Gazze'de İsrail ve Hamas Arasında Şiddetli Çatışmalar: 35 Ölü

Gazze'de İsrail ve Hamas Arasında Şiddetli Çatışmalar: 35 Ölü

Gazze'de İsrail ve Hamas Arasında Şiddetli Ç... İsrail'in Refah'a yönelik hava saldırısı sonucu en az 35 kişi hayatını kaybetti. Hamas'ın Tel Aviv'e roket saldırısının ardından gerçekleşen olayda, şehirde büyük yıkım yaşandı. Uluslararası Adalet Divanı'nın durdurma kararı ise uygulanmadı. Çatışmalar devam ediyor.

İsrail'in Refah'a düzenlediği hava saldırısı ve Hamas'ın Tel Aviv'e roket fırlatması sonucu yaşanan çatışmalar, bölgede büyük endişe ve yıkıma neden oldu. Uluslararası Adalet Divanı'nın durdurma kararına rağmen çatışmalar sürerken, şehirdeki insanlar zorlu bir süreçle karşı karşıya.

İsrail, Gazze'nin güneyindeki Refah kentine yaptığı hava saldırısıyla yerinden olan insanların çadırlarını vurdu. Filistinli doktorlar, Hamas'ın Tel Aviv bölgesine roket fırlatmasından saatler sonra meydana gelen saldırıda en az 35 kişinin öldürüldüğünü belirtti.

Pazar akşamı Refah'a yapılan saldırıdan görüntüler, şehirde büyük yıkımın meydana geldiğini gösterdi. İsrail ordusu, hava saldırısının bir Hamas üssünü vurduğunu ve "isabetli istihbarat" üzerine gerçekleştirildiğini ifade etti.

İsrail ordusu, saldırıda Hamas'ın Batı Şeria kurmay başkanı ve İsrail'e meydana gelen saldırının arkasındaki isimlerden başka bir üst düzey yetkilinin öldürüldüğünü ifade etti. Ordu ayrıca saldırılar sonucunda "bir yangının çıktığı ve sivillerin zarar gördüğü" haberlerinden haberdar olduklarını ve bunu incelemeye aldıklarını ifade etti.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın pazar günü Refah'ta olduğu ve kendisine "operasyonların derinleşmesi" hakkında bir bilgilendirme brifingi verildiği açıklandı.

Filistin Kızılayı'ndan bir sözcü, Refah'ın kent merkezinin 2 kilometre kadar kuzeybatısında bulunan Tel el-Sultan'da arama kurtarma çalışmaları devam ettikçe ölü sayısının yükseleceğini ifade etti.

Kızılay, saldırıya uğrayan çadırların olduğu bölgenin İsrail'e "insani bölge olarak bildirildiğini ve İsrail'in boşaltılmasını istediği bölgeler arasında yer almadığını belirtti.

Kızılay, saldırıdan sonra Refah'taki sahra hastanesine çok sayıda ceset getirildiğini, başka hastanelere ise çok sayıda yaralı taşındığını bildirdi.

Hamas Sözcüsü Sami Abu Zuhri, saldırıyı bir "katliam" olarak nitelendirdi ve İsrail'i silah ve parayla desteklediği için bu saldırının sorumluluğunun ABD'ye de ait olduğunu belirtti.

Saldırı, pazar günü Hamas'ın Refah'tan Tel Aviv bölgesine 8 roket fırlatmasından sonra gerçekleşti. Bu, Hamas'ın Ocak ayından beri İsrail'in merkezine gerçekleştirdiği ilk saldırı oldu.

Roketlerin çoğu düşürülürken, iki İsrailli kadının sığınağa giderken yaralandığı belirtildi.

Aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, saldırıdan sonra yaptığı paylaşımda, "Refah! Var gücümüzle!" yazdı.

İsrail'in savaş kabinesinde yer alan Benny Gantz ise, "Bugün Refah'tan yapılan saldırı, İsrail ordusunun Hamas'ın olduğu yerde faaliyet göstermek zorunda olduğunun kanıtıdır" dedi.

BM'nin Uluslararası Adalet Divanı'nın Cuma günü verdiği kararla İsrail'in saldırılarını durdurmayı emretmesine rağmen, İsrail bu kararı da uygulamadı ve Refah'a yönelik saldırılarını sürdürdü.

Yaklaşık 9 aydır devam eden savaşta, Gazze'nin Mısır sınırında bulunan Refah kenti, bölgede kara savaşının yaşanmadığı son noktalardan biri. Bu sebeple şehre başlatılan saldırılardan önce Gazze'nin 2.3 milyonluk nüfusunun yarısından fazlası buraya sığınmıştı.

İsrail saldırılarını başlattıktan sonra birkaç hafta içinde ortalama 1 milyon kişinin Refah'tan ayrılması gerekti.

"Gazze'de İsrail ve Hamas Arasında Şiddetli Çatışmalar: 35 Ölü" haberi, 27 Mayıs 2024 tarihinde yazılmıştır. 27 Mayıs 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Gazze'de İsrail ve Hamas Arasında Şiddetli Çatışmalar: 35 Ölü haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Gazze'de İsrail ve Hamas Arasında Şiddetli Çatışmalar: 35 Ölü 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 08 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:48 100 Bin Lira, 500 Bin Lira ve 1 Milyon Liranın Aylık Faiz Getirisi Rekora Koşuyor!
  2. 00:21 Gecenin Tweeti: "O Halde Soralım, Sen Bu Kılıcı Kime Çekiyorsun Erbaş!"
  3. 00:20 Milyonlara emeklilik müjdesi: Prim ödeme süresi 5 yıl kısaltılacak!
  4. 00:18 Selçuk Geçer'den korkutan dolar tahmini: Artış kaçınılmaz!
  5. 00:17 180 Milyon Euroluk Teklifi Reddetti, Fenerbahçe ile 3 Yıllık Sözleşme İmzaladı!
  6. 00:13 Dzeko'nun attığı gol Bosna Hersek için yeterli olmadı; Hollanda farklı kazandı
  7. 00:10 Hayranlarını Mutlu Edecek Haber! İnci Taneleri'nin Yeni Sezon Tarihi Belli Oldu!
  8. 00:09 Türkiye'ye milyonlarca dolarlık döviz getiren şirket iflas etti: Onlarca çalışan işsiz!
  9. 00:05 O tarih sonrası bu ibare bulunmayan emlak ilanları yayınlanmayacak! Artık mecburi olacak!
  10. 00:03 Aldığınız ev bundan ibaretse 400 bin TL tazminat alabilirsiniz! Mahkemeden örnek karar
  11. 00:03 Uzmanlardan önemli açıklama: Faiz indirimi ev ve otomobil fiyatlarını nasıl etkiler?
  12. 00:03 Konut sahibi olacaklara kara haber: Kredi ile ev alma devri bitti!'
  13. 00:02 Milyonları Sinir Edecek Açıklama! Uzmandan Asgari Ücretle İlgili Bomba Tahmin!
  14. 00:00 Cübbeli Ahmet Hoca'ya Şok Saldırı!
  15. 23:53 Elazığ-Diyarbakır Karayolunda Feci Kaza! Yolun Karşısına Geçmeye Çalışan Kadına Otomobil Çarptı
  16. 23:49 Emirhan İlkhan’ın Konyaspor’a Transferi İptal Edildi: 6 Ay Sahalardan Uzak Kalacak!
  17. 23:42 Tayfun Yagi Vietnam’ı Yıktı: 4 Kişi Hayatını Kaybetti, Şehirler Felç Oldu!
  18. 23:40 Fatih Erbakan erken seçim için tarih verdi!
  19. 23:37 Özgür Özel, CHP Programındaki Değişiklikler İçin Masa Toplantısında!
  20. 23:36 Almanya'ya Kaçak Göç Akını: Türk Vatandaşları Öne Çıkıyor
Dünya Haberleri