Game Pass, Mayıs Ayında Herkesi Şok Edecek

Game Pass, Mayıs Ayında Herkesi Şok Edecek

Game Pass, Mayıs Ayında Herkesi Şok Edecek Steam’in dolar kuruna geçmesi ve Epic Games Store’daki fiyatların güncel kurla eşleşmesi, Game Pass aboneliklerini daha cazip hale getirdi. Oyuncular, yüksek meblağlar ödemeden en yeni oyunları dizüstü bilgisayarlarında oynamak için Game Pass’e yöneliyor.

Steam’in dolar kuruna geçmesi ve Epic Games Store’daki oyunların Türk lirası karşılıklarının, güncel dolar kuruyla benzerlik göstermeye başlaması, Game Pass aboneliklerinin daha da değerli hâle gelmesini sağladı. Sahip olduğu dizüstü bilgisayar ile en yeni oyunları, yüksek meblağlar ödemeden oynamak isteyen oyuncular, doğal olarak soluğu Game Pass kütüphanesinde aldı. Tabii bu durum yalnızca Türkiye’de geçerli olduğunu söyleyemeyiz zira Microsoft’un açıklamalarına göre yeni PC ve bulut tabanlı hizmetlere üye olanlar sayesinde Game Pass aboneliklerinin sayısı 34 milyona ulaşmış durumda. Çok değil iki yıl öncesine kıyasla yaklaşık %40’lık bir artış yaşayan abonelik sayısının, bundan sonra da artacağı kesin gibi. Peki, bu artışın ardında yalnızca uygun fiyatlı abonelik sistemi mi var? Tabii ki hayır; Microsoft, en beklenen AAA ve bağımsız oyunları geliştiren ekiplerle ve yayıncılarla anlaşma yaparak ilgili yapımların pek çoğunun ilk günden Game Pass kütüphanesine eklenmesini sağlıyor. Dilerseniz gelin, en iyi dizüstü bilgisayar çeşitleriyle yüksek çözünürlükte ve akıcı şekilde oynayabileceğiniz mayıs ayı Game Pass oyunlarından bazılarına göz atalım.

TOMB RAIDER: DEFINITIVE EDITION (2 MAYIS)

14 Şubat 2024’te oyun dünyasının en zarif kadın karakterlerinden Lara Croft’un klasik ilk üç oyununun elden geçirilmiş hâllerini deneyimleyip eski günleri yâd etmiş olsak da ikonik oyun serisinin reboot sürecini başlatan Tomb Raider’ın ne denli başarılı bir oyun olduğunu görmezden gelemeyiz. Orijinali 2013 yılında yayımlanan Tomb Raider’da Lara, modern kontrollere sahipti ve laf aramızda Uncharted serisinin iyi oyun elementlerini, başarılı şekilde kendine katmıştı. Başkahramanımız Lara bu oyunda, elim bir gemi kazasının ardından tehlikelerle dolu bir adada mahsur kalıyor, kırılganlığının zirvesini yaşarken hayatta kalmaya çalışıyordu. Orijinal oyunun tüm indirilebilir içeriklerini kapsayacak şekilde düzenlenen ve cilalanan Definitive Edition, gaming laptop sahiplerinin bilgisayarlarına konuk olmayı bekliyor.

KONA II: BRUME (7 MAYIS)

Kendisinden bir yıl önce çıkan Kholat ile teması ve genel atmosferi nedeniyle karıştırılsa da Kona, 2016 yılının başarılı bağımsız yapımlarından biriydi. 1970 yılının dondurucu Kanada soğuğunda garip bir köyde araştırma yapan bir dedektifi yönettiğimiz yapım, güçlü atmosferi ve hayatta kalma unsurlarıyla dikkat çekmişti. Geçtiğimiz ekim ayında yayımlanan Kona II: Brume’da da benzer bir tema mevcut ve ilk oyundaki kahramanımız Carl Faubert yine kontrolümüzde. Gerçeküstü gizem hikâyelerinden hoşlanıyorsanız, yapımı mutlaka güçlü dizüstü bilgisayar modelleri ile denemelisiniz.

LITTLE KITTY, BIG CITY (9 MAYIS)

Matt T. Wood adı size tanıdık geliyor mu? Peki ya; Counter-Strike: Global Offensive, Portal 2, "Episode"lar da dâhil olmak üzere Half-Life 2, Left 4 Dead/2 gibi oyunlar? İşte Wood, tüm bu oyunların geliştirilmesinde rol oynayan, deneyimli geliştiricilerden biri ve kendisi, Double Dagger Studio çatısı altında Little Kitty, Big City’yi hazırladı. Büyük bir şehirde kaybolmuş küçük bir kediyi kontrolümüze veren oyun, yapısal olarak bundan yaklaşık iki yıl evvel çıkan Stray ile benzerlik taşısa da Little Kitty, Big City grafik ve sunum konusunda onun kadar iddialı değil. Fakat tanıtım videoları, yapımın alabildiğine komik ve eğlenceli olduğunu gösteriyor. Güçlü donanıma sahip olmayan dizüstü bilgisayar modelleriyle de oynanabilecek yapımı merakla bekliyoruz.

BROTHERS: A TALE OF TWO SONS (14 MAYIS)

Oyun dünyasının görüp görebileceği en hüzünlü hikâyelerden birini bulunduran Brothers: A Tale of Two Sons, orijinal sürümüyle Game Pass kütüphanesine geliyor. Vizyoner yönetmen ve oyun geliştirici Josef Fares’in bir yıldıza dönüşmesini sağlayan yapım, daha önce de Game Pass’te bulunuyordu ve yapımın tekrar burayı ziyaret etmesi hayli iyi -bir yandan da kötü- bir haber.

SENUA’S SAGA: HELLBLADE II (21 MAYIS)

Mükemmel ses tasarımı, şizofreni rahatsızlığını ele alış biçimi ve ilginç hikâyesiyle oyun dünyasında kendine apayrı bir yer edinen Hellblade: Senua’s Sacrifice’ın çok beklenen devam oyunu da bu ay Game Pass kütüphanesinde. Geliştirici Ninja Theory’nin oynanış namına pek az şey paylaştığı ama paylaştığı oynanış dışı sahnelerle oyuncuların aklını başından alan yapım, daha karanlık tonlara sahip ve hatta oyunun korku türüne doğru dümen kırdığı düşünülüyor. Türkçe arayüz ve alt yazı desteğiyle gelen yapımın "canavar" gibi gaming dizüstü bilgisayar modellerinde akıcı çalışacağını düşünüyoruz. Zira Senua’s Saga: Hellblade II, Unreal Engine 5’in tüm görsel nimetlerinden yararlanıyor ve bir oyundan ziyade bir sinema filmine daha çok benziyor.

Siz de Game Pass’in mayıs ayı oyunlarının yanı sıra yeni çıkan tüm oyunları, bilgisayarınızın performans sorunlarıyla boğuşmadan tecrübe etmek istiyorsanız, yapmanız gereken Monster Notebook’u ziyaret etmek ve gereksinimlerinize uygun laptop’ı, en cazip dizüstü bilgisayar fiyatları üzerinden satın almak. Sonrasında oyunların tadını "canavar" gibi çıkarabilirsiniz.

Sponsorlu içeriktir.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:48 100 Bin Lira, 500 Bin Lira ve 1 Milyon Liranın Aylık Faiz Getirisi Rekora Koşuyor!
  2. 00:21 Gecenin Tweeti: "O Halde Soralım, Sen Bu Kılıcı Kime Çekiyorsun Erbaş!"
  3. 00:20 Milyonlara emeklilik müjdesi: Prim ödeme süresi 5 yıl kısaltılacak!
  4. 00:18 Selçuk Geçer'den korkutan dolar tahmini: Artış kaçınılmaz!
  5. 00:17 180 Milyon Euroluk Teklifi Reddetti, Fenerbahçe ile 3 Yıllık Sözleşme İmzaladı!
  6. 00:13 Dzeko'nun attığı gol Bosna Hersek için yeterli olmadı; Hollanda farklı kazandı
  7. 00:10 Hayranlarını Mutlu Edecek Haber! İnci Taneleri'nin Yeni Sezon Tarihi Belli Oldu!
  8. 00:09 Türkiye'ye milyonlarca dolarlık döviz getiren şirket iflas etti: Onlarca çalışan işsiz!
  9. 00:05 O tarih sonrası bu ibare bulunmayan emlak ilanları yayınlanmayacak! Artık mecburi olacak!
  10. 00:03 Aldığınız ev bundan ibaretse 400 bin TL tazminat alabilirsiniz! Mahkemeden örnek karar
  11. 00:03 Uzmanlardan önemli açıklama: Faiz indirimi ev ve otomobil fiyatlarını nasıl etkiler?
  12. 00:03 Konut sahibi olacaklara kara haber: Kredi ile ev alma devri bitti!'
  13. 00:02 Milyonları Sinir Edecek Açıklama! Uzmandan Asgari Ücretle İlgili Bomba Tahmin!
  14. 00:00 Cübbeli Ahmet Hoca'ya Şok Saldırı!
  15. 23:53 Elazığ-Diyarbakır Karayolunda Feci Kaza! Yolun Karşısına Geçmeye Çalışan Kadına Otomobil Çarptı
  16. 23:49 Emirhan İlkhan’ın Konyaspor’a Transferi İptal Edildi: 6 Ay Sahalardan Uzak Kalacak!
  17. 23:42 Tayfun Yagi Vietnam’ı Yıktı: 4 Kişi Hayatını Kaybetti, Şehirler Felç Oldu!
  18. 23:40 Fatih Erbakan erken seçim için tarih verdi!
  19. 23:37 Özgür Özel, CHP Programındaki Değişiklikler İçin Masa Toplantısında!
  20. 23:36 Almanya'ya Kaçak Göç Akını: Türk Vatandaşları Öne Çıkıyor
Teknoloji Haberleri