Gazeteci İsmail Saymaz: AK Parti'nin açılımının parçası değiliz, bu etkinliğe katılmayacağım

Gazeteci İsmail Saymaz: AK Parti'nin açılımının parçası değiliz, bu etkinliğe katılmayacağım

Gazeteci İsmail Saymaz: AK Parti'nin açılımı... "AK Parti, kendisine hak vermeyen basın organlarını ve gazetecileri adeta sert bir yaptırımla cezalandırdı, şimdi onlardan bir kısmını, sözde açılımının bir unsuru gibi sahneyi doldurmak istiyor"

Gazeteci, Halk TV yazarı İsmail Saymaz, daha önce izlemeyi düşündüğünü belirttiği AKP'nin "Türkiye Yüzyılı vizyon belgesi" toplantısına ilişkin yeni bir açıklama yaptı. "Bir haber takibi olmaktan çıktı, muhalif diye tanımlanan gazetecilerin de AK Parti'nin açılımının parçasıymış gibi anlatılmaya başladı" diyen Saymaz, "Hatta bir iktidar yanlısı kanalda bu bir lütuf gibi tartışmaya bile şahit oldum" dedi. Saymaz kararını, "Biz AK Parti'nin açılımının parçası değiliz. Cuma günü bu etkinliğe katılmayacağım" diye açıkladı.

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, daha önce katılmayı düşündüğünü ifade ettiği AKP'nin davetine katılmama kararı aldığını duyurdu. Saymaz, dün Halk TV'de yayınlanan 'Söylemesem olmaz' isimli programda, bütün siyasi partilerin eylem ve etkinliklerini takip etmeye çalıştığını belirterek, "Birden iktidar yanlısı gazetecilerde şöyle bir tutum başladı; işte AK Parti bir açılım yapıyor, bu açılımın sonucu olarak muhalif gazetecilerden bir kısmı davet ediliyor. Sanki gazeteciler onu takip etmeye gelmiyorlar da, sanki aslında gazeteciler de programın bir parçasıymış gibi, AK Parti'nin yatırım tasarruflarından biriymiş gibi anlatmaya başladılar. Bunu AK Parti'nin bir açılımı gibi, muhalif diye tanımlanan bu gazetecilerin programı izlemek üzere gelen insanlardan çok seyirlik bir unsurmuş gibi davet edildiklerini anlatmaya başladıklarını gördüm" dedi.

“Haber takibi olmaktan çıktı”

"Hatta bir iktidar yanlısı kanalda bu bir lütuf gibi tartışmaya bile şahit oldum" diyen Saymaz, şunları söyledi:

"Yani sizin dua ettiklerinizi biz elimizin tersiyle itmiştik. Bir haber takibi olmaktan çıktı, muhalif diye tanımlanan gazetecilerin de AK Parti'nin açılımının parçasıymış gibi anlatılmaya başladı. Biz AK Parti'nin açılımının parçası değiliz. Çalıştığımız iş yerlerine adeta müsadere edildi, Doğan Grubu'nun patronu grubu satmaya zorlandı, bizlere yazı yazma/ yorum yapma baskıları uygulandı. Bazılarımız doğrudan atıldı, bazılarımız ayrılmak zorunda kaldı. AK Parti'ye rağmen gazetecilik yapmaya devam ettiler. Şimdi gazeteciler, neden AK Parti'nin bu türden bir açılımının parçası olsunlar ki?"

Saymaz, Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı döneminde yüzlerce gazetecinin soruşturmaların hedefinde olduğunu, birçok gazetecinin tutuklandığını belirterek, "AK Parti, kendisi gibi olmayan, kendisine hak vermeyen basın organlarını ve orada çalışan gazetecileri adeta sert bir yaptırımla cezalandırdı. Şimdi onlardan bir kısmını, sözde açılımının bir unsuru gibi sahneyi doldurmak istiyor. Bizim bu sahnede yer almamız mümkün değil. Dolayısıyla cuma günü bu etkinliğe katılmayacağım" diye konuştu.

Ne olmuştu?

AKP, 28 Ekim’de Ankara Arena Spor Salonu’nda düzenlenecek toplantıya uzun yıllardır iktidar tarafından etkinliklere çağırılmayan Nevşin Mengü, İsmail Saymaz, Özlem Gürses, Çağlar Cilara, İsmail Küçükkaya, Fatih Portakal, Ertuğrul Özkök, Taha Akyol gibi isimlere davet göndermişti.

halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz, T24'e yaptığı açıklamada, "Ben zaten daha önce Milliyetçi Hareket Partisi mitingini de yerine izlemiştim sadece muhalif partilerin organizasyonların değil. Gidebildiğim bütün organizasyonları izlemeye çalışıyorum bir gazeteci olarak. Seçim döneminde zaten bir Ak Parti mitingini izlemeye niyetliydim. Bugün davet oldu onu da gidip izlemeyi düşünüyorum" demişti.

Özlem Gürses, aylar öncesinden planlanan bir programı olduğu için davete katılamayacağını ancak bir kez daha davet gelmesi durumunda olumlu cevap vereceğini söylemişti.

Çiğdem Toker de, "Ben iktidar yanlısı olmayan gazetecilerin 'davet' edilmesinin anlamlı bir strateji değişikliği falan değil, basbayağı bir pragmatizm olduğunu düşünüyorum. Bu toplantıya katılmamın iktidar açısından meşruiyet devşirme aracı olarak kullanılacağı kanısındayım. O nedenle katılmayacağım" demişti.

Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu, AKP'nin davetini samimi bulmadıklarını belirterek, "Halk TV’ye yapılan kurumsal davete teşekkür ederek bu toplantıya katılmayacağımızı bildiriyoruz" açıklamasını yapmıştı.

 

"Gazeteci İsmail Saymaz: AK Parti'nin açılımının parçası değiliz, bu etkinliğe katılmayacağım" haberi, 27 Ekim 2022 tarihinde yazılmıştır. 27 Ekim 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Gazeteci İsmail Saymaz: AK Parti'nin açılımının parçası değiliz, bu etkinliğe katılmayacağım haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Gazeteci İsmail Saymaz: AK Parti'nin açılımının parçası değiliz, bu etkinliğe katılmayacağım 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:42 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Emeklilerle ilgili birtakım hazırlıklar var
  2. 10:37 Reklam Kurulu’ndan aldatıcı reklamlara 3,5 ayda 94 milyon TL ceza
  3. 10:31 AK Partili Yenişehirlioğlu'ndan 'Rolex' açıklaması: Helal yoldan edindim
  4. 10:22 Türkiye yazarı Necmettin Batırel: Döviz can çekişiyor, TL destan yazıyor
  5. 10:14 Algı testi: Resimdeki S harfini 6 saniyede tespit edin
  6. 09:58 Sarıyer'de TEM Otoyolu'nu kilitleyen kaza: 4 kişi yaralandı
  7. 09:52 Dilan Polat, Erdoğan’a yazdığı mektubu neden göndermedi: İşte yanıtı
  8. 09:45 Erdoğan imzaladı: O isimler gece yarısı görevden alındı
  9. 09:41 Metin Akpınar'ın kızı "Annem Ümit Besen yüzünden hapse girdi" dedi, cevap gecikmedi
  10. 09:34 Ali Yerlikaya duyurdu: 'Odacılar' suç örgütü çökertildi: 34 kişi yakalandı
  11. 09:28 2024 Çin GP: Yılın ilk sprint yarışını Max Verstappen kazandı
  12. 09:25 Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, bugün Türkiye'ye geliyor
  13. 09:18 Soldaki AK Parti'li İlçe Belediye Başkanı Sağdaki Almanya Başbakanı
  14. 09:15 Resmi Gazete'de yayımlandı: Prof. Dr. Ömer Çınar AYM üyesi seçildi
  15. 08:57 Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı
  16. 08:53 Fiyat yarı yarıya düştü: Yeni Tesla Model Y Türkiye'de satışta
  17. 08:46 İzzet Yıldızhan, 23 yıllık eşiyle ilk kez ortaya çıktı
  18. 08:41 Ozan Akbaba’nın “Çırak” dizisine yeni oyuncular katıldı
  19. 08:35 Erdoğan “Kâr amacı güdülmüyor” demişti: Tarım Kredi Market’in 2023’te kâr ettiği ortaya çıktı
  20. 08:29 AK Partili Nihat Zeybekci: Bebek katliamını kınıyoruz ama İsrail'le ticaret anlaşmamız var
Politika Haberleri