Gelecek Partisi Selahattin Demirtaş’ı hedef aldı

Gelecek Partisi Selahattin Demirtaş’ı hedef aldı

Gelecek Partisi Selahattin Demirtaş’ı hedef ... HDP'nin bir önceki Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı hedef gösteren Gelecek Parti Sözcüsü Selim Temurci...

HDP'nin bir önceki Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı hedef gösteren Gelecek Parti Sözcüsü Selim Temurci, "Selahattin Demirtaş’tan bir barış güvercini birileri çıkartmaya çalışıyor. 6-8 Ekim olayları olduğunda dönemin Başbakanı Davutoğlu’nun telkinlerine uymayıp vatandaşlarımızı sokağa döken ve 53 vatandaşımızın ölümüne yol açan kişinin adıydı Selahattin Demirtaş" ifadelerini kullandı.

AKP ve MHP'nin ardından Gelecek Partisi Sözcüsü Selim Temurci de Selahattin Demirtaş'ı aynı dille eleştirerek, “Sahte lider” dedi.

Temurci, düzenlediği basın toplantısında dokuz ilde belirledikleri il başkanlarını açıkladı.

Buna göre partinin Bursa İl Başkanı Alpaslan Yıldız, Mardin İl Başkanı Emin İlhan, Çorum İl Başkanı Gökhan Külcü, Adıyaman İl Başkanı Hacı Abdurrahman Divez, Muş İl Başkanı Muhammet Gürhan Çermi, Bayburt İl Başkanı Nazir Güler, Amasya İl Başkanı Ali Kurt, Çanakkale İl Başkanı Hüseyin Yıldırım ve Van İl Başkanı Abdulhakim Karabıyık olarak belirlendi. Gündeme ilişkin de mesajlar veren Temurci, yazdığı oyunun tiyartoda sahnelenmesiyle yeniden iktidarın hedef aldığı Selahattin Demirtaş ile ilgili ise şunları söyledi:

‘SOKAĞA ÇIKIN TALİMATI VEREN KİŞİNİN ADIYDI’

“Birçok arkadaşımız Güney Doğu’da Doğu Anadolu’da gitmediğimiz yer yok. Selahattin Demirtaş’tan bir barış güvercini birileri çıkartmaya çalışıyor. Bir tasnif yapayım. Bu mesele yargıda. Suçsuz yere bir saniye bile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının kalmasına gönlümüz razı değil. Sahte lider oluşturma gayretlerini de tepkimizi ortaya koymamız lazım. Yargının vereceği karar başımız gözümüz üstünedir. Bu kardeşiniz Hendek’ler kazıldığında, oradaki insanlar evini barkını kaybettiğinde arkadaşlarıyla birlikte yardım eden bir kardeşiniz. Onlar niye o hale geldiler çok iyi biliyoruz. Demirtaş gerçekte kimdir hatırlamamız lazım. “Apo’nun heykelini dikeceğiz” diyen kişiydi. Bizim bunu unutmamız mümkün değil. “PKK terör örgütü değildir” diyordu Demirtaş. “Kandil bir barış merkezidir” demişti. Bunları Demirtaş demişti. 6-8 Ekim olayları olduğunda dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun telkinlerine uymayıp vatandaşlarımızı sokağa döken ve 53 vatandaşımızın ölümüne yol açan, Yasin Börü de dahil, olan olayları tetikleyen, o sokağa çıkın talimatı veren kişinin adıydı Selahattin Demirtaş.”

‘SAHTE KAHRAMANLAR OLUŞTURMA GAYRETİ’

“AİHM’in verdiği kararlar var. Yargı suçsuz bulursa Gelecek Partisi olarak bir şey söylemek durumunda değiliz. Demirtaş’ın ‘Ben bunları söyledim, sizden özür dilerim 82 milyon’ demesi lazım. Yaptıklarının yanlış olduğunu bu milletle paylaşmadan birileri sahte kahramanlar oluşturma gayreti içerisindeyse millet bunu bir yere not ediyor. Kürt kardeşlerimizle hiçbir sorunumuz olamaz. Hiçbir bu ülkede Kürt vatandaşının bu ülkenin bölünmesini parçalanmasını istediğine dair kanaatimiz yok. Hep birlikte geleceğe yürüyeceğiz. Demirtaş’ı parlatanlara karşı bu hatırlatmaları yapmamız lazım.”

‘ÖNCE TERÖRLE ARAMIZA DUVAR ÖRÜYORUZ DİYECEKLER’

“Tiyatro oyunu. Onu yazan kim Selahattin Demirtaş. Kimsenin içeride bir saniye tutuklu kalmasını istemeyiz. Hanımefendilerin o birbirine verdiği desteğe de eyvallah. Kimsenin zora girmesini de tasvip etmeyiz. Selahattin Demirtaş’ı yeniden cilalayıp bu yaptıklarını hiçbir tanesini paylaşmadan bir çalışma yapılıyorsa birinci beklentimiz. Önce çıkıp diyecekler ki “biz ders aldık”. “Terörle aramıza duvar örüyoruz” diyecekler. PKK’yı yoldaş Kandil’i barış merkezi olarak görenlerle Türkiye’de siyaset yapmanın zorluğu ortadadır. Kürt kardeşlerimiz hiç merak etmesin. Şu anda MHP ile yol yürüyen iktidar partisine bakıyor güney doğu ve doğudaki kardeşlerimiz.”Biz bu siyasal hareketin içinde olamayız. AKP, AKP olma vasfını kaybetmiştir” diyor. Çukur kazan HDP ile de yol yürümek istemiyor. Onun için 82 milyonu bir ve beraberdir.” (Gazete Duvar)

"Gelecek Partisi Selahattin Demirtaş’ı hedef aldı" haberi, 15 Ocak 2020 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Gelecek Partisi Selahattin Demirtaş’ı hedef aldı haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Gelecek Partisi Selahattin Demirtaş’ı hedef aldı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  2. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  3. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  4. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  5. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  6. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  7. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  8. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  9. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  10. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  11. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
  12. 14:40 Fenerbahçe-Trabzonspor Maçı Sonrası Cezalar Neden Açıklanmadı?
  13. 14:35 Uraz Kaygılaroğlu Yeni Aşkıyla İlk Kez!
  14. 14:35 Kocaeli Sahillerinde Ölü Yunuslar Endişe Yaratıyor: Veteriner Hekimler Alarmda
  15. 14:31 Sulu Köftelerde Mükemmel Dengenin Sırları
  16. 14:27 Beyşehir'in İlkbahar Misafirleri: Leylekler Geri Döndü!
  17. 14:23 Carlo Ancelotti'nin Radarındaki Genç Yetenek: Arda Güler
  18. 14:20 Tarım Bakanı Müjdeyi Verdi: Bugün Üreticilere 363 Milyon Lira Değerinde Destek Dağıtılacak!
  19. 14:20 Hz. Meryem olduğunu iddia eden kişiden açıklama geldl!
  20. 14:20 Fenerbahçe'ye La Liga Şoku! İspanyol Basını: "Hukuki Engel Var!"
Politika Haberleri