Gazze Ateşkes Görüşmeleri: Doha'da Süren Diplomatik Çabalar

Gazze Ateşkes Görüşmeleri: Doha'da Süren Diplomatik Çabalar

Gazze Ateşkes Görüşmeleri: Doha'da Süren Dip... Katar'ın Doha kentinde devam eden ateşkes görüşmeleri, BMGK'nin Gazze'deki acil ateşkes çağrısının ardından sürüyor. Hamas, İsrail'in taleplerine cevap vermediğini belirtirken, İsrail ise Hamas'ın "hayali taleplerine" yanıt vermeyeceğini açıkladı.

Doha'da devam eden ateşkes görüşmeleri, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Gazze'deki acil ateşkes çağrısının yankılarıyla sürüyor. İsrail ve Hamas arasındaki müzakerelerde taraflar, talep ve beklentilerini karşılıklı olarak değerlendiriyor.

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, Gazze'de acil ateşkes çağrısında bulunan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararının Doha'daki ateşkes görüşmeleri üzerinde hemen bir etkisi olmadığını, görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

Sözcü Ensari, başkent Doha'da gerçekleştirdiği basın toplantısında, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) Gazze'de acilen ateşkes sağlanması talep edilen karar tasarısının kabul edilmesine atıfta bulunarak, "Görüşmeler üzerinde hemen bir etkisini görmedik. Görüşmeler daha önce olduğu gibi devam ediyor" ifadelerini kullandı. Ayrıca, "Hala iyimseriz, ilk günden beri olumluyduk" diyerek müzakerelerde herhangi bir süre sınırlaması olmadığını vurguladı ve "Arabuluculuk çabalarımız devam edecek. Tüm bölgesel ve uluslararası ortaklarımızla iş birliği yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Müzakereler hakkında bilgi sahibi olan ve Reuters haber ajansına konuşan bir kaynak, bir hafta önce Doha'ya gelen İsrail istihbarat servisi MOSSAD heyetinin görüşmelere devam ettiğini aktarırken, bazılarının gelişmeler üzerinde istişarelerde bulunmak üzere İsrail'e döneceğini belirtti.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada ise, müzakerelere ilişkin olarak, "Hamas hareketi kısa bir süre önce arabuluculara 14 Mart'ta ortaya koyduğumuz konum ve vizyona bağlı kaldığını bildirdi. Çünkü işgal (İsrail), halkımızın ve direnişimizin hiçbir talebine (kapsamlı ateşkes, Gazze Şeridi'nden çekilme, yerinden edilenlerin geri dönüşü ve esir takası) cevap vermedi. Müzakere çabalarının tıkanması ve şu ana kadar bir anlaşmaya varılmasının engellenmesi konusunda tüm sorumluluğu Netanyahu ve aşırılık yanlısı hükümetinin taşıdığını yineliyoruz" ifadelerine yer verildi.

İsrail Başbakanlık Ofisinden yapılan yazılı açıklamada ise, "Hamas bir kez daha ABD'nin uzlaşma teklifini reddetti ve aşırı taleplerini (savaşın derhal durdurulması, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nden tamamen çekilmesi) yineledi. Hamas, BM Güvenlik Konseyi'nin kararını kutlarken, ABD'nin tüm uzlaşma tekliflerini reddetti. İsrail, Hamas'ın hayali taleplerine yanıt vermeyecek. İsrail, savaş hedeflerini takip edecek ve bu hedeflere ulaşacaktır" denildi.

"Gazze Ateşkes Görüşmeleri: Doha'da Süren Diplomatik Çabalar" haberi, 26 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 26 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Gazze Ateşkes Görüşmeleri: Doha'da Süren Diplomatik Çabalar haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Gazze Ateşkes Görüşmeleri: Doha'da Süren Diplomatik Çabalar 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 08 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:İHA

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:17 Erdoğan işaretini vermişti: Nefret suçlarına karşı yeni adımlar atılacak
  2. 09:10 Uymayana yaptırımlar gündeme gelecek: Kamuda hedef en az 100 milyar TL tasarruf
  3. 09:06 Cem Küçük: Erdoğan MHP ile ilişkisini bozmaz
  4. 09:02 Trump ile eski porno yıldızı Daniels davasında hakim 'müstehcen detay' uyarısı yaptı
  5. 08:52 Ali Yerlikaya duyurdu: Cezaevinde olan Umut Öken'in elebaşılığını yaptığı suç örgütüne operasyon
  6. 08:47 Barış Pehlivan: O MHP’li cinayete nasıl yardım etti?
  7. 08:41 Hyundai Bayon mayıs ayı güncel fiyat listesi
  8. 08:37 Arayışa başladı: Merve Boluğur yatırımını bakın nereye yapacak
  9. 08:35 Kalbine stent takılan Nebahat Çehre'nin sağlık durumuyla ilgili açıklama
  10. 08:30 Güne zamla başladığımız bir gün daha: Sigaraya bir haftada ikinci zam geldi
  11. 08:24 Tepkiler üzerine Karagöz, sosyal medya hesabından açıklama yaptı
  12. 08:19 Nagehan Alçı'dan canlı yayında itiraf: Rasim'den neler çektim
  13. 08:15 Ankara Emniyeti'ni karıştıracak iddia: Elektronik kelepçeli gizli tanık yurtdışına kaçtı
  14. 08:08 İsmail Saymaz: Sinan Ateş’in tetikçisini taşıyan çakarlı Audi kimin?
  15. 08:05 Fehmi Koru: AK Parti’de esas dikkat edilmesi gereken, iktidarın saflarındaki ayrışma
  16. 08:00 Meteoroloji uyardı: Yağışlı hava Balkanlar’dan giriş yapıyor
  17. 04:50 Havalar ısınırken ter kokusu can sıkıyor: Bunun yardımıyla artık gün boyu ter kokmayacaksınız!
  18. 04:48 Bakan Işıkhan açıkladı: Uzaktan ve esnek çalışma modelleri geliyor!
  19. 04:46 Bu ot saçtaki kepek sorununu ortadan kaldırıyor!
  20. 02:04 Beşiktaş'a Dev Transfer Bombası Geliyor: İtalyan Devi'nin Yıldızı Yolda!
Politika Haberleri