Gazze’de İlk Takas: Hamas’tan 3 Kadın, İsrail’den 90 Filistinli Serbest!

Gazze’de İlk Takas: Hamas’tan 3 Kadın, İsrail’den 90 Filistinli Serbest!

15 Ocak’ta yürürlüğe giren İsrail-Hamas ateşkesi kapsamında ilk rehine takası gerçekleşti. Hamas, 3 İsrailli kadını serbest bırakırken İsrail, 90 Filistinliyi özgürlüğüne kavuşturdu.

İsrail ve Hamas arasında varılan ateşkes ve rehine takası anlaşması kapsamında dün akşam önemli bir adım atıldı. Hamas, 471 gündür alıkoyduğu 3 İsrailli kadın rehineyi Kızılhaç yetkililerine teslim etti. İsrail ise buna karşılık 90 Filistinliyi serbest bıraktı.

KIZILHAÇ EŞLİĞİNDE SERBEST BIRAKILDI

Hamas tarafından teslim edilen İsrailli kadınlar Romi Gonen, Doron Steinbrecher ve Emily Damari olarak açıklandı. İsrail ordusu ve Şin Bet istihbarat birimi tarafından teslim alınan rehineler, sağlık kontrollerinin ardından ailelerine kavuşturuldu. Rehinelerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

FİLİSTİNLİ MAHKUMLARA COŞKULU KARŞILAMA

Anlaşma gereği serbest bırakılan 90 Filistinli arasında 69 kadın, 20 çocuk ve bir genç bulunuyor. Ramallah'ta coşkulu kutlamalarla karşılanan mahkumlar, yıllardır İsrail hapishanelerinde tutulmalarının ardından özgürlüğe kavuştu. Kutlamalarda havai fişekler atıldı ve duygusal anlar yaşandı.

BİR SONRAKİ TAKAS CUMARTESİ

Hamas’tan yapılan açıklamaya göre bir sonraki rehine-mahkum takası cumartesi günü gerçekleşecek. Ateşkes anlaşması, her biri 6 hafta sürecek üç aşamadan oluşuyor. İlk 42 günlük süreçte Hamas, kadınlar, çocuklar ve hastalar dahil 33 rehineyi serbest bırakmayı taahhüt etti. Hamas’ın elinde hâlâ 94 rehine olduğu belirtiliyor.

"Gazze’de İlk Takas: Hamas’tan 3 Kadın, İsrail’den 90 Filistinli Serbest!" haberi, 20 Ocak 2025 tarihinde yazılmıştır. 20 Ocak 2025 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Gazze’de İlk Takas: Hamas’tan 3 Kadın, İsrail’den 90 Filistinli Serbest! haberi 2025 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Gazze’de İlk Takas: Hamas’tan 3 Kadın, İsrail’den 90 Filistinli Serbest! 2025 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 15 Şubat 2025 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ayla Karadere Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:16 Diyanet'in lüks araçları ortaya çıktı!
  2. 10:14 AKP'li Kaya'dan TÜSİAD açıklaması; Para bende diyen baronlara meydanı bırakmayacağız
  3. 10:12 Arap ülkeleri kolları sıvadı: Riyad'da ABD'nin Gazze planını masaya yatırılacak
  4. 10:09 OpenAI, Elon Musk'ın 97,4 milyar dolarlık teklifini reddetti
  5. 10:07 Bayern Münih'ten Jamal Musiala'ya yeni sözleşme!
  6. 10:05 Türkiye'de Marmara Denizi Büyüklüğünde Sulak Alan Kaybı
  7. 10:02 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski: ABD desteği olmadan hayatta kalma şansımız çok düşük
  8. 09:59 Burak Yılmaz'dan iddialı Fenerbahçe maçı sözleri: 'Kazanmak için gideceğiz'
  9. 09:56 BM'de 'Türkiye' düzeltmesi: 'Turkey değil Türkiye'
  10. 09:52 Jose Mourinho: 'Evlatlarım, bana karşı mücadele etti'
  11. 09:49 Zelenski ile ABD Başkan Yardımcısı JD Vance, Münih'te görüştü
  12. 09:46 A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın aday kadrosu açıklandı!
  13. 08:12 Gizli Stres Sizi de Etkiliyor: İşte Farkında Olmadan Yaşadığınız O Belirtiler
  14. 08:06 Kız Çocukları İçin Ölüm Aylığı Kararı Gündem Oldu: DMM’den İddialara Cevap
  15. 08:00 Boğaziçi Kayyumu, İki Akademisyenin İşine Son Verdi: Öğrenciler Ayakta!
  16. 07:55 AKP'li Mervan Gül: Siirt'e Yapılacak Cezaevi Ekonomiye Katkı Sağlayacak
  17. 07:52 MHP'li Feti Yıldız'dan Anket Şirketlerine Sert Tepki: 'Kalpazandan Farkı Yoktur!
  18. 07:48 İstanbul Dahil 60 İl Kar Altında: Meteoroloji’den Kritik Uyarı!
  19. 07:44 Hükümetten Radikal Karar: Islak Mendiller Piyasadan Çekiliyor
  20. 07:40 Ankara'da Şok Olay: Şiddet Görüntülerini Paylaşan 2 Kişi Tutuklandı