Gaziantep'te pitbull saldırısıyla gündem olan 4 yaşındaki Asya'nın şiddete uğradığı görüntüler ortaya çıktı; a

Gaziantep'te pitbull saldırısıyla gündem olan 4 yaşındaki Asya'nın şiddete uğradığı görüntüler ortaya çıktı; a

Gaziantep'te pitbull saldırısıyla gündem ola... “Bundan sonra seni bu odaya koyacağım, kapıyı üstüne kilitleyeceğim”

Gaziantep'te 22 Aralık 2021 tarihinde pitbull cinsi 2 köpeğin saldırısına uğrayan Asya A.'nın ailesi, kızları Asya'ya yönelik istismar ve şiddet uyguladıkları iddiasıyla, Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği'ne (UCİM) ihbar edildi. İhbarı yapan kişi, aile hakkında suç duyurusunda bulundu. İhbara söz konusu olan görüntülerde, anne Zeynep A.'nın, kızı Asya A.'nın boynuna tasma takarak köpek taklidi yaptırdığı ve küfür ettiği görüntüler yer aldı. Asya'nın ailesi ve UCİM avukatı Mine Rana Kahraman konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Gaziantep'in Şahinbey ilçesi Beştepe Mahallesi'nde, 22 Aralık 2021'de pitbul cinsi 2 köpeğin saldırısına uğrayan 4 yaşındaki Asya A., ağır yaralanmıştı. Ateş, 37 günlük tedavisinin ardından taburcu edilmiş ve olayla ilgili gözaltına alınan 6 kişiden 4'ü tutuklanmıştı. Olayın üzerinden yaklaşık 7 ay geçmesinin ardından Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği'ne (UCIM) ihbar geldi. Aile ile bir süre aynı sitede oturduğunu söyleyen kişi, Asya A.'nın ailesi tarafından şiddet ve istismara uğradığına şahit olduğunu söyledi.

UCIM yetkilileri, çocuğun üstün yararını göz önüne alarak ihbarı değerlendirdi. Kişi tarafından gönderilen videolarda anne Zeynep A.'nın kızı Asya A.'ya şunları söylediği görülüyor:

"Emel kim ki sen Emel'in peşine düşüp gidiyorsun? Anan mı yok baban mı yok? Emel'in peşine o kadar erkeğin için s... aramaya mı gittin? Git bundan sonra Emel ile yaşa. Anladın mı?"

Zeynep A.'nın, ısrarla "anladın mı?" diye sorması üzerine Asya A.'nın, "anlamadım anne" diyerek cevap verdiği, Anne A.'nın ise cevabın ardından, önce duvara sonra da Asya'ya vurarak, "ha bu duvara konuştum ha sana, ne anlayacaksın ki?" dediği görüldü.

Bir diğer görüntüde, annenin, "Beni dinle. Bundan sonra telefon yasak, park, çocuk yüzü görmek yasak. Bundan sonra seni bu odaya koyacağım, kapıyı üstüne kilitleyeceğim, önüne de it gibi yemeği koyacağım orada yiyeceksin. Emel kaç günlük tanıdığında peşine düşüp gidiyorsun? Bakma gözüme s... git" ifadeleri yer alıyor.

Pitbull saldırısından önce çekildiği belirlenen görüntülerde, Asya A.'nın boynuna köpek tasması bağladığı ve Asya'ya top fırlatıp, "Yakala, aferin oğluma. İyi bir eğitim biliyorum. Havla, dilini çıkart" diyerek köpek taklidi yaptırdığı görüldü.

Aile konuştu: Oyun oynuyorduk

Cumhuriyet’ten Rabia Azra Sözcü’nün haberine göre, görüntülerin ardından ulaşılan aile şunları söyledi:

"Asıl adı Asiye değil aslında Asya. Asya Youtube'da videolar izleyip oradan gördüklerini bize yaptırıyordu. Biz de oyun oynuyorduk. Görüntülerde arkada oyuncakların olduğunu da görmüşsünüzdür. Ben onu ne zorluklarla dünyaya getirdim. Asla bir şiddet söz konusu değil. Ben bir anneyim, kızarım da bağırırım da... Tanımadığı insanların peşinden gittiği için uyarmak suç mu?"

Baba Hüseyin A., "Bu görüntüleri eskiden temizlik görevlisi olarak çalıştığımız sitenin sekreteri olan S.B. isimli kişi yaydı. Saldırıdan sonra 5 buçuk ay cezaevinde kalmıştı. İki üç gün önce bizimle anlaşmak istediler anlaşmayınca da görüntüleri yaymışlar. Gaziantep Valiliği'ne durumu bildirdik. Bizim bir korkumuz yok. Zeynep kötü bir anne olsa o gün canı pahasına Pitbull'un ağzından Asya'yı alır mıydı? Madem şiddet gördüğünü söylüyorlar, bu görüntüler saldırıdan da önce çekilmiş neden şimdi ihbar etmişler? Art niyetli olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

 

"Gaziantep'te pitbull saldırısıyla gündem olan 4 yaşındaki Asya'nın şiddete uğradığı görüntüler ort." haberi, 04 Ağustos 2022 tarihinde yazılmıştır. 04 Ağustos 2022 tarihinde de güncellenmiştir. 3. Sayfa kategorisi altında bulunan Gaziantep'te pitbull saldırısıyla gündem olan 4 yaşındaki Asya'nın şiddete uğradığı görüntüler ort.. haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Gaziantep'te pitbull saldırısıyla gündem olan 4 yaşındaki Asya'nın şiddete uğradığı görüntüler ort.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. 3. Sayfa konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  2. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  3. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  4. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  5. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  6. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
  7. 15:04 Perde Arkasında Gizlenen Cinayet: 'Anneme Taciz Etti, Öldürdüm'!
  8. 15:00 Wasco'da Korkunç Olay: İnşaat İşçileri Bacak Çiğneyen Adamla Karşılaştı!
  9. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
  10. 14:51 Lamborghini'nin Yenilenen Logosu: Güçlü, Zarif, Cesur
  11. 14:43 Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim, Akademide Yenilik
  12. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
  13. 14:37 Babacan'dan Erdoğan'a maaşı çağrısı: "Milyonlarca emekliyi aldatmaktan vazgeçin!"
  14. 14:34 Osayi-Samuel Trabzonspor Fenerbahçe Maç’ı İçin "Şiddet Maçı Bıraktırmalıydı”dedi
  15. 14:30 Maryland'deki Köprü Faciası: 60 Milyon Dolarlık Kurtarma Çabaları Devam Ediyor
  16. 14:26 Bayraktar: Üretici ve Market Arasındaki Fiyat Farklarına Dikkat Çekiyor
  17. 14:18 Premier Lig'den Radikal Karar: Top Toplayıcı Çocuklar Artık Oyunculara Top Vermeyecek!
  18. 14:14 Goldman Sachs: İstanbul Seçimleri Türk Lirası Üzerinde Olumlu Etki Yaratabilir
  19. 14:06 Yeniden Refah Partisi'ne TGRT'ten Engel: İstanbul Adayları Programa Alınmadı
  20. 14:01 Tacikistan'dan Rusya'daki Konser Salonu Saldırısıyla İlgili 9 Şüpheli Gözaltına Alındı
3. Sayfa Haberleri