Gazeteci Alican Uludağ: Yargısal bir tacizle karşı karşıya kaldım

Gazeteci Alican Uludağ: Yargısal bir tacizle karşı karşıya kaldım

Gazeteci Alican Uludağ: Yargısal bir tacizle... İfadesi alınması için gittiği karakolda yaşadıklarını anlatan Uludağ, "Kasıt var mı yok mu bilmiyorum" dedi

Gazeteci Alican Uludağ, "Yargıda Bahçeli krizi" başlıklı haberi dolayısıyla ismini açıklamadığı bir hâkim tarafından ikinci kez şikâyet edildiğini, Ankara Emniyeti'ne "Savcılık talimatı var" denilerek yeniden çağrıldığını ifade etti. İfadesi sırasında "aynı habere iki ayrı soruşturma açılmasının, basın özgürlüğüne hukuka aykırı bir müdahale ve yargısal taciz olduğunu" yazdırmak istediğini ancak polisim bunu yazmak istemediğini aktardı. 

Savunmasına müdahale edemeyeceğini belirtmesi üzerine polis memurunun "aniden ifadeye ara verdiğini" anlatan Uludağ, konuya ilişkin tutulan tutanağa da ifadesinin yarıda kesildiğini eklemek istediğini ancak bu sefer de buna engel olunmak istendiğini aktardı. 

Uludağ, "Kasıt var mı yok mu bilmiyorum. Ama aynı habere açılan ikinci soruşturma kapsamında ikinci kez ifadeye çağrılmam nedeniyle yarım günümü emniyette geçirmek zorunda kaldım. Hem savunma hakkım ihlal edildi hem de bir anlamda yargısal bir tacizle karşı karşıya kaldım" dedi.

Uludağ'ın sosyal medya paylaşımı şöyle:

"Bugün yaşadığım 'yargısal bir tacizi' anlatacağım. Aynı eylemden dolayı 2 kez yargılama olur mu? Oldu. Bugün bizzat yaşadım. "Yargıda Bahçeli krizi" haberim nedeniyle bir hâkimin şikâyeti üzerine 7 Aralık'ta şüpheli sıfatıyla ifade vermiştim. Soruşturma hâlâ devam ediyor. Bugün Ankara Emniyeti'ne 'savcılık talimatı var' denilerek yeniden çağrıldım. Gittiğimde, aynı hâkimin, 2. kez yaptığı şikâyeti üzerine, aynı habere 2. bir soruşturma açıldığını gördüm. Polise bu durumu söyledim. Kendisi de bunun farkına vardı lakin yine de ifademi almak istedi.

İfadem sırasında aynı habere iki ayrı soruşturma açılmasının, basın özgürlüğüne hukuka aykırı bir müdahale ve yargısal taciz olduğunu yazdırmak istedim. İfadeyi alan polis, önce bunu yazmak istemedi. Savunmama müdahale edemeyeceğini belirtmem üzerine aniden ifadeye ara verdi.

Odadan dışarı çıkarak ‘savcıyla görüşeceğim’ dedi. Ben de başlayan ifadenin iptal edilemeyeceğini belirterek, ifadeye devam etmesinde ısrarcı oldum. Kendisi görüştükten sonra savcının talimatı gereği ‘bu konuda daha önce ifade verdiğime’ ilişkin tutanak tutacağını bildirdi.

Bu tutanak hazırlanırken de polis, ifademe başlanıp yarıda kesildiğini eklemek istemedi. Bunun üzerine, tutanağı imzalarken altına bunu not düştüm. Görevli polis, bunun üzerine tutanağa ‘ifademin başlanıp yarıda kesildiğine’ ilişkin ibare eklemek zorunda kaldı.

Kasıt var mı yok mu bilmiyorum. Ama aynı habere açılan ikinci soruşturma kapsamında ikinci kez ifadeye çağrılmam nedeniyle yarım günümü emniyette geçirmek zorunda kaldım. Hem savunma hakkım ihlal edildi hem de bir anlamda yargısal bir tacizle karşı karşıya kaldım. Olay bu."

 

"Gazeteci Alican Uludağ: Yargısal bir tacizle karşı karşıya kaldım" haberi, 12 Şubat 2022 tarihinde yazılmıştır. 12 Şubat 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Gazeteci Alican Uludağ: Yargısal bir tacizle karşı karşıya kaldım haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Gazeteci Alican Uludağ: Yargısal bir tacizle karşı karşıya kaldım 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:55 Belediye kasası TÜGVA’ya açılmış: Vakıflara rant sağlanmış
  2. 08:51 Timur Soykan: Beşikten mezara vahşet
  3. 08:46 Renault iddialı: Yeni modeller satışları artıracak
  4. 08:41 Hülya Avşar'dan yıllar sonra Kaya Çilingiroğlu itirafı
  5. 08:38 Arif Pişkin “Gaddar”da Adnan Hoca’yı mı canlandıracak?
  6. 08:33 Bakan Bayraktar'dan net açıklama: Yaz saati uygulaması değişecek mi?
  7. 08:28 İstanbul Havalimanı’na "holding" ortak geldi
  8. 08:24 Fatih Erbakan'dan "Cumhur İttifakı'nda mısınız?" sorusuna yanıt geldi
  9. 08:16 Çadır skandalında ikinci perde: Kızılay çadırları askere diktirip satmış
  10. 08:13 AK Parti'nin kalesi: Yeşilay'ın Bilim Kurulu üyeleri tartışma yarattı
  11. 08:08 Cemil Çiçek: Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım
  12. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den Marmara ve Ege dahil birçok bölgeye toz uyarısı
  13. 04:35 Arsenal, derbi maçını 5 golle galip tamamladı
  14. 04:35 Uzun süredir beklenen o yenilik başkentin göbeğinde o tarihte açılıyor!
  15. 04:15 Türkiye'de ilk vaka tespit edildi! Haziran ve Temmuz aylarında vakaların artması bekleniyor
  16. 04:10 Euro 2024 hakemlerin kazançları belli oldu! FIFA kokartlı hakem Meler'in kazancı belli oldu!
  17. 02:15 Katolik Kilisesi'nden 'cinsel istismar mağdurlarına tazminat' kararı alındı
  18. 02:13 İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava açıldı: Marka 'çalıntı' iddiası
  19. 02:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı
  20. 01:54 Konsere geç çıkan Madonna'ya hayranlarından toplu dava haberi geldi
Gündem Haberleri