Gaziantep'te 2 KYK yurdu, 1026 depremzedeye yuva oldu

Gaziantep'te 2 KYK yurdu, 1026 depremzedeye yuva oldu

Gaziantep'te 2 KYK yurdu, 1026 depremzedeye ... KAHRAMANMARAŞ merkezli 11 ili etkileyen depremlerin peşinden Gaziantep'te Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ilişik Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı 2 yurt, 1026 depremzedeye yuva oldu.

KAHRAMANMARAŞ merkezli 11 ili etkileyen depremlerin peşinden Gaziantep'te Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ilişik Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı 2 yurt, 1026 depremzedeye yuva oldu. Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Özbay, "Tüm yurtlarımızı misafirlerimize açarak devam edeceğiz" dedi.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen yıkıcı depremlerin peşinden birçok afetzede, Gaziantep'teki KYK yurtlarına yerleştirildi. Evi yıkılan ya da ağır hasar alan 1026 depremzede, yerleştirildikleri 2 yurtta hem psikososyal destek görüyor hem de etüt, kütüphane, oyun alanı, spor kursu benzer biçimde imkanlardan faydalanıyor. Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Özbay, "Gençlik ve Spor Bakanlığı yurtlarımız, her dönem olduğu benzer biçimde bu dönemde de vatandaşlarımın yanındadır. Şu anda Gaziantep'te 1026 depremzede vatandaşımızı ağırlıyoruz. Bunun yanı sıra 120 kamu personelimiz de burada barınmaktadır. Depremden tamamımız oldukça etkilendik fakat ayağa kalkacağız ve bunun için çalışıyoruz. Gaziantep'in tüm ilçe ve bölgelerinden misafirlerimizi ağırlıyoruz. Şu anda kontenjanımız tam anlamı ile doldu. Tüm odalarda misafirlerimiz var. Buranın peşinden ilçedeki yurtlarımızı açtık. Tüm yurtlarımızı misafirlerimize açarak devam edeceğiz. Burada yalnızca barınma yok. İçerisinde bulunduğumuz tesiste; psikososyal destek odalarımız, hususi eğitim sınıflarımız var. Üniversite eğitimi görenler için uzaktan eğitimine devam edebileceği bilgisayar sınıflarımız var. Kütüphane ve spor salonlarımız var. Burada aynı zamanda birçok branşta sportif kurslar veriyoruz" dedi.

'HER ŞEYİ YAPMAYA HAZIRIZ'Depremzedeler için toplumsal market de kurulduğunu hatırlatan Özbay, "Burada toplumsal marketimiz bulunuyor. İçerisinde; giysiden bebek bezine, bebek mamasından hijyen malzemelerine kadar her şeyi yurttaşlarımızın kullanımına sunuyoruz. Depremzedeler için burada 3 öğün yiyecek çıkarıyoruz. Oda temizliklerini yurttaşlarımız yapıyor. Odalarımız oldukça kullanışlı. Burada konuk ettiğimiz sürece elimizden gelen her şeyi depremzede kardeşlerimiz için hayata geçirmeye hazırız" diye konuştu.

Evi ağır hasar alan ve doğumuna 1 ay kalan depremzede Özge Demir, "Deprem günü oldukça büyük bir yıkım atlattık. Evimizdeki duvarlar ciddi hasar aldı ve sonrasında kolonların da patladığını öğrendik. Evimiz ağır hasarlı oldu. Bizler de bir süre ailemiz ile toplumsal tesislerde kaldık. 10 gün ilkin de buraya yerleştik. Çok şükür rahatız, bir sıkıntımız yok. Çocuklarımın psikolojileri bozulmuştu. Burada verilen desteklerle o korkularını üzerlerinden attılar. 2 oğlum var ve 1 ay sonrasında bir çocuğum daha dünyaya gelecek. Doğumun peşinden da burada kalacağız" dedi.


"Gaziantep'te 2 KYK yurdu, 1026 depremzedeye yuva oldu" haberi, 13 Mart 2023 tarihinde yazılmıştır. Gündem kategorisi altında bulunan Gaziantep'te 2 KYK yurdu, 1026 depremzedeye yuva oldu haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Gaziantep'te 2 KYK yurdu, 1026 depremzedeye yuva oldu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:33 İstanbul'da Atatürk'e Hakaret Eden Sanığa Hapis Cezası: 3 Yıl 9 Ay
  2. 19:28 26 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  3. 19:25 İslam Memiş: "Piyasalarda biraz dalgalanma görebiliriz"
  4. 19:24 Altın yüzde 2,4 değer kazandı
  5. 19:24 Heyecan Dorukta: Fenerbahçe-Beşiktaş Derbisi Biletleri Satışta!
  6. 19:17 Muslera, Uruguay Milli Takımı'ndan emekli oldu
  7. 19:07 Güzellik Merkezi Kurşunlama Davasında Ara Karar: Tutukluluk Hali Devam Ediyor
  8. 19:01 Barcelona'da Xavi ve Laporta İttifakı: Takımın Geleceği İçin Birlikte Devam Kararı Aldılar
  9. 18:57 Zehra Güneş'in Fenerbahçe'ye Transfer İddiası Yalanlandı: VakıfBank ile Yoluna Devam!
  10. 18:52 Trabzonspor, Gaziantep FK Maçı Hazırlıklarına Hız Kesmeden Devam Ediyor
  11. 18:47 Carlo Ancelotti: Arda Güler Her An Hazır, Ancak Forma Şansı Bulamadı
  12. 18:44 Gazze'de İsrail Saldırıları: Açlık, Hastalık ve Ölüm Halkın Peşini Bırakmıyor
  13. 18:40 Uzayda Çarpışma Tehlikesi: Kullanım Dışı İki Uydu, 10 Metreden Az Mesafede Buluştu
  14. 18:35 Çorlu Tren Kazası Davasında Mahkeme Kararı Açıklandı
  15. 18:34 Borsa İstanbul günü negatif bir seyirle kapattı
  16. 18:31 Mart ayında ABD'de bekleyen konut satışları arttı
  17. 18:31 Macron Avrupa'ya çağrıda bulundu: 'ABD’nin tebaası olmadığını göstermeli'
  18. 18:24 Galatasaray, Transferde Son Hedefine Kilitlendi: O Yıldızla Anlaşmaya Çok Yakın!
  19. 18:24 Uzmanlar Açıkladı: Merkez Bankası Ne Zaman Faiz İndirecek?
  20. 18:24 Büyük Deprem! Yüz Binlerce Üyeli Partide 28 Milletvekili İstifa Etmeye Hazır!
Gündem Haberleri