. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  8. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  9. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  10. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  11. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  12. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  13. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  14. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  15. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  16. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  17. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
  18. 00:01 İbrahim Tatlıses ve Oğlu Ahmet Tatlıses Arasındaki Mahkeme Süreci Sürüyor: İddialar ve Açıklamalar
  19. 23:57 Netflix'in İlk Çeyrek Geliri Yüzde 15 Arttı: Abone Sayısı 37 Milyon Kişi Arttı
  20. 23:36 UEFA Avrupa'da, Aston Villa ve Fiorentina ilk iki finalist oldu!
Spor Haberleri