Genç MÜSİAD'ın 15. Olağan Genel Kurulu

Genç MÜSİAD'ın 15. Olağan Genel Kurulu

Genç MÜSİAD'ın 15. Olağan Genel Kurulu İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, "Genç MÜSİAD, gençlerden oluşan bir teşkilat olmanın ötesinde bir anlam içeriyor.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, "Genç MÜSİAD, gençlerden oluşan bir teşkilat olmanın ötesinde bir anlam içeriyor. Bu anlam, Türkiye'nin üretim geleceğinin istikametini/rotasını belirleyecek bir akım. Genç MÜSİAD'ı etkin kılan güç ise bizi biz icra eden değerlerimizdir." dedi.

Avdagiç, MÜSİAD Genel Merkez binasında gerçekleştirilen Genç MÜSİAD'ın 15. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, hem devlet hem millet olarak, asrın felaketi karşısında ortaya konulan birlik ve dayanışmanın, bölge insanıyla yardımlaşma gayretinin her türlü gayretin üzerinde olduğunu söyledi.

Devletin öncülüğündeki yardım çalışmalarına İstanbul Ticaret Odası olarak ellerinden gelen desteği ortaya koymaya çalıştıklarını dile getiren Avdagiç, afet döneminde gençlerin kendi öz değerleri ve gelenekleriyle atan bir kalbe sahip olduklarının görüldüğünü aktardı.

Avdagiç, başta Genç MÜSİAD üyeleri olmak üzere, deprem bölgesinde gece gündüz demeden, yorulma bilmeden katkı sağlayan gençleri kutlayarak, şöyle devam etti:

"Genç MÜSİAD, gençlerden oluşan bir örgüt olmanın ötesinde bir anlam içeriyor. Bu anlam, Türkiye'nin üretim geleceğinin istikametini/rotasını belirleyecek bir akım. Genç MÜSİAD'ı etkin kılan güç ise bizi biz yapan değerlerimizdir. Genç MÜSİAD, sadece 1990 yılında kurulan MÜSİAD'ın birikimiyle değil, aynı zamanda medeniyet havzamızın 1000 yılı aşan birikimini de dikkate alarak hareket etmeli. Bizim hedefimiz amaçsız zenginlik ve varlık sahibi olmak değil. Bizim canla başla çalışmamızın, gece, gündüz demeden daha çok üretmemizin, daha çok ihracat yapmak için çırpınmamızın, daha yüksek milli gelire ulaşmak için gayret göstermemizin, yüksek teknoloji ve yenilikçilik için çabalamamızın bir te sebebi var. O da bu ülkenin, bu coğrafyanın öz-sahipleri olarak, ve dahi milletçe, kaybettiklerimizi tekrar kazanabilmek.

Daha açık bir ifadeyle, bir Müslüman olarak ülkülerimizi ve hayallerimizi hayata geçirebilmek. Böyle bir hayalimiz yoksa bilelim ki biz Niçe'nin belirttiği hiçliğe doğru sürüklenme riskiyle karşı karşıyayız. Kanaatime göre bu konuda da yolumuzu aydınlatanlar işte bugün burada bulunan siz gençlersiniz. Mevlana Hazretlerinin güzel bir sözü var, 'Zikir, fikri titretir, harekete geçirir. O yüzden zikri, donmuş fikre güneş yap.' der. İşte ben Genç MÜSİAD'ın bizim evrensel değerlerimizin zikri olduğunu düşünüyorum. Türkiye'yi ekonomide küresel aktör yapacak donukluğu çözecek güneşimiz olacak bu gençler inşallah. Buna, inancımız tamdır."

Avdagiç, dün itibarıyla ülke için çok önemli sonuçları olacak yeni bir 2 aylık döneme girildiğini belirterek, "Bu süreçte buradaki tüm genç kardeşlerimin üzerine düşeni, bütün gerekliliklerini karşılayacak şekilde yapacaklarına olan inancımı da bu vesileyle özellikle paylaşmak ve bunu kendilerinden beklediğimi ifade etmek istiyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

"Gençliğin dinamizmi ve samimiyeti önemli"

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak da göreve gelen yeni yönetim kadrosuna başarılar diledi.

Olpak, gençliğin farklı avantajlara sahip olduğunu, gençliğin dinamizmi ve samimiyetinin önemli olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Bu çerçeve içerisinde istişareye riayet ederek, hasbilik ve hesabilik arasındaki o çizgiyi unutmadan, elbette akşam başımızı yastığa koyduğumuz zaman hakkıyla görevimizi yaptık mı hesabını da yaptıktan sonraki sürece biz kader diyoruz. Ondan sonrası Cenab-ı Hakkın takdiri. İnsanız hatadan hiçbir zaman ari değiliz. Eğer hata yaptıysak özür dilemeyi de unutmamak gerektiğini, bu dönemler içerisinde yaptığım görevler bana da öğretti.

Böylesi bir çerçevede bunu da ifade etmek isterim. Şunu görebiliyorum. Ben kendi genel başkanlığım döneminde tüzüğümüzde değişiklik yaparak Genç MÜSİAD Başkanlarımızı MÜSİAD Yönetim Kurulunun asli üyesi olmasına vesile olmuştum. Sonrasında devam ettirilebiliyor. Bana göre MÜSİAD'ın en önemli projesi olan Genç MÜSİAD'dan yetişmiş arkadaşlarımız da bundan sonraki süreçte MÜSİAD'ımızın genel başkanları olarak karşımızda olurlar diyorum."

"Genç MÜSİAD'ın 15. Olağan Genel Kurulu" haberi, 11 Mart 2023 tarihinde yazılmıştır. Ekonomi kategorisi altında bulunan Genç MÜSİAD'ın 15. Olağan Genel Kurulu haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Genç MÜSİAD'ın 15. Olağan Genel Kurulu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:45 İsveçli metal grup In Flames'den İstanbul Konseri!
  2. 12:41 Livakovic'le İsmail Kartal arasında özel görüşme dönüyor!
  3. 12:35 Dejounte Murray'nin son saniye basketi rekora gitti!
  4. 12:20 Tamer Karadağlı'nın Şikayet Ettiği Bina Bakanlık Binası Çıktı!
  5. 11:56 Clinton ile Obama'nın da katıldığı etkinlikte Biden'a Gazze protestosu: "Kendinden utan, Joe Biden"
  6. 11:55 Son Dakika: Eros davasında Başsavcılıktan itiraz!
  7. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  8. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
  9. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  10. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  11. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
  12. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
  13. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
  14. 11:05 Madonna Brezilya'ya Ücretsiz Konser Verecek! Son Konseri Mi?
  15. 11:05 Altın Fiyatları Hareketli: Gram Altın Ne Kadar?
  16. 11:02 Fenerbahçe'nin Eski Yöneticisi'nden şok hamle! Başkanlığa Aday Olacak!
  17. 11:00 Sakarya’da 796 bin 924 Seçmen Oy Kullanacak
  18. 10:54 MediaMarkt Türkiye'de Otomatik Kahve Makineleri Trendini Belirliyor
  19. 10:52 Yunanistan'da 6.0 büyüklüğünde deprem
  20. 10:51 GAÜN Öğrencileri Gaziantep Adalet Sarayında Duruşma Seyrine Katıldı
Ekonomi Haberleri