Gazetecilerin yargılandığı Redhack davası ertelendi

Gazetecilerin yargılandığı Redhack davası ertelendi

Gazetecilerin yargılandığı Redhack davası er... Berat Albayrak’ın Redhack tarafından ele geçirilen e-posta hesabındaki bilgileri haberleştirdiği için yargılanan altı gazetecinin davası ertelendi.

Redhack’in ele geçirdiği Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a ait e-postaları haberleştiren 6 gazeteci hakkında açılan davanın beşinci duruşması Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde bulunan 29. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.   

Redhack’in yayımladığı dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a ait e-postaları haberleştirdikleri için yargılanan gazeteciler Ömer Çelik, Metin Yoksu, Derya Okatan ve Eray Sargın, “Örgüt propagandası yapmak” ve “Bilişim sistemini engelleme, bozma, verileri yok etme veya değiştirme”, Tunca Öğreten “Örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına faaliyette bulunma”, Mahir Kanaat ise “Örgüt üyeliği” iddialarıyla suçlanıyor.

Evrensel'in aktardığı habere göre, duruşmayı CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Sınır Tanımayan Gazeteciler Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu, Özgür Gazeteciler İnisiyatifi (ÖGİ) Sözcüsü Hakkı Boltan, Evrensel Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Evrensel Yazarı Ceren Sözeri ve uluslararası gazeteciler takip etti.   

Tunca Öğreten, Mahir Kanaat, Derya Okatan ve Eray Sargın ile avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Duruşma savcısı, sanıklar hakkındaki adli kontrol tedbirlerinin devamına hükmedilmesini talep etti.

'DİJİTAL MATERYALLERİMİN VERİLMESİNİ İSTİYORUM'

Tunca Öğreten'e mütalaa beyanına karşı diyecekleri soruldu. Öğreten, "Yaklaşık  2 yıl oldu gözaltına alındığımızda alınan bilgisayar ve telefonlarımız halen emniyettedir, mesleki açıdan kullandığım dijitallerin bana verilmesini talep ediyorum, benimle ilgili bilirkişi incelemesine konu olabilecek herhangi  bir dijital materyal yoktur. Bir yıl tutuklu kaldım, çıktığımdan beri bütün duruşmalara katıldım. Gazetecilik yapıyorum, yurt dışı yasağının kaldırılmasını talep ediyorum" dedi.

Daha sonra söz alan Mahir Kanaat da, dijital materyallerin teslim edilmesini talep etti.

'TEYZEMİN KAYBETTİĞİ ÇOCUĞUNA AİT BİLGİSAYARA EL KOYDULAR'

Derya Okatan ise, "Benim iki bilgisayar ve laptop’uma el konuldu. İkisi de bana ait değil, biri arkadaşıma biri teyzemin kaybettiği çocuğuna ait. Ben taziye evinden gözaltına alındım, benim hakkımda bilgisayarla ilgili herhangi bir araştırma talebi yoktur. İçerisinde teyzemin çocuklarının fotoğrafları da vardır, manevi değeri vardır iadesini talep ediyorum" diye konuştu.

Eray Sargın, adli kontrolünün kaldırılmasını ve beraatini talep etti.

'MÜVEKKİLİMİN KIZININ, OYUN TABLETİ ALINMIŞTIR'

Mahir Kanaat'ın avukatı Tolga Güvercin, "Tüm sanıklar  21 gün gözaltında kalmıştır, bu bir hacker iddiası ile başlamış, ellerinden alınan cihazlar 20 gün boyunca polisin elinde kalmıştır, polis bu cihazları  inceleyip sorular sormuş, emniyet imajları almamıştır. Dava başlayalı iki sene olmuştur. Müvekkilim bir sene cezaevinde kalmıştır, materyallere ekleme yapılıp yapılmadığı belli değildir. Müvekkilimin kızının oyun oynadığı tableti de alınmıştır. Bütün duruşmalara katılmıştır. Hepsi sigortalı işlerde çalışmaktadır. Mülkiyet ve seyahat hakkı ihlali söz konusudur" dedi.

DURUŞMA 8 OCAK'A ERTELENDİ

Mahkeme heyeti verilen aradan sonra adli kontrollerin kaldırılması ve vareste tutulma taleplerinin reddine karar verdi. Duruşmaya mazeretsiz olarak gelmeyen ve haklarında vareste tutulma kararı bulunmayan Ömer Çelik ve Metin Yoksu'nun bir sonraki duruşmaya zorla getirilmelerine karar verildi. Heyet dijital inceleme için beklenen bilirkişi raporunun henüz dosyaya gelmemesini gerekçe göstererek duruşmayı 8 Ocak'a erteledi. 

"Gazetecilerin yargılandığı Redhack davası ertelendi" haberi, 13 Eylül 2018 tarihinde yazılmıştır. 13 Eylül 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Gazetecilerin yargılandığı Redhack davası ertelendi haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Gazetecilerin yargılandığı Redhack davası ertelendi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  2. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  3. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  4. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  5. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  6. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  7. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  8. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  9. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  10. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  11. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  12. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  13. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  14. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  15. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  16. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  17. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  18. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  19. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  20. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
Gündem Haberleri