Geleceğin mesleği: Yapay zeka mühendisliği

Geleceğin mesleği: Yapay zeka mühendisliği

Geleceğin mesleği: Yapay zeka mühendisliği 18-30 yaş arasında üniversite öğrencisi ve mezun gençler ve iş dünyasının profesyonellerinin katılımı ile gerçekleştirilen ankete göre, gençlerin yüzde 73’ü 10 yıl sonra meslekler arasında yapay zeka mühendisliği nin ilk sırada olacağını düşünüyor.

Dijital dönüşümle birlikte iş dünyasında değişen beklentiler, hızla değişen dünya düzeni ve gelişen teknolojik trendlerin bir sonucu olarak geleceğin iş gücünün hangi alanlar üzerinde yoğunlaşacağı, hangi mesleklerin ön plana çıkacağı gibi soruların yanıtları aranıyor.

Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen “Gelecekteki İş Gücü Talebi Anketi Raporu”, gençlerin hangi meslekleri seçmeye eğimli olduğunu, iş dünyasına yönelik bakış açılarını, geleceğe ilişkin beklenti ve öngörülerini ortaya koydu. Araştırmaya; 18-30 yaş aralığındaki üniversite öğrencileri ve kariyer yaşamının başlangıcında olan henüz iş hayatına başlamamış yeni mezunlar ile iş dünyasının profesyonelleri olmak üzere toplam 543 kişi katıldı. Ankete katılanların yüzde 24,1’ini çalışanlar, yüzde 75,7’sini ise üniversite öğrencileri ve mezun şu an herhangi bir işte çalışmayan gençler oluşturdu.

Küresel salgın yapay zekayı adres gösterdi

Anket sonuçları, geleceğin meslekleri söz konusu olduğunda iş dünyasının profesyonellerini ve gençleri güncel teknolojik trendler odaklı işlerde buluşturuyor. Ankete katılanlar, yapay zeka mühendisliği ve diğer teknolojilerin hızla ilerlediği bir çağda iş gücünün teknolojiye hakim olmasının önemini vurgularken; iş dünyasının, dijitalleşme ve teknolojiyi kullanma kabiliyetiyle rekabet edebilir ve sürdürülebilir hale gelmesini bekliyor.

Bu da işverenlerin dijital yetkinlikleri artırması ve yeni teknolojilere uyum sağlayabilmesi gerektiği sonucunu veriyor. Küresel salgının tetiklediği alışveriş ve iletişim alışkanlıklarındaki değişimler de bu yetkinliklerin ön plana çıkmasındaki diğer önemli bir unsur olarak belirtiliyor. Teknolojik ilerlemeler, tüketici davranışlarını ve iş yapış şekillerini etkilerken, bu değişimlere uyum sağlayabilen uzmanların önemi artıyor.

yapay zeka mühendisliği

 Potansiyeli yüksek meslekleri tercih ediyor

Gençlerin yüzde 73,5’i bugünkü meslek tercihlerinde maaş ve kazanç potansiyelinin yüksek olmasını öncelikli olarak görüyor. Yüzde 87’si, hem bugün kazanç sağlayan hem de gelecekteki potansiyel gelişim ve kazanç fırsatlarına odaklanan bir mesleği tercih etmeyi düşünüyor.

Bu sonuç, katılımcıların maddi beklentilerinin yanı sıra, kişisel tatmin ve gelişim için uygun bir meslek seçmeye önem verdiklerini ortaya koyuyor. Bu da gençlerin finansal istikrarı önemsediğini, gelecekteki kariyerlerinde büyüme ve ilerleme fırsatlarını göz önünde bulundurduklarını gösteriyor.

Bugünün mesleklerinde de yapay zeka ilk sırada

Gençlerin yüzde 28,5’i, “Bugün tercih yapıyor olsaydın ya da farklı bir meslek seçme şansın olsaydı hangi mesleği seçerdin?” sorusuna yapay zeka mühendisliği yanıtını veriyor. Ardından yüzde 15,6 ile “veri analistliği/veri bilimciliği”, yüzde 12 ile “dijital pazarlama uzmanlığı”, yüzde 11 ile “yenilenebilir enerji uzmanlığı” ve yüzde 9,5 ile “e-ticaret uzmanlığı” geliyor. Bu yanıtlar, gençlerin meslek seçiminde gelecekteki potansiyel fırsatları dikkate aldığını kanıtlıyor.

Cisco yapay zeka yapay zeka mühendisliği

 Yaratıcı ve yenilikçi olan kazanacak

Anket çalışması, gelecekte iş dünyasında hangi yetkinliklerin ortaya çıkacağını da belirliyor. Ankete katılan profesyonellerin yüzde 72’sine göre, “yaratıcılık ve yenilikçilik” iş dünyasının gelecekteki en önemli yetkinlik tercihi olacak. İş dünyasında öncelikli olacak diğer yetkinliklerin başında ise “problem çözme/karar verme yeteneği”, “adaptasyon/değişime uyum sağlama” ve “eleştirel düşünme/analiz” geliyor.

Gençler mesleklerinin geleceğinden endişe duyuyor

Araştırmada, gençlerin mesleklerinin geleceğine ilişkin bakış açıları da incelendi. Ankete katılan gençlerin üçte birinden fazlası (yüzde 38,4) gelecekleriyle ilgili meslekleri hakkında endişe duyuyor. Bu endişeleri, gelecekte iş dünyasının nasıl şekilleneceği ve mevcut mesleklerin ne kadar geçerli olacağı konusundaki belirsizliklerle ilişkilendiriliyor. Gelecekleriyle ilgili endişe duymayanların oranı %34,3’te, kararsızların oranı ise yüzde 27,3’te kalıyor.

Yapay zeka mühendisliği : Geleceğin mesleklerinde ilk sıraya yerleştirdi

Bitcoin arzı giderek azalıyor

"Geleceğin mesleği: Yapay zeka mühendisliği" haberi, 02 Ağustos 2023 tarihinde yazılmıştır. 02 Ağustos 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Teknoloji kategorisi altında bulunan Geleceğin mesleği: Yapay zeka mühendisliği haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Geleceğin mesleği: Yapay zeka mühendisliği 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 05 Kasım 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ecevit Bıktım Teknoloji Editörü
SON HABERLER
  1. 14:31 Petrol devi BP, Türkiye'den çekildi!
  2. 14:13 Tüpraş İzmit'te Patlama: Hisse Senetleri Yüzde 2,5 Değer Kaybetti!
  3. 14:13 iPhone Kullanıcılarına Kötü Haber: ChatGPT'den Beklenmedik Bir Detay!
  4. 14:13 Ekonomi Uzmanlarından Kritik Açıklama: İlk Faiz İndirimi İçin Yeni Tahminler Açıklandı
  5. 13:56 Aile hekimleri, bugün itibarıyla üç gün boyunca iş durdurma eylemi gerçekleştiriyor
  6. 13:50 Gram altın, değer kazanmaya başladı
  7. 13:50 HSBC, Deutsche Bank ve S&P'den Türkiye tahmini: Merkez Bankası'nın faiz kararı bekleniyor
  8. 13:49 Koç Holding, dünya genelinde tanınan bir otomotiv deviyle 8 yıllık bir sözleşme imzaladı!
  9. 13:49 Konkordato başvuruları hızla artıyor: Son 10 ayda yapılan başvuru sayısı, son 3 yılı geride bıraktı
  10. 13:47 Kuzey Kore lideri Kim'in kız kardeşi: 'Nükleer güç yolundan asla dönmeyeceğiz'
  11. 13:46 Borsa, günün ilk yarısında yatay bir seyir izledi
  12. 13:44 Fatih Erbakan’dan Türkiye-İsrail ticaretine ilişkin açıklama
  13. 13:43 Seçim gerginliği ABD'de Bitcoin ETF'lerinde tarihi ikinci en büyük çıkışa neden oldu
  14. 13:41 X uygulamasında engelleme kalkıyor mu? Yeni güncelleme tepki gördü
  15. 13:40 DEM Parti'li Tülay Hatimoğulları: Türkiyelileşmenin önündeki en büyük engel, AKP ve MHP ittifakıdır
  16. 13:39 Kılıçdaroğlu'dan 'normalleşme' eleştirisi: 'Kurt, kuzu postuna bürünmüş'
  17. 13:29 Yüksel Yıldırım: 'Galatasaray maçına galibiyet için çıkacağız'
  18. 13:26 Alperen Şengün, New York Knicks karşısında şov yaptı!
  19. 13:20 Türk iş insanı Miami'de tutuklandı!
  20. 13:18 Netanyahu'nun ofisinde 'sızıntı' skandalı!
Teknoloji Haberleri