Gazze'de yardım görevlilerinin öldürülmesi hakkında ABD açıkladı: Bağımsız soruşturma planımız yok

Gazze'de yardım görevlilerinin öldürülmesi hakkında ABD açıkladı: Bağımsız soruşturma planımız yok

Gazze'de yardım görevlilerinin öldürülmesi h... Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, Gazze'de İsrail tarafından öldürülen World Central Kitchen (WCK) yardım görevlileriyle ilgili bağımsız bir soruşturma yapılacağına dair herhangi bir plan olmadığını belirtti.

Kirby, Blinken'ın sabahki açıklamasında yer alan "WCK çalışanlarının öldürülmesiyle ilgili bağımsız soruşturma çağrısı" ifadesini açıkladı ve bu çağrının İsrail'in yaptığı soruşturma raporundan bağımsız bir soruşturma yapılması gerekliliğine işaret etmediğini belirtti.

Kirby, ABD'nin WCK görevlilerinin öldürülmesiyle ilgili olarak "bağımsız ve ayrı bir soruşturma" planı olmadığını vurgulayarak, İsrail'in yaptığı ve sonucunu açıkladığı raporu yeterli bulduklarını ifade etti.

Kirby, "Bakan Blinken (İsrail'in) üzerinde zaten çalıştığı raporu kastederek bağımsız bir soruşturma ifadesini kullanmıştı. Kaldı ki o açıklaması İsrail'in raporunu açıklamadan önceydi, biz de şu an o raporu inceliyoruz," ifadelerini kullandı.

Kirby, ABD'nin raporu dikkatle incelediğini belirtti ve rapor hakkındaki görüşlerini ve ABD'nin bu konuda izleyeceği politikayı ilerleyen günlerde açıklayacaklarını ifade etti. Ayrıca, ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde, Gazze'deki insani yardım görevlilerine yönelik saldırıların "kabul edilemez" olduğunu ve ABD'nin İsrail'e sağlayacağı yardımların bundan sonra "sivilleri korumaya yönelik adımlarına bağlı" olacağını aktardı.

BİR ALBAY VE BİR BİNBAŞI GÖREVDEN ALINMIŞTI

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, Gazze'deki saldırıya ilişkin yapılan soruşturmanın sonuçlarına göre, yardım konvoyuna yönelik saldırı emrinin, İsrail ordusu subayları tarafından "konvoyda Hamas üyesi silahlı kişilerin bulunduğu şüphesiyle" verildiği belirtilmişti. "Saldırı emri verildiğinde subayların araçların WCK'ya ait olduğunu tespit etmediği" öne sürülen açıklamada, soruşturmanın sonuçlarının İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi'ye ve WCK'nın yanı sıra saldırıda vatandaşları öldürülen büyükelçilere de sunulduğu ifade edilmişti.

Halevi'nin, Albay Nochi Mendel ve bir binbaşının saldırıya katılımı nedeniyle görevden alınmalarını emrettiği ve Tümgeneral Yaron Finkelman, Tuğgeneral Itzik Cohen ve Albay Yair Zukerman'ı kınadığı ifade edilmişti.

WORLD CENTRAL KITCHEN ÇALIŞANLARININ ÖLDÜRÜLMESİ

1 Nisan'da İsrail'in Gazze'deki Deyr el-Belah bölgesine düzenlediği saldırıda, World Central Kitchen'ın çalışanlarından 7 kişi hayatını kaybetti. WCK tarafından yapılan açıklamada, saldırıda yaşamını yitiren kişilerin Avustralya, Polonya, Birleşik Krallık, ABD-Kanada ve Filistin vatandaşı oldukları bildirildi. Açıklamada, ekibin saldırı sırasında çatışmasızlık bölgesinde kuruluş logosu taşıyan 2 zırhlı araçta bulunduğu belirtildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise WCK çalışanlarının öldürülmesinde "kasıt olmadığını" savunarak, "Savaşlarda bu tür olaylar olur, bunu sonuna kadar araştıracağız. İlgili hükümetlerle iletişim halindeyiz. Bunun yeniden olmaması için her şeyi yapacağız," sözlerini söylemişti. 

"Gazze'de yardım görevlilerinin öldürülmesi hakkında ABD açıkladı: Bağımsız soruşturma planımız yok" haberi, 06 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 06 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Gazze'de yardım görevlilerinin öldürülmesi hakkında ABD açıkladı: Bağımsız soruşturma planımız yok haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Gazze'de yardım görevlilerinin öldürülmesi hakkında ABD açıkladı: Bağımsız soruşturma planımız yok 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 07 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:30 İsrail Ordusu, Gazze'deki Refah Bölgesine Saldırarak Mısır Sınır Kontrolünü Ele Geçirdi
  2. 16:27 Galatasaray'da Heyecan Dorukta: Gelecek Sezon Kombine Satışları Başladı!
  3. 16:22 İçişleri Bakanı: Narkoçelik-15 Operasyonunda 363 Şüpheli Tutuklandı
  4. 16:18 Türkiye'nin 'yapay zeka' raporu: 20 yılda şirket sayısı 5'ten 1.195'e çıktı!
  5. 16:16 Türkiye'de işsizlik yüzde 30 olacak: Tarih verildi!
  6. 16:15 TCMB'nin Swap Hariç Net Rezervleri Tarihi Bir Artış Kaydetti
  7. 16:14 Dünyanın yalnız %1’ini oluşturuyor: En zengin adlar bu 3 burçtan çıkıyor!
  8. 16:11 Konut satışlarında ibre tersine döndü: Bu haberi okumadan ev almayın!
  9. 16:09 İyi bir domates nasıl seçilir? Bir domatesin iyi olup olmadığını anlamanın 3 yolu!
  10. 16:00 Alaşehir İYİ Parti İlçe Başkanı ve yönetiminden sekiz kişi istifa etti ve CHP'ye geçti
  11. 15:57 Ukraynalı iki albay, Zelenski'ye suikast planıyla ilişkili olarak tutuklandı
  12. 15:56 Ancelotti'den Devler Ligi'nde Arda Güler Hamlesi!
  13. 15:52 Bodrum’da Akdeniz foku gece şoku! Gece kulübüne kadar geldi!
  14. 15:48 Fenerbahçe'nin dinamo oyuncusu kararını verdi!
  15. 15:44 Üniversite öğrencileri, Filistin'e olan desteklerini ifade etti
  16. 15:43 Ankaragücü, TFF'yi sert bir dille eleştirdi
  17. 15:36 Hazine'nin borcu 55 milyar liraya ulaştı!
  18. 15:26 Çinli hackerlar İngiltere Savunma Bakanlığına siber saldırı düzenledi: Asker bilgiler çalındı
  19. 15:25 Gram altın, 2.410 lira seviyesinden alıcı buluyor
  20. 15:25 Elektrikli araçların şarj sorunu tarih oluyor! Batarya değişimi kolaylaşıyor
Dünya Haberleri