Gazetedeki ilandan sonra 200 milyonluk vergileri siliniyor!

Gazetedeki ilandan sonra 200 milyonluk vergileri siliniyor!

Gazetedeki ilandan sonra 200 milyonluk vergi... Ziraat Bankası'nın Dünya Göz Hastanesi'nin 200 milyon dolarlık kredi borcunu silip karşılığındaysa hisse satın alacağı öne sürülüyor. İddialardan sonra Dünya Göz'ün Erdoğan için yayınladığı tam sayfa ilan akıllara geldi.

Gazeteci Bilet Mumay, Dünya Göz Hastanesi'nin gazeteye verdiği tam sayfa ilanı yayınladı. İlanda hastane, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Başkanlık Sistemi'ne övgülerle bahsetti. Bunların hemen sonrasında ise Ziraat Bankası'nın Dünya Göz Hastanesi'nin 200 milyon dolarlık vergi borcunu sileceği iddia edildi. İşte Dünya Göz Hastanesi'nin tam sayfa ilanı:

SERPİL YILMAZ KÖŞESİNDE ANLATTI

Sözcü yazarı Serpil Yılmaz bugünkü köşesinde Dünya Göz Hastanesi'nin vergi borçlarını değerlendirdi.

İşte Serpil Yılmaz'ın yazısının o bölümü:

Simit Sarayı'ndan sonra gözler Dünya Göz Hastanesi'ne çevrildi. Ziraat GSYO, Dünya Göz Hastanesi'nin Ziraat Bankası'na olan 200 milyon dolarlık kredi borcunu temizleyip, karşılığında hisse satın alacak… Hisselerinin yüzde 100'ü Ziraat Bankası'na ait olan Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı'nın (GSYO) ilk kurtaracağı şirket Simit Sarayı olmayacaktı aslında. Kurtarılacak şirketlerin başında Dünya Göz Hastanesi geliyordu. Nasıl olduysa Simit Sarayı dosyası öne çekildi. Eray Kapıcıoğlu'nun Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Dünya Göz Hastanesi'nin çeşitli bankalara olan 200 milyon dolarlık kredi borcu yapılandırıldı. Hepsi Ziraat Bankası'na yüklendi. Bundan 6 ay önce Dünya Göz Hastanesi'nin bağımsız denetim raporu (audit report) çıktı. Şirketin röntgeni çekildi. 1996 yılından 2004 yılına kadar kendi mecrasında akıp giden hastane birden hamle yapmaya başladı. Yurtiçinde açtığı hastane sayısı 20'yi geçti… 2009 yılında 30 milyon doların üzerinde yatırımla Ankara'da en lüks hastanesini açtı. 15 bin kapalı alanı olan 18 katlı binanın mülkü Ziraat Bankası'na geçti. Kapıcıoğlu; 2010 yılında National Bank of Kuwait'e bağlı NBK Capital'e sattığı Dünya Göz Hastanesi'nin yüzde 30 hissesini 3 yıl sonra geri aldı. “Borç yiğidin kamçısıdır” diye boşuna söylememiş atalarımız! Bundan 6 ay önce hazırlanan denetim raporunda zincir hastane grubunun en yaldızlı tarafı parlatıldı. Yurtdışında yalnızca göz sağlığına odaklanan 4 hastane açmıştı. İlk yurtdışı hastanesi 2015 yılında Almanya'nın Frankfurt kentinde hizmete girdi. Onu Hollanda'nın Amsterdam ve son olarak 2018 yılında da Azerbaycan'ın Bakü hastanesi izledi.

İSTEYENLERE VERMEDİ

Bir yılda yurtdışından gelen 80 bin hasta, Dünya Göz Hastanesi'nde tedavi gördü. Her bir yabancı hasta için Sağlık Bakanlığı'nın sağladığı sağlık turizmi teşviğinden yararlandılar. Kapıcıoğlu'nun hedefinde Londra'da, Belçika'da, Bulgaristan'da da hastane yatırımları vardı. Kapıcıoğlu bir yandan bankalardan kredi kullanmayı, öte yandan kapalı alanı 12-15 bin metrekareden az olmayan büyük hastane yatırımlarını yapmayı sürdürdü. Dünya Göz, 2016'nın sonunda şirketin toplamda 430 milyon lira borcu bulunduğunu ve borçlarını ödemek için gayrimenkul ve hisse satışına gitmeyi planladıklarını açıkladı. Aynı yıl bankalar ile sürdürdüğü (borç) yeniden yapılandırma çalışmalarında; varlık ve hisse satış işlemlerini de kapsayan “kredi koşulları mutabakat anlaşması”nın ana bankalar ile beraber imzalanarak yürürlüğe girdiğini duyurdu. Grup, 2017 yılına gelindiğinde yaklaşık 800 milyon TL'lik borç yüküyle karşı karşıyaydı… Bugün 200 milyon dolara ulaşan borcunun, TL karşılığının 1.5 milyar olduğunu söylemek yanlış olmaz. Kapıcıoğlu, Dünya Göz'ü Katarlılar istedi vermedi, Suudi Arabistan sermayesi istedi vermedi… ABD'li bir fona hisse satacaktı, adamlar vazgeçti! Yüzdürdüğü borçları Ziraat Girişim'e park etti. Ziraat Girişim'in Dünya Göz hisselerini devralması gecikirken, ortaya bir dedikodu da atıldı. Şehir hastanelerinin zararda olduğunu itiraf eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın hastane zinciri Medipol ile Albayrak Grubu alıcı olarak kapıda bekliyormuş… Koca, geçtiğimiz günlerde muhalefet ile aynı cümleleri kurunca şaşırtmıştı. Doğrudan yabancı semaye yatırımları düşüyor, şirketlerin kredi yükü bankaların bütçesini zorluyor. Bankaların bilançolarında artık TL yerine binalar görebiliriz!

"Gazetedeki ilandan sonra 200 milyonluk vergileri siliniyor!" haberi, 11 Eylül 2020 tarihinde yazılmıştır. 11 Eylül 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Gazetedeki ilandan sonra 200 milyonluk vergileri siliniyor! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Gazetedeki ilandan sonra 200 milyonluk vergileri siliniyor! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:28 Dilan Polat ve Nez Demir: Mahkemede Polat'ın Şikayetini Geri Çekmesiyle Dava Sonuçlandı!
  2. 13:21 Tamer Karadağlı: Antalya'daki Tiyatro Binamızın Durumu Utanç Verici!
  3. 13:18 Melisa Döngel ve Sergen Yalçın İlişkisi Yeniden Gündemde: Günübirlik Buluşmalar Dikkat Çekiyor
  4. 13:17 Bankalar Konut Kredilerini Güncelledi: İşte Yeni Taksitler!
  5. 13:14 Arsenal ve Napoli, Ferdi Kadıoğlu İçin Sıraya Girdi!
  6. 13:00 Galatasaray'da Kadro Revizyonu: Yeni Sezon için Transfer Hamleleri Başladı
  7. 12:45 İsveçli metal grup In Flames'den İstanbul Konseri!
  8. 12:41 Livakovic'le İsmail Kartal arasında özel görüşme dönüyor!
  9. 12:35 Dejounte Murray'nin son saniye basketi rekora gitti!
  10. 12:20 Tamer Karadağlı'nın Şikayet Ettiği Bina Bakanlık Binası Çıktı!
  11. 11:56 Yeni bir kararla emekli promosyon ödemelerine özel bankalar da dahil edildi
  12. 11:56 Clinton ile Obama'nın da katıldığı etkinlikte Biden'a Gazze protestosu: "Kendinden utan, Joe Biden"
  13. 11:55 Son Dakika: Eros davasında Başsavcılıktan itiraz!
  14. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  15. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
  16. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  17. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  18. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
  19. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
  20. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
Politika Haberleri