Gazilik sarayda değil cephede alınır

Gazilik sarayda değil cephede alınır

Gazilik sarayda değil cephede alınır Ali AvcuBu söz, bir savaşta büyük yararlıklar göstererek düşmanı yenen komutanlara ya da şehirlere devlet tarafından verilen bir onur unvanı olarak da kullanılmıştır. Gazi Mustafa Kemal Paşa, Gazi Osman Paşa, Gazi Ahmet Muhtar...

Ali Avcu

Bu söz, bir savaşta büyük yararlıklar göstererek düşmanı yenen komutanlara ya da şehirlere devlet tarafından verilen bir onur unvanı olarak da kullanılmıştır. Gazi Mustafa Kemal Paşa, Gazi Osman Paşa, Gazi Ahmet Muhtar Paşa, Gaziantep gibi…

22 Ocak’ta AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gazilik unvanı verilmesine ilişkin kanun teklifi hazırlayıp TBMM AKP Grup Başkanlığına iletti.

Teklifin gerekçesinde, ise millet için değerler uğrunda yapılan her mücadelenin “gaza'' ismiyle ad bulduğu belirtildi.  “Emek, fikir, ter dökülen ve bütün bir varlık ile can koyulan gazaların komuta edicilerine, mevzi bekleyenlerine ve dolayısıyla vatan uğrunda yara alanlara gazi deriz.'' ifadesine yer verildi.

AKP’li İstanbul Milletvekili Metin Külünk’e ilk tepki İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve MHP İstanbul Milletvekili Atila Kaya’dan geldi.

Akşener: Gaziliğin Er meydanında oluşan bir bedel sonucu olacağını hatırlatıp AKP’li Külünk’ü uyardı. “Kanunla gazilik unvanı çıkarılarak değerlerimizin değersizleştirilmesini doğru bulmuyoruz''

MHP’li Kaya ise tepkilerini Twitter hesabı üzerinden şu sözler ile dile getirdi: "Ordumuzun savaştığı, şehitlerimizin can, gazilerimizin kan verdiği bir dönemde Erdoğan'a gazilik unvanının verilmesini teklif edebilmek o askerlere saygısızlıktır. Bu nasıl bir aymazlık, nasıl bir ruhsuzluktur? Öykündüğünüz Atatürk o unvanın bedelini cephede ödedi, sarayda değil!"

Peki, AKP’li cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan iktidara geldiği 2002 yılından buyana gazi olabilecek neler yaptı da Külünk Türkiye Büyük Millet Meclisine Erdoğan için gazilik teklifi verdi.

Erdoğan yaklaşık 16 yıllık iktidarı boyunca Türkiye Cumhuriyeti için hangi bedelleri ödedi, hangi fedakarlıkları yaptı, hangi acıları çekti?

Birkaç tanesini sıralayalım…

ÇUVAL GEÇİRME OLAYINI NASIL ÇÖZECEKTİ?
Tarih 4 Temmuz 2003...

Süleymaniye'de, Amerikan askerleri, Türk Özel Kuvvetleri Karargahı'na baskın düzenledi.

Amerikan askerleri bir binbaşı komutanlığındaki 11 Türk subayının başına çuval geçirip, ellerine kelepçe vurdular.

Türk askerinin başına çuval geçirilme olayı karşısında sessiz kalan Erdoğan’a ABD’ye nota vermediği için çok sert tepki gösteren dönemin ana muhalefet partisi CHP lideri Deniz Baykal’a sen nota deyince müzik notası mı zannediyorsun. Biz nezaket sınırları içerisinde ABD’yle bu işi çözüyoruz diye kendi o bildik üslubuyla alaylı alaylı nutuk çekiyordu.

ÇADIR MAHKEMESİNDE SERBEST BIRAKTILAR
19 Ekim 2009’da 34 PKK'lının Habur Sınır Kapısı'nda binlerce kişiyle karşılanması ve teröristlere adeta zafer kazanmış askerler gibi davranılarak kurulan çadır mahkemelerinde pişman değiliz dedikleri halde tutuklanmayan PKK’lı teröristler toplumda büyük üzüntü ve moral bozukluğu yaratmıştı. Daha sonra Habur'dan giriş yapan PKK'lıları sorgulayan hakim Asabil Yırtıcı'nın 15 Temmuz darbe girişimi sonrası 'FETÖ' suçlamasıyla tutuklanmıştı.

habur-sinir-kapisi.jpg

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 16 yıllık iktidarında Ege denizinde 18 adamız yunanlar tarafından işgal edildi.

Ege Denizi'nde Yunanistan tarafından işgal edilen 18. ada olan Marathi Adası'nın, 1933'te CHP tarafından Milletler Cemiyeti'ne Türk adası olarak ve ismen tescil ettirildiği ortaya çıktı. 

chp-nin-tescil-ettirdigi-ada-tapu.jpg

Erdoğan ve AKP hükümetlerinin bugüne kadar adanın boşaltılması için Yunanistan'a bir tek nota bile vermediği 80 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı tarafından biliniyor.

AKP’li Metin Külünk’in Gazi olması için TBMM’sine önerdiği cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kahramanlıkları sıralamakla bitmiyor…

Yukarıda da belirttiğim gibi ''GAZİ’ kimlere denir ve hangi şartlarda ''GAZİ’ olunur…

Türk milleti kime gazilik unvanı verilir. Kime verilmez çok iyi bilmektedir.

Türk milletinin bir tek Gazi başkomutanı vardır o da Mustafa Kemal Atatürk’tür.

"Gazilik sarayda değil cephede alınır" haberi, 30 Ocak 2018 tarihinde yazılmıştır. 30 Ocak 2018 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kritik kategorisi altında bulunan Gazilik sarayda değil cephede alınır haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Gazilik sarayda değil cephede alınır 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kritik konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:12 Anket: Halkın Gözünden Trump'ın Sus Payı Davası
  2. 19:10 Son dakika: Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunuyor
  3. 19:08 Galatasaray, İtalyan Yıldızı Vecino İçin Transfer Hareketi Başlattı
  4. 18:56 Kurtuluş Mahallesi'nde Köpek Saldırısı: Komşuların Yardımıyla Kurtarıldı
  5. 18:52 65 yıllık dev Türk giyim devi iflasın eşiğinde
  6. 18:51 Sağlıklı Kilo Verme Yöntemleri ve Doğal Kürler: Yaz İçin Hazırlık Başladı!
  7. 18:47 Borsa İstanbul günü düşüşle kapattı
  8. 18:47 Yıldızların Yol Gösterdiği Gün: Günlük Burç Öngörüleri
  9. 18:46 İsrail ordusu: "Böyle bir saldırıya yanıt vermemek mümkün değil"
  10. 18:41 Vefa Küçük, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı’na yeniden aday oldu
  11. 18:37 Manchester City-Real Madrid maçı ne zaman?
  12. 18:35 Savunma Devleri Su Altı Savaşında Yarışıyor: Manta Ray ve Türk Savunma Projeleri
  13. 18:29 İtalya'da ilginç uygulama! Cep telefonunu bırakana bir şişe şarap ücretsiz
  14. 18:28 Gülben Ergen: Sağlıklı Cilt İçin Lavanta Suyu Önemli!
  15. 18:24 İsviçre'nin Beypazarı Maden Suyu Yasağı: Doğurganlık İddiasıyla Gerginlik
  16. 18:22 İsrailli Bakan Katz’dan 32 ülkeye karşı "İran'a yaptırım" çağrısı geldi
  17. 18:19 AB'nin Kızıldeniz misyonu akıllarda soru bıraktı: İran saldırısından etkilendi mi?
  18. 18:19 Türk Yetkililer ABD'ye Yola Çıkıyor: Ekonomik Güven ve Yatırım Fırsatları Masada
  19. 18:16 Aç Karnına Ceviz Tüketmenin Sağlığa Faydaları
  20. 18:11 Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan Lokanta ve Kafelerde KDV düzenlemesi
ABC Kritik Haberleri